Långhelg

Det är så himla skönt för på mitt jobb så dag innan röd dag har vi istort sett alltid ledigt. Så idag hade jag tänkt sova jättelänge och ta det lugnt och skönt. Vaknade kl 7 ändå, men somnade om.

Man får väl passa på att sova nu för sen kommer det väl dröja innan det blir sovmorgon =). Det rör sig som tusan i magen nu, jag tror att bebisen får hicka ibland. Läste på en sida att from v 22 kallas det inte för foster längre utan nu kallas det för barn. Tänk vad roligt sånt blir att läsa, det upphör aldrig att förvåna mig, jag har ju varit så grymt ointresserad innan av allt sånt och nu slukar man allt som kommer ivägen.

Det finns en sida som heter www.gravid.se. Detta står att läsa om att vara i v 23


Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa
manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

 
 
 
 
 
 

barnvakt ..

Nu sitter jag barnvakt. Och äter popcorn .. barnen tittar på bolibompa.

I morgon är jag ledig från jobbet. Skönt det..

Nu ska jag också se på tv!

inte arg längre

Idag är jag inte arg längre ... skönt, det är påfrestande att vara det.

Gick en sväng genom femman på vägen hem idag .. oj oj oj vad mkt snyggt det finns, dock blir man inte så sugen på att handla när man vet att kläderna inte passar.

På fredag är jag ledig. Riktigt skönt och jag ska nog faktiskt inte göra nånting alls under hela dagen.

Ikväll är Greys .. ser jag framemot.. nu ska jag läsa lite på familjeliv.se sen blir det soffan för mig resten av kvällningen.

imorgon ska jag förresten va barnvakt åt Hugo och Cornelia.

arg ...

Idag är jag bara nått så fruktansvärt arg ... jag är liksom allmänt förbannad bara. Skulle vilja gå på boxning eller nått så jag kunde få ur mig det!

Våga bara säga att det är hormonerna   ..........


Sköna lördag!

Idag är en underbar dag!! Först sov vi länge, sen åt vi en god frukost. Sen gick Jonas till jobbet en sväng ( inte riktigt lika bra) och då har jag ( hör och häpna) fortsatt med min stickning! Det går relativt bra ... eller ja, jag skulle nog aldrig köpa det om det fanns i en affär, men det är roligt. Stickar dock endast räta för aviga är helt enkelt omöjligt!

Igår var vi hemma på tacokväll hos syrran. Då var Anu och Tobbe där också! Det var hur kul som helst. Vi spelade rappakalja och charader! Det dracks en hel del vin för de andra.=)
Vi åkte därifrån vid tretiden på morgonen! En riktigt bra kväll var det i allafall!

Daniel och Linda har köpt hund! Har bara sett bilder ännu men den är ju hur söt som helst! Då kommer vi bli småbarnsföräldrar nästan samtidigt =). Eller ja, när Roland kommer så är ju han nästan fyra mån men ändå!

Kopierade en bild från Lindas fb och sätter in, (Hoppas det är ok Linda )





I morgon kommer mamma, pappa, Viktoria m familj hit på söndagsmiddag. Vi (Jonas) ska laga lasagne tror jag!

Nu ska jag gå och äta nått på ett fik som ligger i närheten. Orkar verkligen inte laga mat nu, (det är väldigt konstigt att det går mkt pengar för mig)

Mina favoritnamn

I första hand

Anton

Alicia
Noel
Molly

i andra hand

Carl
Bodil

Ebba
Ella

Gabriel
 Ellen

Emma
Felicia
Linus
 Frida

Marcus
Gry

Max
 Hanna
Leopold
Ida
Olof
 Isabell

Oscar
Julia

Kajsa

Pontus
Lisa

Maja

Felix
Meya

Tova

Nova

Saga

Majken





i tredje hand

Adam Agnes
Amanda
Albin Alex Alice Amanda

Edward

Emil Elin

Filip

Jacob Emilia

Joel Liam Elsa

 Petter

Tom Lotta

Gunnar Lovisa

Walther

Ylva


snabbis till mld

Idag fick jag ett ryck på eftermiddagen, slutade lite tidigare och tog tåget till Mellerud. Det var så himla längesen jag var hemma så det va kul att träffa mamma, pappa och farmor

Fick faktiskt ett par stövlar och ett halsband av mamma!! Halsbandet hade hon köpt på sicilien. Bilden nedan gör inte halsbandet fullt rättvisa men ni kan se på ett ungefär. Tyckte det var jättefint.




Stövlarna fick jag för att när dom var i Gbg för ett tag sedan så lovade mamma att om jag hittade några stövlar så skulle jag få dom. Då var det så mkt folk ute att jag inte hittade någonting. Dock så hittade jag ett par nu i Mellerud på Nyströms som var jättebra, enda nackdelen är att de kan bli väl varma när man är inomhus, men man får väl ha med sig ett par extra skor till jobbet kanske.  Man kan ha den där flärpen högs upp både nedvikt och öppe beroende på om man vill att luddet skall synas.



Nu ska jag se slutet på law & order, ringa Jonas och sen förhoppningsvis somna.

Imorgon bitti (8,15) skall jag vara hos barnmorskan och mäta magen, sen tror jag att man för första gången skall få höra hjärtljudet för barnet! Det ser jag fram emot.

Godnatt

tvätt

Idag har varit en mkt jobbig dag. Först har det varit typ 800 saker att göra på jobbet, åkte därifrån kl 19,30. Sen hade jag ingen riktig mat hemma, så jag åt bara macka och stekt ägg ( måste ju flotta till det lite).

Nu tvättar jag. Det tycker jag iofsig är helt ok, luktar så gott efteråt.

Jonas är ju i Stockholm och bor på ett design hotell där. Tänk va gott å åka bort en sväng. Jag är så sugen på det så det är helt sjukt, alltså inte bort och hälsa på någon utan bara iväg och bo på hotell och bara liksom gotta sig utan att behöva va trevlig. Det vore helt sjukt skönt. Vi funderar på att åka till Stockholm 14-16 nov för den 17 : e ska jag på kurs i Sthm och då kan jag ju bara stanna kvar en extra natt. Tål att tänkas på.

Förresten har vi nog nästan bestämt oss för barnvagnen från Tyskland nu. Jonas föräldrar var gulliga och sa att dom ville ge den till oss! Det var riktigt snällt !!

Nej nu är det nog läggdags för fröken kjörling.


Dag 2 i Borlänge

skulle vi på konsert! Det var Hellacopters som spelade och dom skulle spela på Kosmos.

Vi åkte ned och träffade Mange och satt och tjata lite med han och hans mor. Sen åkte vi vidare och åt på scandic. hur god mat som helst.

Mange på scandic !



Sen efter det drog vi hem till Mange igen.

Konserten var skitbra och började vid 9 tiden. Det var tyvärr inte så mkt folk kändes det som. Detta gjorde iofsig att ingen stod och trängdes vilket va rätt skönt ( lätt pensionärsvarning på det).



Jag och Jonas åkte hem efter konserten och då satt Thord fortfarande "uppe". Han hävdade att han kollade på film, men jag tvivlar lite på detta då han såg väldigt nyvaken ut =).
Då satt vi uppe och pratade med honom i några timmar.

Dag tre sedan var vi och fikade hos Ellinore och Fredrik. Dom bor jättefint! Blir så avundsjuk. Skulle också vilja ha ett hus.

Vi kom inte iväg förrän kl 16,30 vilket gjorde att vi var hemma jättesent, idag har jag haft ont i huvudet hela dagen... jobbigt.

Efter jobbet idag åkte jag hem till Vicke och Singe. Vicke och jag var ute och gick en sväng (mkt uppförsbackar är det i Askim) och sen lånade jag deras badkar! Åh vad skönt det var.

Nu ska jag gå och kolla lite på tv, kanske ta ett knäckebröd. Roland gör sig till känna allt oftare med så sparkar. Jag längtar tills jag får träffa han/henne ...

Förresten ni få som läser ... Vad sägs om Molly som namn ??

Borlänge

I helgen har vi varit i Borlänge och hälsat på Jonas föräldrar och bror samt kompisar.
Vi hade tagit ledigt större delen av dan på fredagen så vi kunde starta tidigt. På fredagen hade Jocke inlyttningsfest och bjöd på tacos. Han har verkligen fått en skitsnygg lägenhet, där skulle jag kunna bo!!

Köket :



Jocke i vardagsrummet




Snygga gardiner :




Guld konsert och ställe

Blir ett mega kort inlägg nu, ikväll har vi varit på konsert på kontiki. Måste tipsa alla om dels bandet och dels stället. Kontiki är ett söderhavsöinspirerat ställe, en massa bambustänger överallt! Hur mysigt som helst. http://www.kontiki.nu/

Bandet som spelade hette Any Whale. Gå in på deras myspace sida och lyssna. Man blir helt frälst i låtarna!

http://www.myspace.com/anywhale

ha de gött

då har nästan hela arbetsveckan gått igen =)

Då var det onsdag kväll och snart dags för lite Grays Anatomy. Idag är jag grymt trött. Jag har varit och köpt en gigantisk tavla till Jocke som inflyttningspresent. Var vid 421 och köpte den och fick nästan inte in den i bilen. Innan det var jag en sväng hos Viktoria och fick pannkakor ! Mums. 

Nedan kan man se tavlan vi köpte, inplastad dock men visst var den fin ... och stor !!!



Tankade förresten fulltank idag inför den stundande Borlänge resan. Det var länge sen det var så billigt, ( bra att man kan tacka finanskrisen för något i allafall). Det kostade 11,79 litern och det var en helt normal shellstation. Säkert billigare nånannanstans men jag orkade inte leta.

I Borlänge ska vi första dagen hälsa på Jocke i hans nya lägenhet och ha lite inflyttningsfest. På lördagen skall vi på Hellacopters på Kozmos (tror jag det heter). Det ska bli jättetrevligt att komma upp en sväng till Borlänge faktiskt. Ska bli skönt att åka iväg överlag en sväng.

Har förresten börjat känna lite "sparkar" nu... känns mer som man blir klappad från insidan, lite alien varning men konstigt nog blir man bara helt lugn och det är hur häftigt som helst.

tjing tjing

19+3

Dvs 20 veckan är jag i nu ! Halvvägs kan man säga, oj oj oj vad det börjar hända grejor nu. Nästan inga av mina gamla byxor passar längre. Min paraduniform är numera leggings/tights och klänning. Väldigt skönt mode just nu måste jag säga.

Mina goa kompisar från Sundsvall har efterfrågat tjockiskort så här kommer det ett ...

Som alla kan se hör man inte till de lyckligt lottade som bara får en mage ... och som jag redan sagt till Jonas, jag önskar mig presentkort hos en PT (personlig tränare) efter nedsläppet!





Ha en god lördag alla

Snart fredag igen !

Då har nästan hela denna vecka gått. Det har varit riktigt gott väder hela veckan, jag har kunnat gå från jobbet när jag slutat så då har jag riktigt njutit av det sköna vädret.

Igår kväll var jag med hisingsgänget och åt på Thats Amoré. Åt en fyrarätters italiensk middag. Det serveras på stora fat och så får man plocka själv. Det var jättegott alltihop.

I morgon kväll skall jag och Jonas på bio. Patrik 1,5! Ser jag verkligen fram emot. I övrigt blir det en väldigt lugn helg vilket skall bli skönt. Inga planer alls, utan skall bara vara hemma!

Nej nu är det läggdags för mig

Go natt gott folk!

Vissa människor ....

Jag blir så trött på vissa människor ... det är som att efter man har blivit gravid är det fritt fram för folk man inte ens känner, att bara ta en på magen. Skärpning !!!!!!!
Det är min mage och fråga åtminstonde först. Det syns ju knappt inte ens ! Jag tycker ju det är halvt obehagligt att krama folk jag inte känner så varför i hela friden ska dom få ta på min mage.. Spöstraff på det.

Det va allt

Halmstad !

I lördags förmiddag tog vi bilen och åkte till Halmstad för att hälsa på Daniel (min bror) och Linda (hans tjej). Dom har precis flyttat ihop i en tvåa nära högskolan. Det var verkligen jättefint ! Den hade en jätterolig planlösning som gjorde att den skilde ut sig från vanliga tvåor, massa vinklar och vrår i vardagsrummet. Dom hade möblerat väldigt snyggt också kändes som dom bott där jättelänge !

Det var ju kanelbullensdag på lördagen så när vi kom dit fick vi kanelbullar och några andra kakor som var hur goda som helst men jag kommer inte ihåg vad de hette. Sen drog vi ner på stan. Jag köpte en gör snygg klänning från MQ, märket sunshine.. Den kan jag nog ha tills jag är i 7 mån i allafall samt när det hela är klart =). Det var en sån klänning som man ser gravid ut i oavsett man är det eller inte. Sätter in en bild här :




När vi var på stan så fikade vi på espressohouse, det var egentligen lite för kallt att sitta ute men vi kämpade på bra måste jag säga. Jag och Jonas tog var vår kaffelatte och alla fyra åt grillade ost/skinksmörgåsar.

Här kommer några kort när alla är på stan:






På kvällen gjorde Daniel och Linda fläskfilé, potatisgratäng och kantarellsås. Hur gott som helst !! Daniel gjorde efterätt med farmors äpplepaj. Den är väl inget att rekommendera om man ska vara med i viktväktarna men vem är det, skit go va den ! Visste inte att Daniel gått och blivit kung i köket =)



Efter pajen drog vi ned på stan igen, dags för discobowling ... resultatet efter den bowlingen har jag tyvärr glömt bort, eller ja vill glömma. Det va skoj i allafall även om jag vid ett visst tillfälle gärna kastat det där bowlingklotet i soptunnan. Sen gick vi vidare till ett ställe som hette Morfars bar eller något liknande. Jättemysigt ställe där man kunde ta sig en drink eller öl ( för mig blev det en alkoholfri drink). Alla möbler var som tagna från tidigt femtiotal. Vi åkte hem vid tolv halv ett tiden på natten.

Natten som följde var något turbulent då det visade sig att luftmadrassen vi sov på läckte en aning, första gången jag vaknade av att jag nästan låg på Jonas tänkte jag lite förnöjt "oj vad gosig Jonas har blivit då som vill ligga så nära" sen fick jag panik för att jag inte kom upp =). Vi pumpade på madrassen och då var den bra i några timmar till. Det var halv eller hel storm ute på natten ( tydligen är det många hushåll som är strömlösa i Halland ).

På morgonen sen åt vi frukost med nybakade frallor och kokt ägg. Vi stannade kvar till ett/två tiden. På vägen hem tog vi vägen ut på Särö. OJ oj oj vilka villor !!! Helt sjukt att någon människa har råd att bo där. Verkligen att rekommendera att åka dit om man vill drömma sig bort lite. Sen svänge vi förbi syrran och satt där och tjöta lite.

Nu har vi hyrt en film till kvällen "utan spår". Vi ska göra spagetti och köttfärssås med trattisar i.

Dags att börja med köttfärsen nu !! Tack Linda och Daniel för en toppenhelg !!

19 veckan

Idag har jag gjort 18:de hela veckan och på gravidspråk betyder det att jag är i 19:e veckan. Jag har inte känt några rörelser ännu vad jag vet i allafall.

Idag efter kundbesöket gick jag in en sväng på Ikea Kållered (hade bilen där), där köpte jag en skärm till en sänglampa som gått sönder, två ugnsvantar, två prydnadskuddar samt ytterligare en lampa. Den sista lampan gick tyvärr sönder på väg hem. Den var helt i glas och jag var väl antagligen inte riktigt tillräckligt försiktig antar jag. Tror jag ska köra en chansning och se om jag kan få en ny, annars kostade den iofsig bara 129 kr så det är väl kanske inte så man står och faller med det kanske =), fast vem vet ...Här kommer en bild på kuddarna

Blev rätt fint om jag får säga det själv !

Sitter och ser på idol, Lars sjöng nyss och jag måste säga att jag tycker han är bra. Köpte den nya Vi föräldrar Gravid idag. Det står faktiskt mkt intressant i den nu när man är iden här situationen själv. Var förresten och hälsade på Therese igår. Vilken söt liten pojk ! När jag såg honom började jag faktiskt längta på riktigt allvar tills det är nedsläpp (får lite skäll av mina kollegor när jag kallar det för det =))Tänk att jag och Jonas ska ta hand om en sån liten ... åh vad jag längtar !

Nu ska jag tillbaks till idol, sen är det heroes eller lyxfällen ( blir nog lite av båda) och sen hoppas jag att Jonas kommer hem nån gång där emellan !

RSS 2.0