snart magplasket

Sitter just nu ute hos Viktoria. Jobbade i Sisjön idag, magplasket börjar ju kl 19.15 så då åkte jag hit innan.

Nu är det bara två ggr kvar på magplasket. Tråkigt när det tar slut, men det betyder ju att det är nära nu!

Det är exakt 34 dagar kvar nu ...

I morgon kommer mamma och pappa och sen är det fest hos Anu och Tobbe på lördag. Det ska bli jätteskoj.

Nu är knoddens del av sovrummet möblerat!

Det saknas bara lite tavlor och så!

Vi fick ändra om med planerna lite, hade tänkt att ha sängen precis brevid vår säng, men det saknades 1 cm !!! så då fick vi tänka om. Tror att detta är bästa lösningen.. sängen står en bit från oss, men i och med att vi oavsett måste gå upp ur sängen så spelar det ju ingen roll ... Hoppas vi.



Vi är jättenöjda!

Oasis ... kanske inte min grej

Igår var då den här Oasis konserten. Nja säger jag ... Det lät som dom spelade samma låt i 1,5 h ... framför mig satt en liten dum blondin som varje gång man råkade röra sig lite kollade argt bakåt ... På slutet satt jag nästan och sparkade lite bara för att jag inte hade nått att göra.

I natt hade jag en sån där jobbig natt igen. Sov 0,5 h på hela natten. Kl 5 gav jag upp och åkte till jobbet. Det gjorde att jag vid halv åtta på morgonen var så trött att jag höll på att svimma.

Vid halv nio fick jag massage. Det är en jätteduktig tjej som masserar, dock brukar hennes problem vara att hon pratar hela tiden. Jag sa faktiskt till när jag kom in idag att jag bara sovit en halvtimma så då höll hon faktiskt tyst.

Gick från jobbet kl halv fem idag, så det var faktiskt skönt.

Vi har funderat på att göra om köket, så jag satte mig och började pula med ikeas hemsida. Det var dock så många val man var tvung

Besök

I helgen har vi besök av Marika, Peter, Mange och Carola. Mange och Carola bor på First Hotell G vid centralen. Vi var där en sväng igår innan vi gick ut och åt. Jättefint hotell verkligen! Har bara varit och ätit lunch där förut.

Marika och Peter kom som sagt i torsdags kväll/natt. I fredags jobbade både jag och Jonas så dom fick klara sig själva. När vi kom hem sen hade dom köpt mat för kvällen som dom även lagade till. Jättegott var det. Helstekt fläskfilé med blomkålspuré till. Sen pannacotta till efterätt!! En tjej som heter Maggan som Marika pluggade med i Spanien kom också hit så vi hade en jättemysig kväll. Sen spelade vi nintendo wii ...




Sen under lördagen åkte vi ut till Freeport och shoppade lite! Jonas hittade en jättesnygg SAND kavaj som han impuls köpte ( det gick på max 5 min från det att vi gick in i affären tills det att vi gick ut) Här spelas det gitarr i nya kavajen !



Marika hittade FEM par byxor!! Skitsnygga till riktigt kappris! Jag vågade inte chansa på att köpa då man inte riktigt kan prova nu, så det var nog lite dumt egentligen. Köpte dock en kavaj jag med för 75 kr ...

På kvällen var vi ute och åt allihop på ett ställe som heter Cicero på Linnégatan. Ligger granne med La Sombrita. Kanongo mat, till bra pris och väldigt trevlig personal! Kan jag verkligen rekommendera.
Innan vi gick vidare till restaurangen så var vi till Mange och Carolas hotell. Där fanns denna snygga tavla! Väldigt högt upp på min önskelista! Synd att blixten gjorde avtryck i bilden bara







Efter det gick vi vidare till ett ställe som heter Notting Hill och sen till Rover. Vi var väl hemma runt tvåtiden tror jag. Då var jag mör i allafall !




Ikväll väntar konsert med Oasis!

v 35

Idag har vi gått in i v 35 ... helt sjukt!

Jonas har varit i shoppartagen och köpt massa roliga grejer! Sen har vi ju som sagt satt upp skötbordet också!

Kizz tröja, matset och nappar. Ramones tröja och nappflaska



Skötbordet !








oj vad tiden går fort

Veckorna bara flyger iväg känns det som. Har väldigt mkt att göra på jobbet just nu och då går ju tiden väldigt fort!

På torsdag kväll/natt kommer Marika och Peter och stannar tills måndag, på lördag kommer Mange och Carola och jag tror att dom stannar tills måndag dom också. Ska bli jätteskoj!

Jag har fått en ny liten vana att jag är vaken mellan 3-5 ungefär varje natt ... Jättemkt bra på tv vid den tiden, INTE!!
Igår var jag så där övertrött när jag kom hem från jobbet, så jag tänkte överraska jonte med att ha skruvat ihop skötbordet ... Det var mkt jobbigare än vad det såg ut. Men jag fick ihop det!
Jonas fick dock fixa till lite missar jag gjort! Men i det stora hela gjorde jag det själv faktiskt (lätt nöjd med mig själv).

Nu idag har vi varit hos BM. Det såg bra ut med sockervärdena och idag lät hjärtljuden bra. Bebisen har fixerat sig med huvudet nedåt nu! Och hon sa att det är när jag känner att jag håller på att sprängas, det är sammandragningar el förvärkar. Man får max ha 10 sådana per dag, annars måste man undersökas. Det är dock väldigt svårt att veta hur många man har tycker jag.

Nu ska jag sätta mig och jobba hemifrån i några timmar. Hörs och ses


sova bör man

Men det är inte så himla lätt ... har sån förbannad halsbränna så det är inget som hjälper!


fredag men snart lördag

Redan fredag ... veckorna går så snabbt! Idag var det föräldrakurs ... vi fick se på en film ang förlossning ... Man känner sig lite tudelad inför det där ... Det känns som om det kommer göra enormt ont men samtidigt som en väldigt häftig upplevelse! Vi får väl se hur det blir ... det är ju det bästa att man vet ju inte alls !

Nu på kvällen köpte Jonas och jag pizza och spelar lite wii hemma. Lugn och skön pensionärskväll, eller ja det kanske inte är så många pensionärer som har wii men ändå ...

Nu är det min tur att spela !!

Förresten gick jag förbi en affär idag och så stod det 50 %  på allt i affären. Då hade dom spjälskydd samt påslakan av märket Lundmyr. Det är ett jättefint märke eller i allafall dyrt. Men ioch med att man fick det för halva så köpte jag det! Är så nöjd för vi hade tänkt köpa spjälskyddet i allafall till ordinariepris på babyproffsen!




Bilder tagna från Lundmyrs hemsida

Har märkt att det är sällan det är rea på sånt så det var kul att man bara råkade "springa" på det.




nu är det natti natti

Nu är man då mitt uppe i högsäsongen ... När jag kollade i min kalender nu så såg jag att jag är bokad ute hos klient hela nästa vecka utom fredag, hela veckan därefter och veckan efter det är jag inne tisdagen ... Det innebär att jag kan räkna med att få göra uppföljning på kvällar och helger ..

Det är faktiskt lite roligt hur hemskt det än låter när det är igång =) Det blir lite av en tävling! Även fast jag måste tänka på att jag inte orkar som vanligt..

I dag var jag hos en klient , kom in till kontoret halv sju, sen åkte jag raka vägen till magplasket ... Det var så skönt idag med. Fast avslappningsövningen var lite för lång ... jag tappade koncentrationen. Vi skulle bara ligga och flyta i en lång rad i 20 min... jag började tänka på vad roligt det måste sett ut, med alla magar guppande, så då fick jag nästan en kallsup.

Nej nu ska jag sova för i morgon skall vi vara på mvc kl 8,15 på föräldragruppen, det var jättetrevligt och lärorikt sist .. Dock har jag och Jonas fuskat med hemläxan till i morgon, så vi får väl mörka .... men vi är rätt bra på att låtsas att vi kan saker som vi inte kan =)...

trött idag

I morse kl 7 åkte jag till Sahlgrenska för att ta prover. Då fick man inte äta innan. Kl halv åtta kom jag in och då tog dom först ett prov, sen fick jag dricka en sockerlösning, vänta två timmar och sen ytterligare ett prov till. Jag fick inget definitivt besked men hon sa att det så bra ut i allafall! Så jag hoppas på det.

Är så himla trött idag.. och så har jag sjukt ont i ryggen. I morgon har jag massage kl 8,30. Det behövs verkligen!

Börjar bli rätt less på vissa kommentarer nu .. ex :

"Hej Tjockis" - Här har jag lust att säga -jo jag är gravid vad är din ursäkt ??
"Tycker du det är tungt nu, vänta bara"
"Går det att bli större än vad du är nu"

Jag skulle vilja vara i fjällen och gå runt där uppe, andas den friska fjällluften ... men det är ju inte riktigt aktuellt.
Nu ska jag lägga mig på soffan och småsova..

julgransplundring

Idag har vi varit på julgransplundring med mitt jobb. Det var riktigt mysigt. Vi hade med oss Cornelia och Hugo.
Algot och Vilgott var där och uppträdde, Cornelia tyckte det var jättebra och Hugo tyckte det var ok. Sen fick de fiska i fiskdamm och så kom jultomten med godis.

Nu på kvällen skall vi inte göra nått speciellt. Jonas är nere på ica fokus och handlar mat, sen har vi hyrt filmen bankjob.

Förresten gjorde Viktoria ett sockerprov på mig idag och det visade 4,7. Jag håller tummarna för att det höga värdet berodde på flingorna och mjölken. Jag fick låna en sån dosa så jag ska kolla i morgon igen tänkte jag.

Nu har brorsan åkt till Chamonix ... skulle också vilja åka skidor ... blir helt sjuk när jag tänker på det. Man kanske kan åka upp en sväng i början av april till Trysil ... Eller ja vi får väl se, nog dumt att boka nått. Har väl antagligen fullt upp kanske.

Jag tror jag ska lägga mig på sängen och se en tvfilm nu (vila).

Ha en skön lördag 

Fredag ..

Skönt med fredag även om det varit en kortvecka!

Undrar om jag inte skall försöka sälja in räkor ikväll!! Ikväll börjar ju let´s dance också.

I morgon skall jag ta med Hugo och Cornelia på julgransplundring med jobbet. Kanske kan bli en godispåse även till moster =)

ha de gött

Händelserik dag

Imorse var det dags för rutinkoll hos barnmorskan. Det har ju aldrig varit några konstigheter så denna gången gick jag dit själv. Då visade det sig först att mitt socker har stigit och övergår det tillåtna. Det uppgick till 8,2 vilket är risk för graviddiabetes. Därför måste jag på koll tisdag den 13:de. Barnmorskan trodde dock att det var för att jag ätit frukost för tight inpå men för säkerhetsskull skall jag gå dit. Får hoppas att det inte är något.

Sen kom nästa smäll, då lyssnade vi på hjärtljuden på bebisen och då var det ett litet hack i dom tyckte barnmorskan. Hon sa att jag också hörde det (det gjorde jag säkert men tänkte inte på det). Hon sa att det troligtvis berodde på ett omoget hjärta ... visst låter det hemskt !! Jag blev livrädd och sa att jag ville undersöka det vidare. Då ringde barnmorskan Östra och fixade en tid till mig. Dom tyckte inte jag skulle åka in utan att det räckte om de skrev ett pm men Ulla propsade på att vi skulle få åka dit. Så jag och Jonas pallrade oss iväg till östra

Väl där fick vi först göra ett CTG - detta är en maskin som man sätter fast på magen för att mäta hjärtljuden. Detta visade sig vara svårare än tänkt då Roland bestämde sig för att han var akrobat och snurrade runt hela tiden, dvs hjärtljuden var svåra att lokalisera då han/hon vände och vred på sig hela tiden, sen hade han/hon även hicka. Till slut funkade det i allafall och då fick vi vänta på att få komma in till läkaren.

Sen inne hos läkaren så gjorde dom ett ultraljud till och kollade på hjärtat. Det såg bra ut !!! Dock såg man vid tre tillfällen att hjärtat slog små dubbelslag. Detta händer alla människor , även vuxna. Alla säger till mig att det inte är något farligt och att det är rätt vanligt att barnen har detta. Det kallas omoget hjärta och har med att retledningssystemet inte hänger med i tillväxten och avviker från den normala rytmen. Det brukar rätta till sig allra senast efter förlossningen, men de kollar alltid upp försäkerhetsskull. Läkaren sa till oss att vi absolut inte behövde oroa oss och vi behövde inte komma tillbaks på återkoll.

I och med att hon/han rör sig som han gör (hela tiden) så är det också ett tecken på att allt är bra.

När vi kom hem sen släppte shocken och huvudvärken kom i antågande. Så nu har jag legat och vilat i två timmar. Skall alldeles strax iväg till magplasket.

Känns skönt att vi kollade upp det och att det inte var något att oroa sig för, känns även kul att vi fått se den lille/lilla igen. Ha det bra

Sista dagen på ledigheten ..

Idag är sista dagen på den långa julledigheten ... Nu börjar vår högsäsong. Den brukar innebära mkt långa dagar. Jag får verkligen tänka mig för nu så det inte blir för mkt övertid då det inte är så bra när man är i v 33 och framåt.

Men det är alltid rätt så roligt när det drar igång tycker jag. Man är ute hos klienter, träffar mkt folk och dagarna brukar gå supersnabbt.

From fredag börjar föräldragruppen oxå. Vi ska gå mellan kl 8,15 - 11,15 varje fredag. Det ska bli roligt. Sen på torsdag drar magplasket igång igen. Det ser jag också framemot.

Igår var vi iväg och köpte:

- spjälsäng från babyproffsen



Lägger även in en bild på skötbordet från ikea



- täcke och kudde till både vagn och spjälsäng

- påslakan, örngott och underlakan

- nappar, nanor mm

- lite kläder.

Man kan väl sammanfatta med att säga att det är inte helt gratis att skaffa barn =)!

Vi hade ju egentligen bestämt oss för en vagga men sen bestämde vi oss för att vara ekonomiska eftersom man endast kan ha den vaggan i max 5 mån. Vi köpte dock några slags fötter till sängen som man skruvar på så det får en slags vaggeffekt ... alltid något.

Sen på kvällen var vi på Thats amoré och åt. Det var så gott. Vi åt en meny som heter El Rustico (ungefär i allafall). Då kommer de in med fyra olika rätter på stora fat och så får man ta för sig hur mkt man vill ha. Alla var jättenöjda. Efter det åkte vi hem till Viktoria och Singe och åt ost och kex. Pappa hade köpt aftonbladet och fått med macken dvd:n så vi kollade på den också. Dom är väldigt roliga.

mamma och pappa på besök

Igår kväll kom mor och far ned på besök. Mamma hade gett pappa en hockeybiljett i julklapp så han gick på den kl 18,30 och jag, mamma och Jonas var hemma och såg på körslaget och åt god mat. Jonas har börjat ett "nyttigt liv" så han lagar väldigt god mat just nu! Igår gjorde han laxfjäril, bön och avokadosallad samt salsa verde. Super gott!

Idag har varit en väldigt aktiv dag. Vi började med att bära upp en byrå på vinden, sen flyttade vi garderoben tvärs över rummet. Det var guld värt att pappa kunde hjälpa Jonas att bära upp byrån till femte våningen där vi har förrådet !! Efter det åkte vi till ikea och handlade en byrå och skötbord + lite annat smått och gott. Man börjar känna nu att man vill göra färdigt så att den lille/lilla kan få göra antåg när den vill. Byrån har vi monterat redan men skötbordet skall vi göra någon annan dag. Jonas gjorde stommen och jag skruvade ihop lådorna. Jag tycker sånt är rätt roligt.

Nu skall vi göra en soppa på kvällen. En tomatsoppa med räkor och kräftor i. Hoppas det smakar gott!



Tack mamma för byrån och skötbordet !!!

film

Nu skall vi se på film. En film med Will Smith som heter Hancock. Tror den ska vara bra.

Trevlig kväll

Nyårsafton

Idag är det då 2009 ... kommer nog bli det mest spännande året hittills för mig tror jag! Omtumlande om inte annat.

Vad hände då 2008 som är värt att nämna ?

I februari var jag och brorsan i La Grave. La Grave är en skidort där det inte finns några pistade backar. När vi väl var där hyrde vi en bergsguide som tog ut oss på diverse äventyr runt i området. Vi åkte blandannat i Mont Generve, Alp D´huez och månge mer ställen

 



Vad hände mer då ?

Jo sen var det årligt midsommarfirande på Ingarö!
Det var hela Sundsvallsgänget som samlades med några tillkommande.
Det var lika mysig som alltid. För första gången hade vi en som var gravid med oss i form av Disa. Detta resulterade den 12 ?? augusti i Havanna!



1 juli bytte jag kontor och flyttade in till Lilla Bommen.

helgen efter detta blev det peace & love i Borlänge, vilket Marika kom ner på! Vi hade grymt roligt.
Sedan åkte Marika ner till maken Peter i Ecuador. Marika stannade tills slutet av november och peter kom hem 22 december. Nu är båda hemma.

Man får ju heller inte glömma Beachvolleyn ... Där var jag med i ett lag med brorsans kompisar. Det var jätteskoj även om det inte gick så bra för oss. Får hoppas att man kvalar in till sommaren också för det va grymt skoj som sagt




Sedan någon vecka efter detta event fick vi reda på att vi väntar en ytterligare medlem av klanen Kjörling/ Öberg. Ett besked som togs emot med mkt glädje och samtidigt blev man lätt skräckslagen. Skönt att man har 9 månader på sig för att det skall smälta in för det behöver man!!!

I slutet av juli drog vi till Marmaris i Turkiet. Kan jag verkligen rekommendera. Väldigt vacker, billigt och trevliga människor.



I augusti var det dags för de årliga turspelen med jobbet. Denna gång styrdes kosan mot Helsingborg. Jag var med i ett beachvolleylag där med och det gick ungefär som i den andra turneringen. Kan vara jag som är den felande länken =).
Under denna tillställning uppträdde Tomas Ledin, Velvet, Måns Zelmerlöv, Dani, Sibell, Kicki Danielsson och Hasse Andersson.

I september och oktober var det nog mest jobb som hägrade. I och för sig var vi upp till Borlänge och gick på Hellacopters på Cozmoz. Men i övrigt var det inga större händelser.

I november var vi uppe i Borlänge igen och firade Thords 60 årsdag! Då var Thords bröder där. Det var jättetrevligt.



Sen i slutet av november så var släkten hemma och firade mig! Det är alltid väldigt trevligt =)



Sen kom december

Magen satte fart på allvar ... Jag började gå på magplasket (vattengympa).

Julen kom - firades i Mellerud.



och som sagt i går var det nyårsafton. Denna firades som jag skrev i inlägget innan först hos Viktoria och Singe och sen gick vi vidare till Anna och Niklas









GOTT NYTT ÅR ALLA!

RSS 2.0