Helgen som varit

I fredags åkte jag in mot stan kl 17.30 ungefär. Var framme i Linné kl 17.50 där vi bokat bord.... Vi var där till kanske 22 och sen gick vi till Bitter ... bitter har de absolut godast drinkarna som går att få!! Och vi provade rätt många =) .. Tog  bussen 23.27 så var faktiskt hemma innan 24.

På lördagen kom mamma och pappa. Vi åkte till Frölunda Torg i jakt på gardiner, hatthylla och kanske nått mer. Vi hittade både gardiner och hatthylla men hör här nu ... då hade dom inte den uppe i butiken och kunde inte gå ner och hämta den ... då åkte jag och mamma dit i dag igen .,.. dom kan inte gå ner i den förbannade källaren igen!! Nu köper vi inte av dom! Fast den var skitsnygg...

Igår kväll lagade jonas lasagne och vi drack Amaronevin... gör gott va det.

Idag har vi varit på Frölunda torg samt att jag har spelat beach ... vann en förlora en, spelade skit i båda ... det var liksom bara en sån dag!

Nu har vi lagat hemmagjord pizza, snart ska vi hyra en film från sfbio och vem vet om det finns lite smågodis till hands =) ... usch då karro du ska ju gifta dig ! SKÄRPNING!!! Imorgon börjar mitt nya liv igen!

köket är så gott som klart!

Som sagt är laddaren borta fortfarande så kortens kvalite är sådär!


tapetsering

Igår kväll gjorde vi sista rycket innan Svenne skulle komma, så kl 23 började vi vårt experiment med att mönsterpassa en tapet runt ett fönster!!! Ja ni kanske hör att det inte var det enklaste. Men vi skötte oss galant så efter ett antal svordommar, några utrop att vi skulle anlita en som gjorde det åt oss och lite onda blickar mellan oss så var dom på plats .. kl var då 2 ... =) ... Jag är gott imponerad av Jonas som fixar tapetsera på ett sånt ställe, jag hjälpte mest till med att hålla och säga var mönsterpassningen skulle vara =)

En bild kommer inom kort. Nu är dom här och fixar med lister, och ordnat så fläkten fungerar ... ja jag tror att det enda som kommer va kvar efter att dom åker idag är foder runt fönster och trumman som fläkten ska ligga i. Det har gått rätt fort ändå med tanke på att vi började den 5 januari =)

Nu ska vi snart hem till Kristina och Björn. Ska bli görtrevligt.


fullt ös, nästan medvetslös ...

Vilken skillnad det är på Frode om man jämför före jul med nu!! Han är överallt nu!!! Just nu hänger han över benen på mig för att försöka komma åt datorn, den är ju aj aj så den är ju såklart det roligaste som finns!! Datorn, tvn (han har hittat onoff knappen), switchern, dosorna och en golvlampa ... de enda leksaker en liten kille behöver ... jag har ju nästan varit lite orolig eftersom många andra barn var så himla tidiga med att krypa, resa sig mm ... men oj oj oj vad det smällde till när han väl lärde sig!! Nu längtar jag nästan tillbaks ... Funderar på om jag skulle köpa en sån där hage folk hade när man själv var liten ... just för att om man ska springa ut och hämta post eller gå in i köket när Frode är i vardagsrummet ... vågar ju inte lämna honom en sekund!!

Sen har ju både jag och Frode åkt på en förkylning ... IGEN!!!!!! Jag som aldrig är sjuk, nu är jag ju nästan däck hela tiden .. det är väl frode som har lätt för att få förkylningar och jag som inte kan låta bli att pussa på honom när han är sjuk ... men hur skulle man kunna låta bli det ...

Hade ju tänkt att detta skulle bli veckan då man lärde känna lite folk här, gå på öppna förskolan mm men det får väl bli nästa vecka! Är ju kanske inte så populärt att gå dit och snora första gången man är där =)

På fredag ska jag och några tjejkompisar på aw .... ska bli skitskoj, var hur länge sen som helst sen jag var på det. Har faktiskt bokat på rumpan bar i Linné... På lördag är mamma och pappa här också. Jonas kompis Mange kommer på fredag också så det blir fullt ös i helgen .... får hoppas vi kan ta oss ur förkylningskoman bara!

bilder på vårt nya kök och vardagsrum

Tagit med mobilkameran då båda laddarna är borta... så ni får ta bilderna för vad de är!









Vi är väldigt nöjda. Tack alla som hjälpt oss !!

Idag hade jag tänkt att jag och Frode skulle ha en riktig ute dag, ¨åka pulka och va ute och gå. Men Frode är så himla förkyld, hostar jättedjupt och snorar, så vi får nog bara ta en kort promenad och sen snällt hålla oss inne. Typiskt för det är en så himla fin dag.

Jag bar förresten ner snurrfotöljen förut, den blev jättebra i vardagsrummet.

fKom förresten på att vi glömt skicka ettårspresent till Emilia, den har legat här uppe på ett bord men inte blivit ivägskickad. Typiskt när man för engångsskull kommer ihåg ett datum och köper, å så skickar man inte iväg det ... men den åker med posten idag!!

Igår var jag och Viktoria förresten på bio... vi såg en riktig tjejfilm, "Har du hört om Morgans" ... SKITBRA rent ut sagt ... Hugh Grant när han är som bäst..

Nej nu ska jag gå och byta en blöja ... nån som vill hoppa in är det bara å anmäla sig =)

Gårdagen


Igår var Linda, Daniel, Viktoria, Singe, Cornelia och Hugo här och kollade hur det gick för oss. Det var himla kul för Svenne var här under dagen och fick alla skåp på plats, samt att ugn och mikro kom in där de skulle. De börjar dock funka först på lördag för det var nån el som skulle dras ...

När dom var här så bjöd jag på hederlig kvällsmat med mackor och ost, sen hade viktoria köpt fikabröd. Så det blev verkligen gör mkt fika =) ... Sen åkte dom på å jobba lite när dom väl var här. Singe och Daniel bar ner soffan!!! (Jonas var fortfarande i Stockholm så han slapp detta) Sen satte Daniel ihop bordet, och vi satte ihop några stolar. Bordet blev gör bra i köket. Helt perfekt storlek!!

Daniel ska åka till kläppen idag ... han är så rolig eller ja han och Linda är så roliga =) ... Linda va i fjällen förra helgen, hon och hennes tjejkompisar hade möten innan om vad de skulle laga för mat, vilken bil mm mm

Daniel visste fortfarande inte igår kväll om hur de skulle komma dit, var de skulle bo eller nånting ... fast han visste att han skulle åka skidor även på söndag =) ...

Just nu sitter jag i telefonkö till telia eftersom jag numera inte ens har ettan och tvåan efter det att vi fick boxen ... jag får REN panik på detta!!!!!! Tack gode gud för Internet säger jag bara annars skulle man ju va helt avskärmad från världen ...

Sitter också och konstaterar att vi får sätta in ett till element här nere och köpa nån go ryamatta för det är schwinigt kallt här ...


så trött på mig själv

att jag är så förbannat svag!! Blev inga möbler nedburna idag eftersom jag mitt klena mähä inte orkade bära soffan ... jag orkade knappt få upp den från marken och då var det ju inte tal om att få ner den från trappan ... fy vad jag hatar när man är hjälplös ... hatar att erkänna att det finns saker jag inte klarar ... så nu är alla möbler kvar häruppe ... dock har vi målat hallen och städat bort alla överflödiga saker i köket så det ska va lätt för Svenne i morgon när han kommer!

Här kommer dock en bild på den lille goe när vi var ute på stan idag




Nu smäller det ...........

Nja det lät väl mer dramatiskt än det faktiskt var ... men jag och Frode ska ner och städa bort all papp, dammsuga och moppa golvet i vårt vardagsrum. Ikväll kan vi bära ner grejorna!! Ni fattar inte vad skönt det känns .... Jag drömmer om renovering på natten ... inatt så drömde jag att vi hade satt upp en rosa vägg i hallen ... vi stod båda två och frågade oss vad vi egentligen tänkte .... som tur var, var det inte så! I Frodes rum så är det just nu en grisrosa tapet ... tror det kan va att jag stört mig så mkt på den att att det var därför jag drömde så.

Idag ska vi även in och träffa mamma/barn gruppen. Jag ska åka och lämna tillbaks en tapetbit som vi lånat hem. Tror jag ska passa på att köpa den när jag ändå är där.

Ha en bra dag!!

bröllop ....

Jag och Jonas har ju bestämt att vi ska gifta oss i sommar. Sitter just nu och försöker utforma inbjudningskort. Lättare sagt än gjort det ... man vill ju att de ska va fina, personliga, mm mm ... men Viktoria och Anu har lovat att dom ska hjälpa oss så det är skönt ...

Idag har jag plockat upp en massa i köket. Känns så skönt för varje låda som försvinner!!! Jonas slipa och måla det sista och sen peppar peppar ta i trä kan vi nog bära ner soffan, tvn mm och äntligen få lite ordning på torpet!! Det är ju listerna såklart men de är tydligen 6 meter långa så det var svårt att få hem dem i en vanlig bil sa Jonas.
Njet nu ska jag ner och plocka ut förhoppningsvis två låder till innan den lille vaknar!

Renoveringen

Under helgen har det hänt rätt mkt ur renoveringssynpunkt. Vi har målat alla väggar två gånger. Vi har dock några småställen kvar där tapeten rest sig, så det var ett nytt lager spackel på och nu ska vi måla igen. Singe har varit här och hjälpt oss lägga klinker i hallen. Vi har även fixat kyl och frys, hällen, kört en massa vändor till tippen, satt in spotlights i vardagsrummet, rivit bort det bruna tyget i trappan, satt i alla lådor utom två då vi dels köpt fel och en måste vi avvakta Svenne med.

I morgon ska vi köpa lister. Jag tänkte även ta mig en tur till IKEA och byta/köpa det sista. Ska även kolla på diskmaskin, funderar på om man ska köpa en som man ska sätta en lucka framför ???!!! Vad tycker ni ??

Idag har jag ringt telia och frågat om hur de tgår med vår  beställning .... ja nog tusan hade det blivit fel!!! Blir så förbannad! Den förra ägaren hade inte sagt upp sitt och då drog de tillbaks vår beställning, men dom ringde inte å berättade det!!! Men nu skulle dom göra nått i express och vi fick sex månaders fritt av nått (kommer inte ihåg vad) och så har vi vår box på tisdag... fy fasen vad jag längtar. Är så trött på ettan och tvåan ...

Grattis idag till sprintåkarna som tog guld och Andre Myhrer som tog silver idag! Ni förgyllde min dag!!


Tårarna rinner ..

Vi är mitt i renoveringen, inte mycket annat fyller mina tankar. Har en ledig stund över och sätter mig framför facebook. Där får jag läsa att en kille som jag gick i skolan med, som jag visserligen tappat kontakten med men  som jag kände väldigt väl för många år sedan, idag gått bort .... jag kan inte sluta gråta. Att livet kan va så kort och så orättvist. Idag är jag ännu gladare att jag har de jag älskar runt mig!

Flytten i bilder



Flyttar in och river tapet och golv



Öppnat upp och tagit bort väggar i det som nu är vardagsrum




Golv och tak på plats! Svenne är kung på sånt!!



köket på väg ner tillsammans med taket. Singe har blivit arbetsledare!



nu är det  borta



På väg upp igen, luckorna är ej blå utan högblanka. Skyddsplasten är på fortfarande. Jonas har spacklat väggar i detta kök i otaliga timmar!



Cornelia i fart med att riva vägg!



Väggarna är borta, gamla golvet likaså, även spänntaket har fått ryka...

Tak och golv på plats, Jonas slipar det sista, endast målning och lister kvar!!



Bjuder på en bild på godingen som snart ska få eget rum!! Idag har han även blivit vaccinerad gång nr 2 för svininfluensan ...


Fint och kallt

Idag har varit en riktigt fin och kall dag. Vi har fått sålt gamla spisen, kyl och frys samt diskmaskin så det känns skönt. Inte mkt pengar men ändå så är det alltid nånting och vi är egentligen bara glada att det försvinner härifrån.

Jonas är just nu nere och spacklar och jag ser på morden i midsommer. Lite dåligt samvete har jag så jag ska strax gå ner och hålla honom sällskap. Sen tänkte jag ta ett kvälls/nattbad... Är så glad att vi äntligen fått ett badkar, men jag har ju aldrig tid att bada!!

Frode han har dock badat nästan varje dag sen vi flyttade hit. Jag häller upp lite vatten till honom och han är som en fisk fram och tillbaks. man kan dock inte lämna honom ens en sekund i och med att han är totalt orädd för vatten och vill resa sig upp hela tiden för att kolla över kanten

Idag har jag och Frode gått en promenad nere vid havet. Så vackert!! Is hela vägen ut till öarna





så fint! Detta ligger 5 minuters promenad från vårt hus!

ettan och tvåan

Idag har vi tagit det rätt lugnt faktiskt... Jonas fastna framför ishockeyn inatt och gick inte och la sig förräns kl 5, så han är bra trött. Jag åkte iväg vid 11 tiden för att inhandla en pulka till den gode. Jag var i 8 affärer men det var slut i allihop! Vissa människor är faktiskt riktiga puckon! Jag var inne på intersport och frågade om de hade bebispulkor ... "nej alla pulkor är slut, men vi har stjärtlappar om du vill ha" ... ja få se nu, jag är ute efter en bebis pulka med mkt stöd, det går säkert att använda en stjärtlapp istället ...

Nej det kommer få bli en promenad ute istället och så får vi hoppas på bättre lycka imorgon! Dom borde ju få in annars begår de ju företagsekonomins största synd ... de möter ej efterfrågan!

Vi har inte fått hit telefon, bredband el box ännu så vi har bara ettan och tvåan att se på ... mkt idrott blir det! Det är att välja på det eller bröderna Moreaus ... Snart är det alpint i allafall så då blir det ju lite skoj.

Ha det bra

ännu en dag i flyttens tecken

Natten som gick var lite bättre än den förra men Frode sov oroligt i natt igen. Kan nog bero på att det händer så mkt just nu runt omkring honom så det går väl bara runt i det lilla huvudet.

Idag har vi sågat ner en väg till hälften, tagit ner samtliga spänntak på nedanvåningen (köket och två rum), slagit ned två väggar. Det har blivit skitbra rent ut sagt!

Jag och mamma har plockat ur lådor och Viktoria och Cornelia har hjälpt till med Frode. Idag behövdes verkligen den hjälpen då han ej hade en så bra dag. Gnäll gnäll gnäll!

När Jonas åkte och handlade förut beslöt jag mig för att ha ett litet eget projekt. I vindsrummet så hade dom som bodde här förut lagt en står skiva över trappan, antagligen för förvaring ... Denna skiva tog ju allt ljus från fönstret vilket annars skulle komma ner till andra våningen. Så jag tog en chansning att jag skulle orka ta bort den själv och det lyckades! Men den va hur tung som helst.

Nu ska vi snart hem till Viktoria och Singe. Dom ska bort ikväll men mamma och pappa är där så vi ska äta middag med dom ikväll.

gött é de!

Dålig på att blogga nu ...

De senaste dagarna får jag erkänna att jag varit dålig på att blogga, men det beror på flytten!!

Vet inte riktigt var min usb kabel är så jag kan inte köra in några kort ...

Vi flyttade i allafall igår, det blev tre vändor med största hyrskåpet från shell + fulla bilar. Jag var med och bar ur första skåpet men sen var jag och mamma hemma och städade ... oj oj oj vad vi städade ... känns meningsfullt när man vet att de ska måla om väggarna, slipa om golven, dra ut köket ... men nu är det gjort i allafall!

Alla har hjälpt till och vi är hur tacksamma som helst. Vi hade verkligen inte klarat det utan deras hjälp. Vi får bjuda på en hejdundrades middag sen som tack. I går passade syrran Frode hela dagen och idag har mamma passat honom. Cornelia och Hugo hjälpte till och bar upp en massa på vinden till oss när vi väl var hemma allihop.

Idag har jag och Jonas beställt kök. Det blir ett ikeakök i vitt! Mer info får ni när det är uppe. Shit vad mkt det är att tänka på när man beställer kök. Jag tyckte att vi istort sett var klara när vi åkte dit men vi blev kvar i tre timmar innan vi kunde känna oss klara. Då var jag svimfärdig!! Sen åkte vi till Stigs kakel och köpte mosaik till köket och klinkers till hallen.

Sen åkte vi till syrran och hon var snäll och bjöd på mat. Får passa på eftersom vi inte kan laga nån mat hemma nu. Singe, pappa och Hugo hade gjort ett dunderjobb hemma när vi var iväg och rivit ut hela köket!! Dom är så snälla som ställer upp på oss!!

När vi kom hem så gick jag och Frode ut en sväng i skintebo. jag hade så ont i huvudet så jag trodde jag skulle svimma men promenaden hjälpte, så nu har jag plockat in en massa saker i förrådet på vinden och så har jag plockat upp tre lådor.

Nu ska jag följa Frodes exempel och sova!

Gott Nytt År!!

Nytt år, nytt hus,nytt liv =)

Nyårsafton tillbringades hos syrran och vi är faktiskt kvar fortfarande. Vi hade verkligen skitkul och sista gången jag tittade på klockan igår (imorse) var den 3.30 .. Maten igår var helt fantastisk. Vi åt en löjromstoast till förrätt, oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås till huvudrätt och en passionsuprise till efterrätt. Min kusin Andreas hade gjort en rödvinssås från grunden ... så go!!

Vi är ju kvar fortfarande och väntar nog nån timma med att åka hem. Nu har vi ringt pizza expressen för hemkörning. Ikväll skall jag städa ur köket helt. Tänk på söndag flyttar vi. Hare min Je. Mamma och pappa kommer ner imorgon för de ska hjälpa oss.

Gott Nytt År allihop och tack för gratulationerna till huset!!

RSS 2.0