yrkesskadad?

Undrar om man är lite yrkesskadad när man sitter och gör diagram över månadens räkningar ... så här kommer i allafall februari se ut ...



Blir lite roligare att betala räkningar då, el lägga in dom i allafall!! Idag har jag spelat fotbollscup med pwcladies! Vi gick till semifinal och blev ´3:A!! Godkänt tycker jag

födelsedagskalas

Nu har vi varit hemma hos Fam Hessel för Mio fyllde 1 år! Vi fick goda smörgåsar mm! Usch åt alldeles för mkt, hur dum är man då?? smörgåsar och godis är min akilleshäl! Mat klarar jag att stå emot men smörgåsar är så himla gott!!

Frode var väldigt trött idag efter dagis. Har nog varit en tuff vecka iochmed att han var sjuk! Jag ska på aw imorgon men Jonas och Frode ska bara vara hemma och ta det lugnt! Det ska vi vara även resten av helgen. På lördag planerar vi att röja i arbetsrummet. Vi har ju som plan att fixa resten av övervåningen nu i vår men orken finns inte!! Men det vore ju så skönt! Men det är tufft att jobba heltid, vara småbarnsförälder och samtidigt försöka träna, ha sidoprojekt mm ... dygnet har ju bara 24h tyvärr!


jobb hemifrån

När vi vaknade i morse så var Frode faktiskt pigg, jag hade räknat med att han skulle vara sjuk idag! Men han fick äta frukost hemma för jag ville vara säker på att han inte skulle vara krasslig. I och med att man inte riktigt visste med honom så jobbade jag hemifrån idag. Det har gått väldigt bra måste jag säga! Jag är sjukt effektiv när ingen kommer förbi och pratar eller man hör massa surr i bakgrunden. Har gjort klart årsredovisningarna för två bolag nu och det känns väldigt gött!!

Nu ska jag gå och hämta min lille man och om en liten stund. Sen ska vi nog kanske baka här hemma! Om jag vågar, har ju så svårt för att inte äta om vi har det hemma!!

här är förresten en bild på det hotellet vi ska bo på! nu är det klart att vi åker 2-3 april och det passar ju bra så kan vi fira Jonas att han fyllt år!



Fasaden



rummet

Förresten

igår var det ju alla hjärtans dag! Då hade vi lite mys hemma och jag och Jonas hade köpt lite presenter till varandra.

Jag hade bokat ett hotell i Köpenhamn som jag hade fått ett bra erbjudande på. Ett fyrastjärningt där man får chokladdoppade jordgubbar och mousserande när man kommer, och det låg väldigt centralt nära ströget. Hette Phoenix hotel Copenhagen. Jonas hade köpt en spabehandling till mig och en bakbok ... hmm först fick jag en bakmaskin när jag fyllde år och nu fick jag en receptbok för kakor .. är det nått min man försöker säga tro?

nu ringer det!

Sjukling och träning

Igår ringde förskolan hem mig från jobbet, dom sa att Frode hostade så mkt och var ledsen så dom tyckte jag skulle komma! Jag kom som på ett skott och möttes av en Frode som stog och hoppade i soffan, som absolut tyckte det var kul när jag kom men som tyckte att vi kunde stanna kvar där ett tag till.. Då måste jag erkänna att jag var rätt irriterad på dom som jobbade där, men jag förstod lite senare vad dom menade. Natten var gör dålig och Jonas var hemma med Frode idag. Han har i stort sett bara sovit. Ingen feber i allafall men det blir nog VAB för mig imorgon också.

Jag tränade idag efter jobbet också, körde en timmas styrketräning.

Det börjar med insida lår, sedan kör jag utfall (stort framsteg idag körda med vikter), sen kör jag superset med bröst, triceps och biceps, efter det kommer baksidalår curl, rygg, och mage... Jag börjar med att köra kondition i 10 min. Tar ungefär en timma!

Frode har mest velat sitta och kolla på tv nu på kvällen och det tycker jag är ok när man är sjuk!!

Nu skall jag gå ner och kolla lite på tv, dricka en kopp te och bara slappa lite!




stugtime

Idag fick jag och Jonas åka tillsammans på morgonen. Vi åkte tills klockan 12 ungefär då vi åkte till stugan för lunch. Sen åkte Thord och Birgitta ut. Och Jonas fick ta em passet i backen, så avis så jag kan dö, men ändå lite gott med lite tid i stugan. Frode sover så förhoppningsvis blir det inget bryt ikväll. När vi kom möttes vi av Thord, Birgitta och Jocke... och en sovandes Frode. han hade somnat gåendes!! Sen somnade han på boben ... Sen i Birgittas knä, snacka om trött!! Sen var det dock full fart här hemma men han hade ju bara sovit i en kvart så nu sover han igen! Vill hellre att han är uppe längre ikväll!!

Om det är någon som ska upp till trysil så måste jag tipsa om sidan av backe 30. Där kan man hitta bra lössnö, tyvärr är den dock lite tung, så det är ingen puderåkning men ändock lössnö!! Sen är backarna sjukt bra så man behöver eg inte ge sig ut. Det är i stort sett folktomt inga köer!!!

Här kommer lite bilder från Frodes premiär!



Frodes utrustning


-"ärligt talat mamma vad håller vi på med"




"ja ja om du säger att det är kul så..."



Liftåkning var nästan roligast tyckte Frode



Denna ställningen är inte helt skön!!



diskning som belöning


 
Försök att va snygg i liften inte är så lätt i hjälm och osminkad!



Mina snygga skidor!

Nu kom mamma och pappa hem till stugan och Frode har vaknat

trysil

Idag har vi åkt hela dagen, jag var i backen kl 9,15.
Det har varit sjukt mkt snö i backen, offpist i pisten!

Lite väl kallt ändå måste jag säga. Frode har åkte sina första svängar idag!! Så duktig!! Frode gör alltså premiär 1 år och 11 månader lite coolt ändå!

Imorgon ska det tyvärr vara ännu kallare, lutar åt -19 - 20 grader! Så då blir det nog mkt stugtime, men som sagt det har varit himla bra idag!!

hemma igen

Vi har haft två kanondagar i Köpenhamn, även om man var deiligt trött i huvudet på tisdag eftermiddagen. Han som hade skattedelen på kursen pratade skitsnabb danska, i början tittade bara jag och Anna på varann, shit tänkte jag, kommer inte fatta nått, men efter ett tag så vande man sig.

Idag har varit en liten vanligare dag, förutom att ett  av  våra nybyggen från Kina hade ankommit till Gbg hamn. Så vi fick gå runt och kika lite på den. Var nere i maskinrummet och var uppe på bryggan. Shit vad stora dom är för att vara "små" båtar!! Den hade seglat i 28 dagar på öppet hav, lite coolt!!

Nu på kvällen har jag haft syskonen med familjer här. Jättekul nu när båda bor här! Nu är det packning som står på schemat...

Kobenhavn

Imorgon skall jag och en kollega åka till huvudkontoret i Köpenhamn, vi har valt att åka tåg mest för att ingen av oss hade lust att köra. Går rätt smidigt med tåg verkar det som också, sen skall vi ju i och för sig ner till hamnen där vårt hq ligger!

Vi ska bo utanför Köpenhamn i nått som heter Holte och där skall vi gå på en kurs i dansk skatt ... på DANSKA!! OJ OJ OJ hur ska detta gå? =)

Idag har vi haft en riktigt må bra dag! Jag åkte till gymet vid elva och körde mitt pass, sen kom Frode och Jonas in till femman, där shoppade jag en kavaj, två tröjor och en t.shirt. Sen köpte jag nya tröjor till Frode, han har vuxit ut allt i 86 vilket typ var allt vi hade så jag köpte kläder för över 1000 kr!

Sen åkte vi till Linda och Daniel. Jonas och Daniel skulle pimpla eller pilka eller va det nu heter, Linda och Frode bakade muffins och jag kollade på =).. Man märker verkligen att Frode träffar Linda och Daniel oftare nu för han trivs så bra där nu och han är inte lika blyg... så tuff som han var runt Charlie idag har han nog aldrig varit!! Han har lite svårt för att skilja på att klappa och slå bara... stackars challe!

Nu ska vi äta lite lax hemma, Jonas har lagat. Jag har precis packat klrat och nu väntar solsidan!!

RSS 2.0