Telia

Jag måste säga att idag känner jag rent och skärt hat mot detta företag!! Jag har suttit i olika telefonköer mellan 12-15 ... Vi har fortfarande nu efter två månader inte fått vår telefon att fungera.... så då ringde jag ... röstsvar ... sa telefon, 45 minuters väntetid, - eller vill du bli uppringd ? Ja jag vill bli uppringd ... dom ringer upp 1,5 h senare .. jaha var det telefon men då måste vi koppla dig till kundtjänst ... - du har plats nr 12 i kö ... beräknas ta 10 min ...- 15 minuter senare - jaha du har telefon via fiberlan, då kopplar vi dig till kundtjänst ...- du har plats nr 8 i kö ... 10 minuter senare - får prata med en handläggare - jo men allt ska funka du måste bara bli kopplad till kundtjänst så kopplar dom in dig ...- Du har plats nr 45 i kö, vill du bli uppring ? - JAAAAAAAAA

Till slut ringer dom, hej vi ringer från telia, ja kan ni koppla in vår telefon ???? Det är lite problem pga klick .... det bryts!!!!!!!!!!!!!! Alltså jag blev så arg att jag börja grina!!!! Tillslut ringde jag och sa till jonas att jag vägrar ringa nån mer gång!!

Men som sagt idag vill jag utnämna telia till att ha tidernas sämsta telefonservice!!!!!!!!!!!!!!

halmstad igår ...

Igår var vi i Halmstad och hälsade på Daniel och Linda. Dom bjöd på väldigt god mat, fläskfilé och klyftpotatis och parisersås... Gör gott var det!!

Hemresan var dock en mardröm för det var så stora vattenansamlingar på vägen ... när jag skulle köra om en lastbil så bara hela bilen sköljdes med vatten och man såg absolut ingenting, sen blev det inga fler omkörningar!!

Frode tycker det är fruktansvärt roligt när man säger nej, eller ajajajaj till honom. Lite motsatt effekt mot det önskade.. När jag och Jonas säger det så skrattar han bara och gör det ändå men när Daniel gjorde det igår vågade han inte utan han var på väg och så drog han bort handen. Så höll dom på ett bra tag. Frode hade nog kunnat stå så hela kvällen!!

Lånar en bild som Linda la ut då jag inte hade någon kamera med mig



Ikväll skall jag på tjejmiddag. Skulle egentligen gått på avtackning för några kollegor men det hade jag glömt bort när jag tackade jag till tjejmiddagen. Och jag har inte varit med på evigheter!!

I övrigt skall vi måla trappan i helgen, äntligen ... den ser så sunkig ut eftersom vi spillt färg när vi målade väggarna!, sen på lördag kommer det hit några och ska se på melodifestivalen/os. Hur gör man egentligen under melodifestivalen med tanke på att Kalla åker då ??????

Det var det

Nu var det färdigspelat för tre kronor för denna gång. Trist!! Måste dock erkänna att när de åkte ut så låg jag och Frode och sov. Ishockey är faktiskt den sport som jag bryr mig om minst i OS ! Vet att jag i stort sett är ensam om det men jag tycker det håller på alldeles för länge! Det var himla kul med curlingkillarna igår!! Hejar på dom!!

Igår kväll var jag och spelade beach,. Det var mkt välbehövligt att bara få träna och få öva på de saker man är dålig på. Jag övade mkt överarms serve och fingerslag.

Ikväll ska vi till Linda och Daniel i Halmstad. Ska bli jättetrevligt. Jonas har ju aldrig varit där så det blir spännande för honom! I övrigt ska vi ut och gå och sen ska vi nog inte göra värst mkt mer ...

Usch, nu är det bara två veckor tills jag börjar jobba... känner mig inte riktigt redo för det, men det blir nog bra när man väl börjar.

stan!!

Nu ska vi ta bussen in till stan och träffa några för en fika på Dahls vid nordstan. Ska bli skoj! Ska passa på och kolla lite i affärer oxå! tjopp tjopp

Förresten ikväll är det beach mellan 21-22! Skoj!!

öppna förskolan

Idag har vi varit på minstingen. Det är jättemysigt. Lite väl mkt sång bara. Ett helt häfte som man plöjer igenom varenda gång, men i övrigt är det jättebra. Vi pulsade oss dit med vår underbara vagn (den är inte snöanpassad)... Det var rätt många som tagit sig dit! Så det var kul.

Nu snöar det ute igen , hur mkt snö kan det komma egentligen ? Vi tycker att vi har mkt här men om man jämför med hemma hos mamma och pappa är det inget alls. Där är det så mkt att plogbilarna gett upp till och med!!! Är detta den snö som uteblivit sen 87 ?

Ikväll skulle egentligen Helena kommit hit men hon vågade inte lite på kollektivtrafiken och det gjorde hon nog rätt i! Frode har förresten börjat säga mamma!!! Dock bara när han är ledsen men ändå =)

snö snö och snö

Jag tror aldrig jag sett så mkt snö!! Möjligtvis när man åkt på små fjällvägar i sälen men annars har jag aldrig varit med om dess make ! Kan gissa att det kommit minst 2 dm sen igår kväll. Jag gillar ju snö men nu får det väl ändå nästan räcka !?

Mamma och pappa skulle komma hit och passa Frode men de är insnöade... Inga tåg går, och heller inga bussar. Ringde Viktoria i panik och hon kunde ställa upp så det var väldigt snällt. Nej nu ska jag gå och sätta på lite kaffe och leka med Frode där nere.


badrumsskåp!

Idag har jag och Frode återigen trotsat snöstormen och gett oss ut på uppdrag! Vi har gett oss av till kungälv och inhandlat två badrumsskåp för sammanlagt 600 kr! Bra affär tycker jag ...

Det var assvårt att komma fram till deras hus. Dom bodde i ett liknande område som vårt (dvs bilfritt med gångvägar istället för bilvägar) ... Vi kom fram tillslut och som tur va ville killen så gärna bli av med allt så han bar ut det åt oss.

Jag ska ta kort på skåpen så snart jag kan men jag tror vi ska vänta med att sätta upp dom tills vi har målat om den hemska bruna toaletten till en vit och fräsch!

Shit va det snöar ute, det är helt sjukt att det aldrig slutar! Hur mkt kan det komma egentligen ? Såg ni förresten Anja Pärsons bragd igår  ??? Hon är sjuk den tjejen! Det är egentligen omöjligt att ladda om inför en sån krasch men hon gör det! Vinner hon inte bragdguldet efter detta då vet jag inte vad som krävs!


Vilken skitdag!

På första plats i gårdagens skitdag så kommer

Anja Pärson ... fy vilken krasch hon gör ! Jag står upp och hoppar precis innan hon är framme, men ser direkt hur hon kommer fel innan krönet. Vilken himla tur att hon är så stark som hon är ...  Jessica Lindell vikarby såg ju ut som bambi på hal is under åket ... tänk om detta hade hänt henne istället ... Fattar ni vilken kraft dom kommer med eg ? Dom kommer i ca 120 km i timmen på ett par skidor som är ca 60-70 cm i midjan. Sen flyga över krön i detta när du redan stått i störtloppsställning i över 1,20 ... Utan att ens få göra ett träningsåk! All cred till dom som klarade det men det blir ju inte riktigt någon rolig tävling när det skiljer ca 3 sekunder ner till plats nummer 5.

På andra plats ..

Anna Olssons snörpliga fjärde plats ... hon kämpade och kämpade men nådde inte riktigt hela vägen fram ... en fjärde plats är ju egentligen väldigt bra men jag kan tänka mig att på ett os blir man nog hellre längre bak än är så nära

På tredje plats ...

Emil Jönsson ... vad var det som hände egentligen ? Eller som inte hände ? Han verkade inte riktigt vara med i matchen...


Hoppas det blir en bättre dag idag!

os!!

Vad roligt det är att kolla på OS!! Sjukt att man kan bli så nervös när man sitter hemma i soffan.

Ikväll blir det os för hela slanten

Först är det curling, sen sprint damer, sprint herrar och störtlopp .. Måste erkänna att jag är mest nervös och längtar till störtloppet! Anja är en av mina stora idoler!! Såg en dokumentär som hette " i Huvudet på Anja Pärsson" ... Då blir man ändå mer imponerad. Tänk vilken press de har på sig!

Nu i em har vi varit ute och åkt pulka ! Kul ...

Vill förresten gratulera Anu och Tobbe som fått en liten pojke!!! Längtar tills man får träffa er!

Mellerud, längdskidor och guld!

Jag hade precis skrivit ett jättebra inlägg och då lyckas Frode trycka bort allt, har ingen aning om hur   . GRRRRRRRRRRRR

Ja i allafall så åkte vi till Mellerud igår. Det var så himla fint med snön så jag blev sugen på att åka skidor. Det finns ju ingen slalombacke så det som återstod var längdskidor. Utanför Mellerud finns ett ställe som heter Dals Rostock som har jättebra och jobbiga spår. Det var där syskonen Fredriksson fostrades. Kommer ihåg när man var liten och man tyckte man åkte snabbt men blev omkörd av Gabriella för tredje gången under sitt första varv =)..

Ja den lilla tekniken jag en gång har haft var då som bortblåst. Fick kämpa som attan!!! Men jag gillar nerförsbackarna!!!  Jag åkte 4 km och var helt slut sen ... kondisen är väl si så där, men man får ha i åtanke att jag typ drog mig fram med armarna hela vägen nästan!

Sen kommer vi hem, känner oss gott snuvade när dom gör fel i starten för Aco ... Men sen kommer han, mannen, myten, citatboken eller som man nu för alltid kommer kalla honom Guld Ferry! Shit vilken tävlingsmänniska, ryser när jag tänker på det!!




Nu tar vi i allafall svarta pärlan mot Götet inom kort!!


Kort på Frode

När Frode var 8 månader var vi och tog kort i en fotostudio ..

Här är lite bilder från det :





Stationär!

Nu har vi fått relativt i ordning i vårt skräprum som numera kommer gå under namnet kontor. Vi har fått upp en bokhylla som är full med saker, fått upp skrivbordet och det bästa av allt. Den stationära datorn är uppe!! Så himla mkt skönare att sitta framför en riktig skärm och ett riktigt tangentbord!!!

Igår kväll såg vi melodifestivalen. Tyckte att första och sista låten var bäst. Den första gick ju vidare. Han var så duktig, och så sööööt!!! Får man väl inte säga med tanke på att man är 10 år äldre men det var han!!

Alla sover häromkring. Jonas hade morgonen igår och då sov ju förstås Frode tills kl 9. Imorse var han pigg som en mört kl 6,45 ... Tjoho .... Tror dom där två har en deal ...

Förresten har vi köpt ett nytt spel till wii, det heter wii sport resort. Skitroligt ... lätt att snöa in på sånt. Basketen är bäst tycker jag. Nu ska vi gå ner en våning.



Bjuder på en bild från 1:a året på gymnasiet ... gissa var jag är =)

Det e fredags kväll

Nu är Mange och Linnea här! Vi sitter och dricker lite vin och kollar när Jonas lagar mat och Mange kopplar in wii´t. Ikväll blir det kyckling, potatisgratäng och rödvinssås. Idag har jag å Frode varit ute och åkt pulka. Han har slutat tycka det är roligt att åka nerför och vill bara bli dragen på vägen. synd tycker jag!! Vi fick en alla hjärtans dags present av mamma och pappa idag. Två trisslotter men vi vann inget =( ... Tanken som räknas!

Shit va hungrig jag är nu!!!

Mobil

Prövar att blogga från mobilen då datorn gett upp. Idag är det baby sim som gäller. Sen fika hos syrran . . Sen tippen . . Sen tv . . I morgon kommer Mange och hans tjej. Ska bli roligt!

IKEA!

Idag har vi varit på IKEA. Vi träffade Therese och Hugo där. Så vi gick runt och kollade lite., Jag köpte tre mattor och lite annat bös ... Sen gick jag till coop bygg och köpte en roller, en pensel lite slippapper, mat och vips hade man satt sprätt på 1300 kr ... Tjoho!! Hade gärna gjort nått roligare för dom pengarna !!!

Frode har börjat gå med gåvagnen .. Han är jätteduktig och tar det väldigt försiktigt, det ser så roligt ut .. önskar jag kunde lägga upp en film men jag vet inte hur man gör ... Är det någon som vet hur man lägger upp en film på blogg.se ??

Annars är det absolut roligaste just nu att dra i gardinerna ... jag blir tokig på honom för han drar så hårt. Är livrädd att de ska rasa ned, men egentligen kanske det är det som behövde hända så han lär sig ! Försöker säga argt att jajaj ... men då gapskrattar han! Och det värsta är väl att jag skrattar då också så han tror ju det är ett skämt !



Frode i Trysil . Tuffaste killen!!


Sol, underbara backar och uppförsbacke

Idag var Tord och Birgitta snälla och tog Frode på förmiddagen så vi fick åka. Man blir bortskämda när man är iväg så här! Det var helt underbart ute och vi fick tom åka lite offpist idag! Linda och pappa åkte också offpist. Starkt gjort att våga sig ut när man aldrig åkt så förut ... Linda var rolig för hon skrek lite i varje sväng =) ..

Vi åkte tillbaks vid halv ett och åt korv, sen gav sig dom andra ut i backen igen . Jag och Frode tog det lite lugnt men sen bestämde jag att vi skulle gå till högfjällscentret. Bestämde att vi skulle ta det längd/transportspåret som vi använt när vi åkt ner till liften ... Har ju tyckt att det varit relativt platt när man åkt .. Shit vilka uppförsbackar det var när man gick .. Jag var helt slut när jag en timma senare kom fram, efter konstant uppförsbacke ... Frode skrattade hela vägen =) ... När vi var där så träffade vi Jonas. Vi gick en sväng på afterski ... Det var en väldigt lugn afterski men trevlig.

Nu på kvällen har vi sett på melodifestivalen. Skitbra! Men nu är det nog gonatt för mig =)

Viktoria, jag erkänner Du VANN !!! Gammal kan bäst =O)!!!

Trysil !!

Just nu är vi i Trysil. Det är så himla kul!! Idag har jag för första gången åkt på mina skidor som jag köpte i april förra året. Dom var så fantastiskt otroligt underbara! Jag ville aldrig sluta åka!! Och det behövde jag nästan inte heller. Mamma var en ängel och passade Frode fram till kl 13. Sen sa Jonas att han kunde va hemma i stugan med Frode ... Så jag åkte till klockan 16.30 ! Helt slut faktiskt. Det är riktigt långa backar i Trysil ...

Fick upp farten rejält några gånger. Det är så lite folk här så man kan bränna som fxn! Och det har vi gjort ... En gång åkte jag så jag tappade båda skidorna ... då känner man att man lever och så ska det vara!

Nu sitter vi och ser på Skavlan ... ska eventuellt ut och åka pulka snart ... Jag är dock lite frussen så vi får se hur det blir med det. ha de !

snö

Igår kväll skulle vi hämtat syrran m familj på landvetter ... först ringde Cornelia och sa att de var 5 timmar sena, sen sa Viktoria 9 timmar. Sen sa Hugo 11 timmar och tillslut så ringde dom och sa att de fick sova över en natt till. Inte kul när man är inställd på att åka hem fast om man får se det från den ljusa sidan så fick de ju en soldag till!

Idag har i allafall Emma och Noel varit här. Det har lekts, ätit kasslerlasagne och sen har vi gått en riktigt jobbig promenad. Detta då det inte var plogat nästan nånstans. Emma är ju fitness instruktör, kör 5 pass i veckan ... jag tränar som mest när jag lyfter koppen mot munnen just nu, så man kan väl säga att jag var lite mer anfådd!!

Jonas ska hämta Viktoria m fam vid flyget idag istället och så ska jag laga mat, så dom får när de kommer. Tror det blir klyftisar, kött och vitlökssås!

Shit det slutar verkligen aldrig snöa!! Hur mkt kan det komma egentligen?? Jag tycker det är skitkul förutom när jag inte kommer fram med vagnen. Det är ju bara nån minus ute idag, så Frode ligger faktiskt ute ivagnen och sover fortfarande och jag sitter och har koll på honom från köksbordet ... Tänk det är första stället jag och Jonas bor på som vi faktiskt kan sitta i köket!!!


fika

Nu sover Frode, han var helt slut efter att jag dragit ut på förmiddagssovningen till efter lunch.

Anu har varit här på en fika på förmiddagen, hon var ett väldigt bra fikasällskap då hon hade med sig fikan själv =) .... Det var i allafall jättetrevligt med lite besök.

När man själv tycker att man fått det fint (och det tycker jag faktiskt) så är det väldigt kul att få visa det för någon!

Ikväll ska jag åka och köpa material till inbjudningskorten, ska  bli skoj att göra dom, hoppas jag i allafall!!!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen ska jag börja göra iordning i "skräprummet" dvs det som ska bli kontor sen.


RSS 2.0