då var det snart dax ...

för nyårsafton igen! I morgon skall vi hämta Viktoria T vid tåget vid tretiden och sen far vi ut till syrran.

Igår på väg hem från Mellerud tog vi vägen om Öckerö och hälsade på Elin, Jonas och Doris! åh vilken söt liten flicka. Hon hade redan jätteskarpa drag med mörkt hår och mörka ögonbryn. Så söt. Jag längtar väldigt mkt tills det är dax nu!

Morgondagen kommer se ut ungefär så här i allafall :

Sovmorgon
Hämta blommorna till dom som har festen mellan 12-15.
15 hämta Viktoria T, sen vidare till syster Viktoria
kl 17 kommer det mingelgäster till Viktoria.
Kl 19 börjar festen hos Anna och Niklas.

Så det är rätt fullt upp.

tänkte först ha på mig samma som jag hade på jul men när jag rotade i garderoben hittade jag en glittrig klänning som jag nog lutar åt nu. Var nere på stan förut och köpte en svart bolero så man inte behöver visa så mkt av axlarna oxå.
Men vi får se vad det blir.



badat och badboll

Idag har vi varit hemma hos farmor en sväng. Vi var där på fika och hon hade bakat 6 olika kakor. Hon är inte dålig farmor! 91 år som hon faktiskt är men är piggare än dom flesta.

Hon skulle upp till kusinerna i Uppsala i morgon och flyga. Blir nog trevligt för både dom och henne.

På eftermiddagen packade bror och syster sig hemåt Halmstad och Göteborg. Enzo och Charlie har lekt rövare här nu. Dom verkar vara jättegoa kompisar men dom har lite svårt att lugna ner sig.

På eftermiddagen nu när alla åkte har jag badat. Det är så skönt! Det ser verkligen på tal om det ut som jag har svalt en badboll nu! Det känns som att nu kan jag ju omöjligtvis bli större. Men det går säkert för så trodde jag redan för 6 veckor sedan och det har hänt mkt sen dess kan man väl säga.

här kommer lite bilder från julafton

Mamma och jag framför kalla delen av julbordet



Det fanns en hel del julklappar på plats :



Skall man äta så mkt mer när man ser ut som man svalt en badboll tro ?



Kalle roar alla!



Daniel och Cornelia ser mäkta nöjda ut



Våra tomtar och de snälla barnen



Mästerfotografen fastnade själv på ett kort


mellandagsrea

Har varit iväg tillsammans med mamma, syrran, Hugo och Cornelia på överby idag  ... Det var det värsta jag varit med om! Har nog aldrig sett så mkt folk. Folk är som tokiga också och slåss typ om en grej på Gina Tricot för halva priset som kostar 200 kr på ordinarie pris ... alla är vi olika och det är la tur det.

Jag tycker bäst om att fika när jag är iväg.

Köpte i allafall en jättegullig overall till "Roland", två klänningar till mig och lite annat. Dock inget på rean. Är inget vidare på att hitta saker på rea. 

Nu väntar jag på att Jonas skall komma hit. Han kommer med bussen kl 18.40. Då ska vi direkt ut till Tinna och Thomas för annandagskalas. 

Jag köpte förresten en kalkon oxå idag=). Vi ska ha kalkonmiddag imorgon. 5,5 kg vägde den. 
 
Och det kommer nog inte bli någon förlossningsfilm även om jag tror det kan va rätt mkt action... tror dock inte att jag är så very in the mood för att bli filmad och ännu mindre


Julafton 2008

Igår var det julafton. I år är det lite annorlunda eftersom Viktoria och Singe inte bor i Mld längre så sover ju alla hos mamma och pappa. Vi är alltså 8 personer + 1 hund för tillfället. På annandagen kommer Jonas, Linda och Charlie så då är vi 10 personer + 2 hundar =). Det är jätteroligt med så mkt folk .... även om man inte är van med att någon vill komma in och spela tvspel kl 8 på morgonen.

Igår kom det två tomtar till oss. Det var tomtefar och sen hade han med sig hemtjänsten. Dom var jätteroliga. Jag fick kanonbra julklappar. Mamma och pappa hade köpt en filmkamera till mig ! Den verkar funka jättebra och verkar inte alls för komplicerad vilket är bra. Fick även en lammfäll av Viktoria m familj. En jättefin från babyproffsen. Den skall man ha i vagnen. Fick även ett par görsnygga skinnhandskar av Daniel och Linda. Dom var riktigt snygga, kanon för jag har inga handskar.

Av Jocke fick jag ett väldigt fint halsband från Dyberg/Kern och av Viktoria ett babyhalsband. Det är ett långt halsband med en kula som skall hänga nere på magen, Det är som en skallra där. Jag fick även jättefina ljusstakar av Birgitta och Thord

Ja jag fick en massa mer men jag kan ju inte sitta här och skriva ner allt =).

Filmkameran blir ju väldigt bra sen när bebisen gör sitt antåg! Händer ju så mkt ibörjan så det är ju kul att kunna filma det!

Idag är det frost ute! Så det är nästan vitt när man kollar ut. Idag är det ju egentligen utgångsdag nr 1! Jag har nog varit ute på juldagen varje år sen jag var 17 tror jag, innan det var man ute på annandagen, men i år så kommer jag vara hemma. Skulle egentligen vilja dit ett tag men det brukar vara så grymt mkt folk och det brukar finnas en hög alkoholnivå bland folk och då har man ju en tendens att bli lite klumpig. Vågar inte dit och få en stenhård armbåge i magen. Kanske dags att fatta att man är 10 år äldre än de yngsta som får gå dit. =)

Mellerud

Nu är jag framme i Mellerud. Åkte från Borlänge kl 12,30 och kom fram till Mellerud kl 18,40 ... rätt lång resa men jag började läsa en Liza Marklunds bok och då gick resan som ett kick ... eller ja inte riktigt men det gick bättre i allafall... Det är väl inte det mest bekväma att sitta på en buss när man är tjocker .. 

Nu har vi klätt granen här hemma hos mamma och pappa. Det blev jättefint. Det var lite kritiskt ett tag med att få den rakt men efter att Daniel varit framme med multiverktyget så blev det gör bra.

Jag har badat nu ikväll men tror att jag kanske badade lite för varmt, för nu mår jag lite illa.
Skall nog strax gå och lägga mig! Skall sova i mitt "flickrum". Det har dock förändrats rätt radikalt från den tiden.

Tänk att imorgon är det dan före doppardagen! Den tänker jag tillbringa framför datorn tyvärr =(, har lite grejor som jag mås





Borlänge !!

I dag är det jättefint väder här! Jag och Jonas ska sticka ner till kupolen och köpa julklapp till Jocke, sen ska vi hem till Jocke på fika.

Sätter in lite snökort här, så kan jag gå tillbaks och kolla när det regnar som mest i Götet





Fint va?!

Hej du min vintervärld, nu är jag här!

Sitter och åker tåg upp till Borlänge, det har inte varit en snöflinga så långt ögat kan nå, men när man åkte förbi Grängesberg vände det!! Det snöar stora flingor och ligger ca +- 2 dm ute! När man bor i Gbg så känns det så exotiskt! Julstämningen bara ramlar över mig!

Jonas har redan avslöjat att ikväll väntar lammfiol och potatisgratäng ... mmmmmmmm är så hungrig redan nu, har bara ätit frukost ( och så klart en daim eftersom jag åker tåg men det räknas inte)

I går kväll var jag barnvakt åt Hugo och Cornelia när Viktoria och Singe gjorde sista rycket som tomtens hjälpredor. Jag fick ju en tidig julklapp av Jonas i from av wii fit. Detta spelade vi (eller mest dom) i 3 timmar ungefär. Det finns en del i det spelet när man skall jogga, Cornelia såg det mer som en tävling att springa snabbare en guiden. Hon körde nog detta spel 10-15 ggr á 2 min. Det var ingen joggning utan det var rusch från början till slut! Hon måste nästan ha träningsvärk idag!

Dom stannade kvar lite efter julklappsinhandlingen och åt, vi köpte pizza ( laddar så här inför jul)

Nu har jag suttit och jobbat i några timmar på tåget och tänkte se på en film sista biten, men jag får ingen ordning på dvd. Den är kopieringsskyddad så det är säkert någon inställning som skall till, men jag vet inte hur man gör det! Får bli ett mission för mr Öberg ikväll!

Nu är jag i Ludvika ! Bara 6 mil kvar. Gött.

Ärligt talat , visst är väl Molly finast när det stavas Molly och inte Mollie ? Eller vad tycker ni ?


Ny vecka nytt magplask

Denna veckan har gått så sjukt snabbt! I söndags trodde jag i min enfald att jag skulle ha en väldigt lugn vecka framför mig, hade tillochmed lite småpanik för den kommande tidrapporten ... så har det ju inte blivit kan jag ju tala om!! Sen har jag haft något inplanerat varje dag vid 6-7 tiden så jag har inte kunnat jobba över värst mkt heller.

Jag håller på och roddar planeringen för ett uppdrag som med 12 personer i. Jättekul men mkt att tänka på så man inte glömmer bort något.

I morse var vi hos MVC. Jonas var med och fick lyssna på hjärtljuden för första gången. Det var 134 slag/minut denna gången. Sen pratade vi lite med barnmorskan om lite allt möjligt. Hon är väldigt väldigt bra måste jag säga!

I går var vi hemma hos Viktoria och kollade när dom klädde granen. En jättefin gran. Sen fick vi en god macka. Jag och Jonas firade lite jul sen på kvällen och jag fick ett wii fit (spel)i julklapp, han fick en dataväska av mig och skjorta av "Roland". Spelet är jätteroligt förutom själva invägningen.. fanns ingenstans man kunde förklara för spelet att man var gravid utan det ser ju ut som man väger så mkt alltid ...
Min balans kanske inte är det bästa.

Pratade med Disa förut, lite roligt alla våra julkort kom till dom! Så dom fick 15 julkort från oss =) ... Hade lagt dom i den lådan de kom i , och då hade inte posten plockat ur dom .. så Disa ringde och tackade för julkorten, allihop =)

Nu ska jag iväg på magplasket!

tippen och hårfärg

Idag har inte hänt så mkt förutom att vi åkte till tippen. Vi har rensat ut vårt förråd. Om man inte packat upp vissa lådor efter fyra flyttar så kommer man antagligen aldrig behöva dessa grejer, samt att vi behöver platsen då vi ska flytta upp en byrå dit.

Det var tre stolar och 8 fulla sopsäckar med saker som åkte ! Efter det åkte vi en sväng till babyproffsen och kollade på lite saker som vi behöver... oj oj vad mkt gulligt. Fanns en korg som vi funderar på att köpa ..



Bebisen kan ligga iden tills den är mellan 5 - 7,5 mån. Sen får man ha en spjälsäng. Den kostade dock 1500 kr så vi får väl se. Det går ju bra med en spjälsäng också på engång men den var så himla gullig.

Vi åt rester förut och sen hade Jonas köpt ostkaka ... jag har nog inte riktigt förstått förtjusningen med det, men det smakade helt ok.. har lite svårt när det blir för fett bara just nu.

Nu på kvällen har vi gjort det roligaste Jonas vet .... Färgat mitt hår ! Det blev ingen större skillnad då jag alltid kör med samma färg, lustigt egentligen Jag köper färgen ljusbrun för att få den mörka färg jag vill ha ... där ser man hur väl det stämmer! När man köper brun blir det svart.

Så här blev det ( osminkad version i morgonrock =) ):





Jag har förresten bestämt mig för hur jag ska göra i jul nu.

På lördag åker jag till Borlänge och stannar tills måndag. På måndag blir det Mellerud och så kommer Jonas dit på annandagen.

På nyårsafton sen ska vi först till Viktoria och Singe på mingel, och sen vidare tillsammans med dom till Anna och Niklas på nyårsfest. Ska bli jätteskoj.

Nej tebax till Wallander nu ... det är ju bara tredje gången jag ser den så jag kan ju missa något.



lucia

Idag är det lucia, tänk att det bara är 11 dagar till jul ! Överallt utom i Göteborg verkar det vara snö, jag längtar så efter snö. ... Bara att få känna hur det biter i kinderna när det är lite kallt och höra knarret under skorna .. ja ja hoppas det ligger kvar i Mellerud tills jul!

Igår kväll var Karin och Andreas här. Vi skulle egentligen gått på Christian Kjellvander men i såfall hade vi fått sitta på varsin rad, med ungefär 5 rader mellan varje person, så vi hoppade över och gjorde mat hemma och spelade guitarhero istället ! Det var minst lika trevligt.. det var faktiskt rent ut sagt skit skoj!

I dag har jag varit ute på Freeport och köpt julklappar! Hittade gör mkt så nu har jag bara en julklapp kvar att köpa. Tror att jag vet vad det blir men det säger jag inte här!

Det blir rätt mkt pengar man gör åt när man köper julklappar ... det är ju så himla roligt. Men i år tycker jag att jag har kunnat hejda mig lite i allafall...

Här är i allafall min julklappsskörd brevid vår gigantiska julgran:



parkering

Hade en jättemysig kväll med magplasket ... det var ännu goare denna gången, lättare att slappna av

Sen förstördes ju detta lite i och med att jag fick åka runt i 30 min och leta parkering. Innan jag flyttade till denna stan gillade jag hockey men jag har starkt börjat ogilla det pga alla som parkerar runt där vi bor.

nu ska jag sova, kurs imorgon på svenska mässan!

tisdag kväll!

Det har bara gått två dagar men det känns som om hela veckan är slut redan !

I måndags skrev jag ett kunskapsprov, vi satt i sju timmar och skrev ... då kan man ju snacka om att vara lite mör i huvudet. Pappa kom på måndagskvällen för han åkte till London i morse. I morse skulle då pappa och Jonas ( Jonas skulle till Sthm) upp kl 5 ... Det var inte de tystaste killarna om man säger så, sen tänkte jag den kloka tanken att jag sover bara 1 timma till ... hela dagen har jag varit super trött.

Efter jobbet mötte jag upp med syrran på frölunda torg. Köpte tre julklappar samt ett par skor till mig själv. Känns lite fel att ha sneakers till jobbet ! Sen åkte jag med henne hem och lånade deras badkar .... det var så skönt för ryggen!

Singe stod och målade i hallen för dom håller på att renovera den...... så snyggt!! Gott avundsjuk på att ha hus .. ibland i allafall, fast jag är nog fortfarande inte riktigt redo att lämna stan. Älskar pulsen här inne .. men vi får väl se hur man känner längre fram . Skulle kunna ge bort ena armen för att ha ett badkar i allafall! Fy er som inte använder era !

Nej nu är det sovdags för mig, i morgonkväll är det mingel med 80 talisterna! Kul

Julpyntat och andra advent



Ikväll har tjejerna varit här och vi har ätit middag och delat ut julklappar. Det var jättemysigt.

Så här juligt är det hos oss nu :




En förebild !

http://www.e24.se/kvinna/artikel_919477.e24

Sådan man önskar att man var själv!!!

lördag

I torsdags var jag på nått som heter magplasket (valsim) =). Det är något man får va med på när man är gravid i över 26 v. Det var i en varmvattenbassäng med 34 grader i vattnet !Först var det lite gympa och sen var det avslappningsövningar där man ska lära sig att koppla bort. Detta för att man inte ska få panik när det gör ont.

I går kväll var det dags för julfest igen, vi var hemma hos Gustav i gruppen och hade caterat mat från Aquarell. Det var tradiotionell julmat. Sen hade vi lite julklappslekar med tärningar. Jag fick ett änglaspel och två trisslotter (vann inget).

Det är rätt riskabelt att ge bort lotter egentligen, tänk om den man ger bort till vinner typ en miljon ... kan man då säga att du får 25 kr å köpa en ny för det var inte meningen att ge bort just den ??  =)

Idag har jag jobbat lite och nu sitter jag och funderar vad jag ska hitta på, är gott uttråkad men har samtidigt så j...kla ont i ryggen. Skitjobbigt faktiskt. vet inte riktigt vad jag har gjort.

I morgoneftermiddag ska vi ha julkväll med tjejmiddag gänget. Har inte ritkigt bestämt mig för vad jag ska laga.

Inget särskillt eg.

Sitter och väntar på att reklamen skall ta slut för desperate housewifes.. Det är det bästa när man ser nått på 1:an el 2:an ingen reklam. På femman känns det som det är sjukt möe reklam!

Förresten om ni letar julklappstips så får jag tipsa om brorsans företag. Han har tagit hem globalknivar till ett gör bra pris. Se www.mixto.se

Har förresten bokat tid för behandling nu! Blir lördag 3 januari kl 14.00! Åh jag längtar redan nu!

I morgon ska jag nog faktiskt ta lite sovmorgon. Har varit så grymt trött nu ett tag, man börjar känna av den extra vikten.

Funderar på om jag ska se resten av programmet från sängen .. 

RSS 2.0