söndag

Idag är det ju morsdag!! Då fick jag frukost på sängen och en present av Frode och Jonas. Fick fyra fina tallrikar i plast som man kan ha med sig på picknick.

Fam Öberg var fortfarande här så även Birgitta blev gratulerad. Hon fick ett jättefin olivfat. Vi har även haft en picknick uppe i näckrosparken. Det var ju sjukt varmt ute idag

Jonas börjar sin dykkurs imorgon så han har suttit och läst, jag och Frode åkte hem till Viktoria vid 14 tiden och dom blev inte av med oss förrän vid 18.

Nu har jag sett på Gossip girl ....... det är ju så bra!! Nu ska jag ta mig en kopp te och i morgon börjar en ny vecka!



vår uteplats ....... jag satt ute och solade i en timma hemma idag också. Frode låg och sov i skuggan

Se http://frodekjorlingoberg.blogg.se för fler kort

ny grej

I stället för att lösenordsskydda dennam kommer jag istället lägga in kort på

http://frodekjorlingoberg.blogg.se/

För att få inloggning och lösen maila mig

[email protected]

för er som fick till den förra är det samma.

kram

Lördag kväll

Nu har vi ätit gott och sett på Robinsson. Det var riktigt bra .... hejjade dock på Anna Lund men det var roligt ändå.
Vi har ätit pasta, tomatsås och snitzel. mmmmmmmm gott

Nu ska vi nog inte göra nått särskilt, det är ju liksom rätt sent.




Kalas

Nu har vi kommit hem från kalas hos Viktoria! Det var kalas för Viktoria och Cornelia. Vi fick rostbiff och potatissallad (på färskpotatis  = gör god). Vi var ju lite väl många för att åka bil allihop så Jocke, Frode och jag tog bussen.

Frode fick två riktiga raseriutbrott när vi var där ... han är ju alltid så lugn så jag har aldrig varit med om detta förut.- Började nästan gråta själv!! Det var nog en blandning av övertrött och för varmt ute.

Nu håller Jonas på att laga mat ...

Jag har lite småont i huvudet, vilket antagligen är resultatet av för lite vatten.



Plan för dagen

Först vill jag gratulera min kusin med fru till deras lilla tjej som kom i går! En liten Ava ... Längtar efter att se kort och det var skönt att allt gick bra!!

Frode vaknade ca kl 4,45 i morse .... jag drog ut upå det till 5,15 och sen fick han mat.. Då var han superpigg och ville inte somna om. Så då låg vi och sjöng "var är tummen", imse vimse spindel, och så en egen variant på "vem kan segla för utan vind". Till slut gick han ner för räkning. Nu sover han fortfarande.

Kl 11 ska vi möte Kristina vid Linnéplatsen. Hon hade fått en inbjudan till utförsäljning av Twist and Tango kläder ... man skulle ha med sig cash om man ska handla nått ... Skoj!! Tror nästan jag ska väcka Frode nu så det finns en möjlighet att han sover sig igenom shoppingen.

Vid fyra tiden i  eftermiddag kommer Jonas föräldrar och bror. Jag skulle i egentligen gått på vårfest med jobbet idag men jag hoppar över den! Det är roligare att vara hemma när dom kommer hit !! Ska bli kul att se deras miner när dom ser vad stor Frode har blivit. Sist dom såg honom var vid påsk och då var han ju på många sätt ett litet spädbarn. Nu är han ju mer en riktig bebis!


fullt ös!

eller ja så mkt är det väl inte men dagen gick himla fort!

Vi tog bussen till Emma och Noel vid 10 tiden imorse, skulle egentligen vara där 10.30 men det blev inte riktigt så .. När vi kom fick Frode och Noel hälsa på varandra. Frode tyckte nog att det var väldigt konstigt med en till bebis ... först blev han lite halv skraj men sen ordnade det upp sig. De fick även ligga mittemot varann på en tjock filt och greja. Jag och Emma fikade med hemmabakat bröd....... så gott! Måste be om receptet på det.

Så himla tråkigt bara, hade ju tänkt att ta en massa kort på Frode och Noel, men såklart glömde jag kameran !!

Sen gick vi ut och gick i ca 1,5 h. Vi gick runt där i Eriksberg, kom upp i ett riktigt gammalt område som låg uppe på ett berg. Skitjobbigt att gå dit men hur mysigt som helst. Det var lite bullerbyn känsla över det.
Det är väldigt mysigt där vid Sannegårdshamnen, det påminner lite om Västra hamnen i Malmö faktiskt .. dock med en nackdel, man kan inte bada i Sannegårdshamnen, fast Emma sa att vissa gör det men det är ju inte så fräscht om man skulle få sig en kallsup..

På hemvägen så stannade jag faktiskt och shoppade en pryl!! Det var en porslinshållare kan man säga som man ska ställa diskmedelflaskan och diskborsten i. Jag och Linda kollade på en liknande i Mellerud men den var så himla dyr. Den jag hittade nu kostade 199 kr, så det var inte så farligt. Jag tror att den vi kollade på i Mellerud skulle sluta på 370 eller nått sånt ...



Jag åkte och hämtade mamma vid tåget kl 19, sen åkte vi ut till syrran och fick pastasallad. Gott!

När jag kom hem sen fick jag cirkulera i minst en halvtimma för att hitta parkering...... älska att bo i stan!! Kan det verkligen vara nödvändigt att städa varenda vecka *???

I morgon kommer Birgitta, Tord och Jocke. Mamma och pappa kommer på kvällen också så då blir det lite middag här, får se vad vi hittar på för nåt smaskigt! (Med vi menar jag Jonas =))



Nu sover älsklingen

Dagens schema...

Idag fyller Jocke 26 år! Grattis!

Åka till Emma och Noel. Noel och Frode ska få leka lite och sen kanske ut och gå

Städa

Hämta mamma kl 19

äntligen få tillbaks min mobil hos syrran



Onsdag kväll....

Vi kom hem ca kl 17 från fikan med mammorna från föräldragruppen. Den började kl 13 ... det var väldigt trevligt. Vi var i Rosencafét i trägårdsföreningen. Jag köpte årskort dit, kostade 60 kr, annars kostar det 20 kr per gång och jag kände på mig att det kommer bli fler gånger. Vår organiserade föräldragrupp som bvc håller i kommer inte komma igång förrän till hösten så vi får fortsätta våra informella träffar. Det är nästan trevligare!! Idag kunde allihop så det var roligt. Vi har bestämt att vi ska träffas varje onsdag kl 13. Fast vi ska ta olika cafér varje gång.



Hanna med sonen Alfred och Carina med dottern Tilda



Carina, Sanna (har en dotter som heter Sara) och jag .... får jobba på hållningen ser jag ... usch




Ingeborg med sonen Linus och Victoria med sonen Ivan

När vi suttit ett tag kom den obligatoriska diskussionen in om att klä pojkar i blått och flickor i rosa. De flesta tyckte att det var dumt när man gjorde det ... Mig spelar det ingen roll men eftersom det inte syns på nått annat sätt om det är en kille eller tjej så kan det ju va kul att visa det på nått sätt ... detta hade jag tagit på Frode dagen till ära =) :



Svårt att ha mer blått på sig .......


När vi gick dit stötte vi på en massa lastbilar med studenter. Jag blir nästan tårögd när jag ser dom, man blir så glad!! Tänk vad kul det var, minns det som det var i går men det är ju faktiskt 10 år sedan i år!! Tänk vad mycket man hunnit med på dessa 10 år !! Jag är nog i stort sett där jag ville vara om någon frågat mig då .....

Under dessa 10 åren har jag bland annat hunnit

- Åka till USA och vara där i 6 mån
-Plugga på komvux
- Flytta till Sundsvall, plugga där
-Träffa Jonas!!
- Utbytesstudent i Haag
- Ta examen
- Flytta till Göteborg
-Jobba i Borås i 8 mån
- Jobba på Datarevision i 1 år
-Köpa lägenhet
- Jobba där jag jobbar nu ...
- Få vår älskling

och mycket mycket mer! Måste säga att jag är väldigt nöjd!



Glada studenter

Såg förresten en så vacker buske som brukar blomma först i juli om jag inte minns fel, har för mig att den alltid blommar till mammas födelsedag då vi alltid tar några kvistar och ställer på bordet då ...




Idag är ingen vanlig dag för i dag är Viktorias födelsedag!!


Grattis syrran!!

Att göra idag:

1. Promenad  --- redan gjord ......... blåste som attan

2. Frukost ......... check, yoghurt och flingor + te ..... gott var det

3. Iväg och träffa föräldragruppmammorna på Rosencafét i trädgårdsföreningen ..... skall iväg nu.

4. Städa  ......... får bli ikväll

5. förhoppningsvis hämta mobilen

Bästa tv kvällen på veckan

Nu har jag just sett klart på Ugly Betty och då börjar Desperate Housewifes .... kan det bli bättre ??

Sen blir det nog god natt för jag e helt slut... förresten har jag glömt nallen hos syrran så om det är nån som försöker få tag i mig får ni ringa hem!

bilderna som försvann

kommer nu här. Förresten har Frode vänt sig för första gången idag !!! Han vet nog inte riktigt hur det gick till men han blev väldigt nöjd själv !!!! Och jag med ! Dock slut på tiden när man kunde lämna honom själv nånstans



mys i soffan



lek i gymet 



Dagens outfit



Världens goaste kille!!

Dagen som gått ...

Vi har varit ute på promenad idag också. Vi gick en lite annan runda än vi brukar. Vi följde danska vägen upp till Redbergsplatsen och sen gick vi ner Friggagatan och förbi nya ullevi (nu gamla eller ja ... ) Frode var klarvaken hela vägen! Han låg och kollade på figurerna som hängde och pratade och skrattade, det var först på slutet han började tröttna.

Lunchen idag blev en slags improviserad korvstroganoff då vi saknade lök hemma. Den bestod istället av falukorv, champinjoner, lättmjölk, chillisauce och tomatpuré. Den blev faktiskt gör go!

Var inne på Lindas blogg och såg alla presenter hon skulle köpa .... kom på att jag ska köpa till de flesta på den listan också .... Vad ska man hitta på??!!

Cornelia fyllde ju sex år igår
Viktoria fyller 32 i morgon
Jocke fyller 26 år på torsdag
Morsdag är på söndag ...

Det blir förresten första gången som jag är "mor" på  morsdag .... Undrar om Frode kommer handla nått =)

Jag funderar faktiskt på om jag ska ta en tur på stan nu och kolla... får fundera lite till .... Fick förresten papper från skv idag att nu är Frode folkbokförd under namnen

Karl Frode Walther Kjörling Öberg

Tilltalsnamn : Frode Kjörling Öberg

tisdag förmiddag

Natten måste jag säga har varit mkt bra. Frode vaknade 5,20, fick mat, sov till 7, fick mat och sen gick vi upp kl 8,30. Detta då vi inte fick nån riktig parkering igår utan var tvungen att flytta bilen innan kl 9. Detta gjorde vi som sagt så nu ska vi väl slippa böter denna veckan !!

Nu på morgonen har jag och Frode gosat lite i soffan, Jonas är i Stockholm och jobbar men kommer hem ikväll. Stackarn det är nog jobbigt att flänga så fram och tillbaks ........ det blir dyrt också!! Det är ju så lätt att man handlar när man är iväg ...

Det hade blivit fel med min extra lön från jobbet ... men jag ringde dit idag och dom skulle fixa det. Vi får en extra ersättning från jobbet om 10 % av lönen i 120 dagar .... Dom hade både dragit av och lagt på den så summa sumarum blev 0 .... ja ja men dom skulle ju fixa det i allafall ... som föräldraledig behöver man ju alla slantar man kan få =)

Nu ska vi gå ut och gå ... ska bara lägga in några bilder



mys i soffan



lek i gymet 



Dagens outfit



Världens goaste kille!!

Grattis Cornelia 6 år!!

Frode sov väldigt mkt under gårdagen vilket resulterade i att han var jättepigg när det var dags att sova för natten. Han fick därför ligga och sova mot mig och planen var att lägga över honom i hans säng när han somnat. Den misslyckades då jag vaknade med honom på mig kl 4 .... Då fick han ligga kvar och så sov vi till ungefär kl 7,30.

Sen gick vi ut på vår promenad till kärralund, efter det sov Frode så pass bra att jag passade på att ta en latté på Franks. Helt otroligt tycker jag .... jag kom där med barnvagn och fick lyfta upp den helt själv. Det var en hel uteservering full med folk men inte EN ENDA som erbjöd sig att hjälpa till!! Skämmes ...

När jag satt där så ringde pappa, (han var i stan på klientmöte) vi mötte upp honom vid Göta platsen och åt lunch på Allegro. Gör gott. Italiensk buffé.

Efter det följde pappa med hem lite, lite pinsamt då jag i morse hoppade över att städa ... och det såg lite ut som hej kom och hjälp ... Men han var snäll och sa inget ...

Cornelia fyller ju 6 år idag så vid tre åkte vi ut dit ... Hon tog hål i öronen för nån dag sen så vi gav henne ett par örhängen och så fick Hugo ett spel.

Nu ska jag gå och ge min arga son mat!

Målning och dop

Igår målade vi som sagt om köket. Det blev så bra och det är härligt att segelbåtarna har åkt iväg =)

Här kommer en bild på resultatet



Före



Efter


Idag har vi varit på Tildes dop. Det var i kyrkan på Tjolaholms slott, och efter var det fika i själva slottet. Hur fint som helst!



Fam Öberg/Kjörling



Frodes outfit, han sov hela dopet ... öppnade ett halvt öga och kollade vem som höll honom och sen somnade han igen... Lugnt och skönt var det. Ett jättefint dop!!



Slottet



Linn och Tilde



På fikan var Frode vaken och jätteglad. Vi fick smörgåstårta och vanlig tårta. Gött!!

Nu ska vi äta tacos

målning!!

Nu pågår operation målning av köket för fullt! Det blir så bra, farväl segelbåtar på väggen FÖR ALLTID !! Både jag och Jonas har verkligen avskytt dessa och varje gång det har kommit någon ny till oss har vi liksom ursäktat tapeten ... men nu är dom borta!! Lägger in bilder sen när det är klart!

Förut var jag och Frode nere på stan. Där träffade vi Rebecca och målet för stadsturen var doppresent till Tilde. Vi hittade jättebra så det känns roligt. Dopet är i morgon på Tjolaholm slott. Ska bli roligt.

nej nu måste jag försöka få nått i mig för jag är svinhungrig. Har endast ätit frukost idag. Jonas och Frode gick en sväng till Ica Maxi för att köpa en roller.


Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Det var jättemysigt i Mellerud. Vi var ute vid Singe och Viktorias stuga i stort sett hela dagen, Jonas hjälpte till och jag gick ut och gick med Frode. Stugan har blivit så mysig och det har även gäststugan blivit. Dom höll på att lägga in en matta när vi var där. Gör snyggt. Sen på kvällen grillade vi. Då kom Angela och Svenne med barn dit också. Frode fick superfina kläder av dom. Jeans, skjorta och t-shirt. Tack så mkt!!



Party hos Helena (onsdag kväll).



Frode i bilen på väg till Mellerud




Undrar vad Frode kommer gilla för musik när han blir stor .... får försöka råda bukt på detta ! =)




Ute på promenad (vänern i bakgrunden = vänern är bäst)




Huset



Fina kläder!!




Jonas, Jonas och Erika sitter och pratar. Vi fick en flaska champagne och choklad av dom. Mums


Nu har en barndomsvän till Jonas varit här tillsammans med sin tjej. Vi har ätit lax, salsa verde och grönsaker. Samt glass och bär till efterrätt. Det har varit jättetrevligt. Nu skall vi nog dock gå och lägga oss!

Mellerud

Nu är vi i Mellerud. Vi kom iväg vid 11 tiden i förmiddags.

Gårkvällen var jätterolig .... jag skickade nog i och för sig 1000 sms till Jonas men allt gick jättebra. Det började dock lite kaosaktigt precis när jag skulle gå. Frode var väldit kinkig och var bara nöjd när man höll honom och man var tvungen att stå upp ... Då hade jag gott dåligt samvete och kände mig som världens dåligaste mamma. Men bara några minuter efter jag gått så somnade han. Sen fick ju Frode ersättning på kvällen, och det gick jättebra! Skönt!!

Tillbaks till festen så var det ca 15-20 personer där. Vi pratade och dansade mm. Det blev ingen utgång men det räckte det som var ... Jag åkte därifrån vid 1 ungefär. Är som sagt i Mellerud nu men det kommer lite bilder sen när vi är tillbaks i Gbg.

Nu vankas snart middag! Gött.

Lite bilder



Linda och Oscar på besök.



Fick en cool body av dom, lappen ligger för men det står Sex Pistols



Håller i leksaken och trivs på golvet i gymet ... Äntligen!!!! Var även jättenära att vända sig ... bara en tidsfråga nu



Dagens Outfit




Halvsliten efter sammanlagt 12 km snabb promenad på en dag

Idag var det ju även invägning igen ... Hade gått ner 0,4 kg .... inte riktigt nöjd men det är ju skönt så länge det går nedåt i allafall.

Fick ett kort av mamma på posten idag ......... jag har namnsdag! Snällt!

Ha det gött, i morgon bär det av till Mellerud över natten.

Promenad * 2 och äntligen

Idag har det blivit två snabba promenader. Först tog jag min vanliga till kärralund .... som vanligt var jag helt genomsvett efteråt. Då kom jag på att jag stämt träff med Emma (som jag träffade på bb) kl 13. Så jag fick snabba mig hem, byta på Frode, ge honom mat och sen iväg. Jag slängde i mig en cabanossy från pressbyrån och sen iväg på nästa runda. Vi gick nog 6 km i slottskogen och sen tog vi en kaffe vid nått café i slottskogen.

Ikväll ska jag på fest till Helena! Ser verkligen fram emot detta. Ska bli så skoj men samtidigt gör det lite ont i mig att lämna Frode. Men det är ju inte direkt så jag lämnar honom till nån främling utan det är ju till hans pappa. Och det är ju väldigt mysigt för dom att vara ensamma.

Äntligen står för att Frode har börjat gilla att ligga i gymet på golvet. Och han har idag för första gången greppat en av sina leksaker, så nu släpper han den inte. Han var även super nära att vända sig tidigare. Nu ligger han och pratar för fullt på golvet med sina leksaker ....... SÅÅÅÅ GULLIGT!! Jag har bullat upp med två tjocka filtar under babygyms filten så en förklaring till att han inte gillat det tidigare är kanske att det varit för hårt. Han har även fått träna på att ligga på mage i ca 10 min. Vi måste nog göra det varje dag några ggr per dag ... så att han blir stark i nacken ...

Nu får jag gå in i vardagsrummet igen .... bilder kommer senare

dagen som gått

Vi träffade dom andra tjejerna kl 11 vid Linnéplatsen. Då gick vi till Villa del Park och fikade. Jättemysigt fik. Jag tog en latté och en hallongrotta. En tjej tog en räksmörgås som såg så god ut att jag genast ångrade mig, dock gjorde jag inget åt det. Vi satt och fikade i ca två timmar tror jag och sen gick vi hem.

Jonas kommer hem från Stockholm kl 17,30 och kl 18,30 har han bjudit hem Oskar och Linda på fika. Det blir jättetrevligt. Jag tänkte göra fruktsallad, och sen har jag ju några muffins kvar.

Imorgon ska jag på fest till Helena. Det ska bli så skoj och jag ska faktiskt inte ha någon sluttid utan Jonas fixar allt! Det kommer gå kanonbra, men jag kommer sakna mina två älsklingar!

Här kommer lite kort från dagen




Träning av nacken i gymet



Karin och Chiquita.



Chiquitas dotter Noemi



Karin, Karin och Victor



William

Jag lyckades inte få nått kort på Elsa då hon sov hela tiden ....

Nu ska jag ta hand om min arga lilla kille


Tisdag

Nu ska vi iväg och träffa magplasktjejerna vid Linnéplatsen. Tänkte gå dit så jag ska dra redan nu tänkte jag.
Frode ligger och sover på soffan så då går det ju smärtfritt att göra mig klar för en gångs skull också!

Förresten ska vi måla om köket ihelgen! Åh vad skönt att det äntligen ska bli av!!!!!!!! Nu ska segelbåtarna väck !!!!!!! Gött e de.

Ikväll väntar Ugly och Desperate .... Skoj!

Skitdag som slutat rätt så bra

Idag började dagen verkligen skit!!

Jonas åkte kl 5 hemifrån, då vaknade jag till och sa hej då. Detta resulterade i att han trodde jag var vaken. När han åkte kom han på att vi ställt bilen på nattparkering, hade jag totalt glömt bort !! Han skickade då ett sms till mig ........ jag kollade telefonen först kl 10,30 ......... japp 600 nya friska som ska ut!! Om vi lägger på allt vi betalar i p-böter så kan vi nog räkna denna lägenheten som en för 2,5 mkr istället för 1,5 mkr!

Sen fortsatte det med att frukostbrödet som skulle hålla till torsdag var mögligt, jag hade bokat fika med några från föräldragruppen på världskulturmuseet, det var stängt! Då gick vi istället till incontro, jättegod mat ......... kostade tydligen 125 kr för mat och lokan som ej ingick kostade 30 kr !!

Sen har dock dagen blivit bättre, vi hade jättetrevligt och det var kul att träffa deras små killar. Killarna hette Ivan och Linus. Ivan var ungefär lika stor som Frode ... Victoria (mamman) sa att dom tillhör de 2,5 % som ligger på den kurvan .... men jag tycker det är skönt att han är stor, om han blir sjuk finns det lite att ta av! Vi gick ut och gick sedan så jag kom inte hem förrän kl 16,45. (vi träffades 13)



Victoria och Ivan



Ingeborg och Linus





Jag har även hunnit med en promenad idag, tog dock en liten kortare tur eftersom jag hade en tid att passa. Gick bort mot st sigfridsplan till kallebäck och sedan vidare ner och kom ut på södra vägen. Sen gick jag hem. Tog väl ca 40 min.


besök och middag

Nu har vi haft besök av Emma och Martin. Dom hade köpt en pool till Frode. Blir perfekt att ta med sig till Spanien samt att ha på vår uteplats i sommar!!



Frode var nog helt slut, för när vi satte oss och fikade så somnade han i amningskudden.
Vi provade även om sandalerna som han fått av dem passade och det gjorde de! Så vi måste nog se till att använda dom nu innan han växer ur dom



I sandalerna redo att springa iväg!

Nu har vi ätit middag. Vi gjorde kreolskans gryta vilken är något av en favorit i hushållet Kjörling/Öberg. Nu till efterätt ska vi nog ta kladdkakan som är kvar ... det är ju dumt att slänga =).. I morgon är det en ny vecka och Jonas börjar den med att åka till Stockholm. Han skall hälsa på Sandra och Morgan när han ändå är där. Är grymt avundsjuk för jag vill också träffa dom, är dock inte lika avundsjuk på att han måste gå upp kl 05 i morgon!!



Kreolskans med rårivna grönsaker, vi har även champinjoner och haircorts verts i ( ej i original receptet)

Nu ska vi se på filmen Australia! Gott spänd för alla säger att den ska va så bra!

soffan

Jonas och Frode satt i soffan förut ihop. Jonas läste en kokbok och Frode satt och pratade på för fullt brevid. Dom var så söta så jag måste visa!



Frode pratar och Jonas är koncentrerad på kokboken



Min goding!

söndag !

I morse var vi riktigt slöa, vi låg kvar i sängen alla tre och gosade. Frode är på ett så strålande morgonhumör så man blir helt varm!

Nu har Jonas gått en sväng till jobbet. Kl 15 kommer Emma och Martin hit på en fika. Det blir första gången dom träffar honom. Skulle egentligen vilja sätta på honom de kläder han fick men dom är lite stora fortfarande + att det var shorts och t-shirt och det är lite väl kallt idag. Jag har slängt ihop en kladdkaka som vi ska fika med!

Nu ska jag gå tillbaks och kolla lite mer på Robinsson ...

Förresten på onsdag är jag bjuden på fest till Helena som fyllde 29 här i fredags... Kanske blir min första helkväll borta från Frode ........... klarar jag det tro ?? Har absolut inga tvivel att Frode och Jonas klarar sig utmärkt, utan det är mig själv jag tänker på ...

17:de maj

Idag är det ju Norges nationaldag, och vad passar väl bättre än att dom drog hem storslammen i Eurovision. Helt oslagbara!! Sverige gick det ju inte så bra för, vilket är som vanligt i dessa sammanhang. Men i år tyckte jag faktiskt att vi hade en dålig låt!

Vi har varit på ett jättetrevligt barnkalas hos Anu och Tobbe. Vi kom vid 17 och åkte hem 20,30 så dom höll aldrig på att bli av med oss. Sen åkte vi hem till Vicke och såg på eurovision, så vi kom hem först nu till vår lägenhet.

När vi var hos Anu och Tobbe passade jag och Jonas på att kolla omgivningarna. Det är ju det området vi vill bo i ! Vi har kommit på att ett krav är att huset ligger i ytterlänga och att det är söder eller väster läge på baksidan! Områdena är så himla trevliga ......... VILL HA!!

Här kommer lite bilder



Rocknapp!



Frode trivs hos kusinen




Mamma på café vid trädgårn. Vi var ju ute på stan idag också, pappa storhandlade på Ströms, mamma på RedGreen och jag köpte en skjorta åt Jonas (på beställning) på REDDEVIL. Viktoria hittade vad hon ville ha i födelsedagspresent. Det var alltså en mkt produktiv shoppingdag.



Hemma hos Anu och Tobbe, Willes kusin Nemi är i bakgrunden. Nemi fyller tre år imorgon.
Willes förklaring
(som fyllde fyra år) "Nemi är två år och jag är nästan fem"




Jag lyckades inte få något kort på Wille, men här ett kort på Anu vilken Wille är en mindre kopia av ! Detta kort tror jag dock att Anu tagit själv när jag lämnat kameran oövervakad
( Då hamnar det automatiskt på bloggen)



Även Viktoria hittade kameran.... undrar om hon ångrar det nu =)



Utslagen efter första barnkalaset

sol inne och sol ute!

Nu är det "lördagsmorgon". Vi kom ju hem sent igår så Frode sov till kl 11 i morse. Han vaknade ju såklart till vid 8 men ändå!!

Nu har jag en riktig solstråle brevid mig, som bara skrattar och ler och tittar på sina händer. Han har upptäckt dom nu och de är det absolut godaste som finns att suga på! Han älskar även speldoserna som är över sängen och över skötbordet. Skrattar högt!

Det är även som rubriken antyder strålande sol ute. Vi ska på fyra års kalas till Wille sen.
Nu kommer snart mamma, pappa och Viktoria in till stan, det är ju även Göteborgsvarvet. Så jag och Frode ska gå ut och kolla lite. Jonas är på jobbet.


barnvakt

Nu är vi barnvakt. Cornelia och Hugo är väldigt lätta att vara barnvakt till dels för att de är så stora nu, men även för att de helt enkelt är väldigt enkla att ha att göra med. Vi gjorde pizza förut. Den var dock inte så populär utan det blev till att göra smörgåsar åt dom.

Nu har vi sett på talang och så ska det låta. Barnen har fått nya grannar som kom och knackade på kl 20 och frågade om de ville leka, så de var ute och hoppade studsmatta till strax efter 21. Frode verkligen älskade så ska det låta när man sjunger med. Han skriker av glädje !!

Nu kommer nog de andra hem snart, ska bli spännande att höra ett utlåtande om hur det var att gå på opera.

fredag

 Idag har mindre smarta karro varit framme, tänkte att jag skulle ut och gå innan frukost vilket jag gjorde. Men det är ju inte så bra om man kommer ut först vid 10. Höll på att gå benen av mig så jag klarade av rundan på runt 60 min, men sen var det ju så fint väder att jag inte ville gå in, så jag gick väl in i lägenheten först vid halv tolv. Kroppen är alltså lagom inställd på svält nu för resten av dagen ... vi ska ju va barnvakt ikväll för syrran, singe, mamma och pappa ska på opera och ut och äta. Vi tänkte göra hemmagjord pizza med barnen. (får hoppas Hugo äter )

Nu har jag i allafall ätit frukost och jag slog ihop det med mellanmålet (sub och te till frukost och latte och banan till mellanmål)



Världens bästa investering




Mellanmål

Fika och tur på stan

Idag har vi varit ute på stan och fikat. Vi fikade i cafét på arkaden. Jättepraktiskt om man har barnvagn. Stötte på en tjej som jag kände förr i Mellerud också. Hon bodde i Kungsbacka men jobbade på Zara i arkaden. Hon sa att det endast tog 15 min med pendeln till K-backa !

Jag och Kristina bestämde att nästa gång vi träffas så ska hon ta med en beachboll så kan vi bolla lite. Kul !!

Jag har inhandlat en klänning från hm som jag ska ha på dopet. Jättefin och praktisk ur Frode synpunkt ! Hade inte råd eg men va gör man inte !!



Klänningen jag köpte, det uppskattas om någon tänkt ha den samma på dopet att tänka om =)

Nu är Jonas på en dragning som microsoft har, Jag måste komma på nått att äta snabbt, för efter 19 ska jag ej äta ......lutar åt sushi !!

torsdag!

Vad veckorna går snabbt !! Redan torsdag .....

I natt var det en riktigt bra natt, Frode sov till kl 7, var vaken en liten stund och sov sen till 9,15. Nu har vi varit uppe ett tag, det blir allt som oftast att jag inte äter min frukost förrän kl 11. Det är så mkt som händer på morgonen och sen vips är kl 11. Inte så bra... Nu ska vi ut och gå.

Jag försöker ju vänja Frode vid att sitta i babysittern, det vore ju så skönt om han kunde tycka om den! Viktoria gav mig ett tips att när han somnar på dan så ska jag sätta honom iden, dvs så att han vaknar i den. Viktoria gjorde så med Cornelia.
Så det har jag provat nu.  Han har dock inte vaknat ännu




nyfärgad

Nu har vi färgat mitt hår. Jonas är nästan proffs på det nu!



Frode har lagt sig för natten och det är väll relativt snart dags för oss också!

Har förresten sett på Greys nu, JAG GRÄT FLODER denna gång också. När den lilla flickan dog! Jag satt och höll Frode då och snyftade så mkt så att han vaknade.

Godnatt med er!

Viktoria

med familj har precis varit här på kvällsmat. Det var trevligt.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen för att sen vänta på att Greys ska börja. Bara att förbereda sig på att gråta i en timma igen!

I morgon ska jag ut och fika eller promenera med en tjej som jag spelade beach med förut. Hon har en liten tjej som är tre veckor äldre än Frode.

Frode har börjat få en liten skrikperiod mellan 18-19 varje dag. Eller ja han skriker itne hela tiden utan han mer allmänt missnöjd. Smart att bjuda hem folk då =)



Lite skeptisk ....

KAOS

I morse kan man säga att det blev lite kaos här. Vi skulle till familjrättsbyrån, så att Jonas skulle skriva på att han är pappa till Frode. Vi skulle vara där kl 10,30. Vi vaknade i god tid men sen rusade klockan iväg och var helt plötsligt 10 ... Stället vi skulle till ligger brevid järntorget så man kan väl med lätthet säga att det blev stressigt!! Men vi hann !! Så nu är Jonas officiellt vårdnadshavare till Frode. Gott löjligt det kändes att komma dit för att fixa det .... "Var ni ett par under perioden 21/5 - 7/7" .... Det slipper man om man är gift ... men lever man i synd så gör man =)

Efter vi varit där gick vi till saluhallen i Linné. Jonas åt lunch men jag tyckte det var väl tidigt så jag tog en latté och en macka. Det blev ju frukost för mig då vi inte hann äta innan vi slängde oss iväg. Frode och jag gick därifrån och sen gick vi långa rundan i powerwalk fart. Var totalt genomsvett när vi kom hem.

Ikväll kommer Viktoria m fler hit på kvällsmat. Mysigt ! Sen väntar ju Greys!

Förresten gott att Malena gick vidare .... (varje gång jag hör det namnet kan jag bara tänka på Malena Ivarsson)

Förresten jag och Jonas har ju en liten vikttävling som håller på tills 13/6 (dopet). Idag hade jag äntligen kommit under den förhatliga siffran! Nu är det 6 kg kvar till förra sommarens matchvikt!!

Nu väntar lunch för mig!

Åsa

Idag har vi varit och hälsat på Linn och Tilde i Åsa. Åsa ligger precis vid havet och då vädret idag var helt fantastiskt gick vi en lång promenad. Havet var helt turkost!!

Jag har ju inte sett Tilde sen hon var 5 veckor (nu är hon 11 veckor) så det var jättekul att se vad stor hon blivit. Och glad! Skrattade mest hela tiden =).

Linn hade gjort en go sallad med rissoni, kyckling, paprika och melon. Mmmm

Nu har precis Jonas kommit hem och vi ska äta middag. Jag har ju en ny regel i vår lägenhet, att vi inte ska äta middag efter kl 19. Så idag verkar vi ju fixa det !! Det blir spaggetti och köttfärssås.



Dagens outfit




Frode berättar nått för Tilde !

Jonas hemma igen

Eftermiddagen som gått har varit mysig. Jag och Frode gick ut på en promenad till, dock inte i motionssyfte denna gången utan vi var ute och strosade längs avenyn. Det var jätteskönt väder!

Jonas kom hem vid halv sex och då hade jag gjort en pastasallad med kassler. Helt ok men inte mer!

Vi har tänkt måla om köket i helgen eller efter helgen, så Jonas ska köpa färg på onsdag. Vi ska bara måla rakt på tapeten för vi är så LESS på segelbåtarna nu. Vi får hoppas det blir bra, blir det inte det så har vi ju en ursäkt att göra det ordentligt i ofsig!

Nu tog Jonas med Frode på en promenad då den senare inte var på allt för bra humör ..... så jag är ensam hemma. Läskigt =).

Lite bilder



Efter gårdagens bad



Tröttis



Fossingar




så här mörkt var det på himlen förut idag



Frode leker i sitt gym



Frode pratar med Jonas under middagen

måndag igen!!

I morse åkte Jonas till Stockholm igen, men ikväll kommer han hem. Han åker tåg på morgonen och flyg hem, skönt för oss men det är nog lite jobbigt för honom!

Både jag och Frode var lite småtjuriga när vi vaknade och efter en stund somnade vi tillsammans på soffan. Det var riktigt skönt och då fick man ny energi! Efter det gick vi ut och gick den vanliga promenaden. Halvvägs började det ösregna men jag var lite bättre förberedd denna gången så jag hade paraply med mig. Frodes regnskydd ligger alltid i vagnen.
När jag gått klart kände jag att jag fortfarande hade energi över. Så då gick jag det snabbaste jag kunde uppför eklandabacken. Det är en riktigt lång och sugande backe, jag var helt genomsvett när jag kom upp!! Skall försöka avsluta promenaden med detta i allafall minst två ggr i veckan!!

Till lunch blev det resterna från i fredags dvs pasta, kycklingfilé späckad med chorizo och vitlökssås. Frode sover fortfarande så jag tror jag ska lyxa till det med en latté. Köpte hem baristamjölk igår så då smakar det lika gott som den man får på café.

Förresten min arbetskamrat som Frode fick giraffen av, hon fick en liten Edvin ! Grattis !!

Hemma igen!

Nu är vi tillbaks i Gbg igen. Vi kom hem vid tre tiden. När vi kom hem gick jag och Frode ut på vår dagliga powerwalk. Då mötte vi något som var så sorgligt så att jag höll på att börja gråta. Utanför Focus stod en person med en så vanvårdad schäfer, den var så kuvad så det var helt sjukt, smutsig och mager! Efter att ha umgåtts hela helgen med glada och trygga hundar som Enzo och Charlie så blir det nästan ännu värre när man ser nått sådant. Det borde inte få ske att vissa människor får ta hand om hundar!!!!!

För att tala om något lite lättsammare så blir det rödtunga till middag ikväll. Sverige gjorde just 3-2 så det verkar bli en bra kväll. Är dock riktigt irriterad på att finalen börjar kl 20. Hur roligt är det att se på en söndag kväll då ?? Blir nog lilla tvn för mig ikväll.

Här kommer lite bilder från helgen!




Öppning av paket, det var nästan som julafton!






Frode har folkdräkt på sig, har man en dalmas som pappa så har man



Dom bästa !!




Kusinerna





Jonas och Frode beundrar kristallkronan



Den där flostern vill ha en fluss nu!

söndagmorgon i Mellerud

Nu är det morgon på Stomgatan 19. Alla är vakna och nästan alla är uppe ... Vi är rätt högljudda på morgonen allihop så det går inte att sova även om man vill det. Så Frode är nöjd att han fått upp mig så här tidigt. Jonas är mindre nöjd och ligger kvar i sängen.

Nu vankas det frukost!!



Mellerud

Vi hade som plan att ge oss iväg kl 8, vi kom iväg kl 9. Rätt bra ändå måste jag säga! Särskilt med tanke på att när vi precis var klara att ge oss iväg spydde Frode ner hela mig och sig själv så det blev ombyte!

När vi kom fram till Mellerud släppte Jonas av mig och Frode hos mamma och pappa, han tog bilen och åkte upp till Ryr för att hjälpa Singe och Vicke med stugan.

Mamma, Daniel, Linda, Frode och jag åkte upp till Mellerud. Daniel köpte ett par skor och jag köpte en eyeliner och en pincett. Daniel köpte även ett par skor. Vi var även och kollade på dopband till Frodes dopklänning.

Efter det passade mamma och pappa Frode, då tog Daniel, Linda och jag en provtur i båten. Vi åkte ut till djuphamnen och tillbaks. Jag körde på hemvägen, livrädd!! Det är så svårt att se prickarna tycker jag. Daniel la dock till då det blåste så mkt.

Sen har Frode varit på sin första MIF match. Det gick dock inte så bra. När vi gick låg MIF under med 2-0. Det blåste väldigt mkt och var nog väldigt svårspelat

Nu på kvällen har det varit kalas för pappa, Daniel och Linda. Dom fick jättefina saker och mamma hade gjort smörgåstårta. Det är hon världsbäst på!!

Nu är det godnatt för mig!

Mys

Nu har vi vårt fredagsmys men jag gick ifrån lite, Hockeyn var ju inte riktigt medräknad för min del. Hade ju velat se på Så ska det låta, men men ...

Vi har ätit jättegod kycklingfilé som vi lagt chorizo innuti och sen virat runt med bacon. Till detta körde vi spaghetti och vitlöksås. mmmmmmmm

Vi har kommit på hur man ska få Frode att leka i babygymet. Man får lägga det på soffan för han gillar inte att ligga på golvet. Vi har väl skämt bort honom med att han får va med i soffan hela tiden.



Världens underbaraste leende




Ha en bra helg, i morgon åker vi till Mellerud för att fira pappa, Daniel och Linda!


Nu har lilla Isabella kommit!

Fick ett mms strax innan kl 12 att nu har äntligen Sandra och Morgan fått sin lilla tjej! Hon ska heta Isabella. Vi är så glada för eran skull !! Och hon var sååååååååå söt!

Angående mitt schema har jag prickat av tre punkter av fem. Hoppar över investeringen av regnkläder men jag kan lova att idag hade jag behövt den. Efter att jag hade hämtat paketet så gick jag rundan, efter halva började det ösregna. Jag var helt genomblöt när jag kom hem. Frode sov jättegott när det regna, det var nog sövande med ljudet. Det var många som kollade lite konstigt på oss när vi var ute och gick, men vi mötte några konstiga också =). Vi mötte cyklopmannen (han som cyklar med cyklop på sig), en som sprang med höga knän hela tiden samt en som jag länge trodde va tokig för han gick och pratade för sig själv men det var nog bluetooth som han talade i.

Vi har fått två paket idag. Dels en jättefin filt av Sandra som hon virkat själv. Helt otroligt duktigt och väldigt roligt att ha. Sedan en giraff som när man drar i svansen spelar en vaggvisa. Det är redan en ny favorit för Frode. Detta fick vi av Sofia som är en arbetskamrat till mig. Hon väntar också en liten nu någon gång ibörjan av maj. Det blir roligt med någon mer inne i stan som man känner med barn, som man kan fika och gå ut och gå med.

Vi har bestämt att vi ska åka till Mellerud i morgon kl 8. Jonas ska hjälpa Singe med stugan. Den har blivit jättefin nu.

Nu är det lite kaffepaus för mig !



Här kommer lite bilder från dagen!




Dagens outfit, Frode har vuxit i byxorna han fick av Rebecca och Helena!



Genomdränkt, det syns inte riktigt här men ändå .....



Filten från Sandra och Morgan ( tror dock att det var Sandra som låg bakom virkandet=) )



Frode gosar i under filten och med sin nya leksak som han fick av Sofia.



Dagens lunch ! Det var faktiskt gott och köttbullarna var inte så brända som de såg ut.

Dagens schema

1. Gå upp till Johannebergs Livs, hämta ut paket från DHL

2. Gå rundan

3. Gå ned på stan och investera i regnkläder

4. Städa lägenheten

5. Myskväll

Får se hur många av punkterna som faktiskt hinns med!


Godkänd!!

Då har man varit på efterkontrollen och allt var bra! Skönt tycker jag!

Efter detta gick vi på stan och köpte presenter till far och bror. Jag blev nöjd, så jag hoppas dom blir det också!!

Efter det var vi på fika hemma hos Anu. Hennes mamma var där och gjorde plättar och pannkakor. Hur goda som helst! Smakade nästan som de min mormor gjorde förr! Anu gick och visade mig området sedan, Jag vill bo där!! Hur nära som helst till havet, dagis och ica. Sen tog det 10 min med bil från Viktoria (jag klockade).

Nu har Jonas kommit hem från Stockholm. Han kom lite tidigare idag. Skönt tycker jag, tror att hockeyn hade ett finger med i spelet. Jag brukar ju vara rätt idrottsintresserad men jag är så trött på denna förb...de hockeyn. Det är ju maj!!! Det är fotboll som gäller nu!

I helgen ska vi till Mellerud på kalas. Då skall vi även inviga den nya båten, jag måste fixa en flytväst till Frode. Kanske nån som har en bebisflytväst ?? Hör av er till mig i såfall.

Grattis brorsan!

Idag fyller bror min 23 år !




Grattis !! Presenterna kommer i helga!

Nu ska jag snart iväg till mvc för att se om jag skött mina övningar som jag ska! Det regnar idag, jag har inget regnställ så det blir nog ingen promenad idag då. Måste köpa det! Finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder =)


vårruset avklarat!

Nu har jag varit iväg på vårruset. Kom hem vid 21 och det hade gått jättebra för Jonas med Frode. De hade varit och hämtat ut Jonas körkort. Sen hade Jonas gett Frode mjölk som jag frusit in med flaska, skönt att det fungerar !!!

Angående vårruset så blir man alltid fascinerad av vad många deltagare det är. Det är en riktig folkfest! Peter Siepen var konferencier och runt om banan så stod det en massa band och orkestrar och spelade. Jätte festligt. I år gick jag runt i och med att jag fortfarande inte varit på efterkontroll och fått stämpeln godkänt. Jag ska dit i morgon. Är lite nervös =)

I morgon åker Jonas till Stockholm igen, han ringde dock och bokade in mig på visningen i morgon kl 17 så jag ska gå själv. Kanske får med mig syrran =).

Nu har Sandra gått 7 dagar över tiden, hoppas den lilla prinsessan behagar komma ut snart !!! Håller tummarna för er !




Galet mycket människor




Uppvärmning



Den här påfågeln gick runt runt skylten uppe vid björn.... villan, väldigt fin och det såg lite roligt ut




Efter rundan hade mitt jobb ett tält där vi kunde sitta och dela på picknicken. Mysigt och roligt att träffa alla!





Jonas och Frode satt uppflugna på soffarmstödet när jag kom hem och tittade på fotboll. Tack comhem... , det såg också väldigt roligt ut!



Lite bekymrad är allt Frode här........

Jag har precis sett på Greys .... grät floder som vanligt! Och äntligen sa Meredith ja!

Nej nu är det sängen som gäller för mig.

bättre

Nu mår jag bättre och är mindre irriterad efter en två timmar lång tupplur tillsammans med Frode. Så nu blir det vårrus i allafall. Fast jag ska nog gå snabbt, har ju ej varit på efterkontroll ännu och blivit godkänd.

hat bra

Otroligt

Frode somnade lite senare än vanligt men inte så mkt, ungefär vid 23. Han vaknade kl 9 i morse !!! Kan ni fatta vad skönt???

Tyvärr vaknade jag med lite halsont och huvudvärk. Får nog ställa in vårruset idag........... synd!! Kul att träffa dom andra. Jag kanske kan gå runt i ofsig men jag får fundera. Skall meddela dom innan kl 12 har jag tänkt.

Jag har ju hittat ett hus jag vill gå och kolla på, tyvärr så har de visning på torsdag ( Jonas är i Stockholm) och på söndag (vi är i Mellerud). SKIT!!!

Jag har börjat få en sådan otrolig längtan efter att bo större, det känns ibland som väggarna kryper mot mig när jag är hemma hela tiden och går runt i våra två rum... Missförstå mig inte, jag älskar vår lägenhet, jag älskar läget på den, de gamla detaljerna mm mm, MEN det är faktiskt jobbigt att vara hemma på en sådan liten yta, att inte kunna byta blöja på toaletten och att inte kunna sitta i köket och det känns ibland som lägenheten tillhörde en annan fas i vårt liv och att vi nu gått in i en ny.

Blev förresten så irriterad igår när jag åkte tåg och läste KUPÉ. Det var en artikel om åldersskillnad, att det nu är accepterat. Sen stod det om två st, mannen var 60+ och rik, tjejen var 21 och snygg ... Dom hade blivit kära pga personligheten sa dom. SÄKERT !!!  Kanske det med men undrar om det ens hade varit aktuellt om 60 + killen varit pank med skulder hos fogden och 21 åringen hade varit 61 ?? Dom får väl göra precis hur dom vill men det är ju löjligt att dra upp snacket om personlighet!!!

Ikväll

Nu har vi kollat på ugly och desperate.. Bra båda två men jag gillar nästan Ugly Betty bättre. Jonas håller på och somnar Frode nu.

Min barndomskompis Anna Lund var här på eftermiddagen och fikade. Hon hade med sig en jättefin dalahäst med Frodes namn på



Verkligen jättefin!!



Frode hade på sig de kläder som Anna m familj hade gett honom när han föddes!

Nu är äntligen Jonas hemma, eller ja han kom hem kl 21. Det är faktiskt lite jobbigt när han är borta, man märker vad mkt det gör att vara två. Fast Frode är ju väldigt lugn av sig men man blir faktiskt trött ändå. Och jag skulle verkligen behöva lära mig lite barnvisor. Frode älskar när man sjunger för honom men jag måste ju hitta på texter hela tiden för jag kan bara melodier. Får ta en lektion av Cornelia.

Nu ska jag krypa ner i sängen!! Godnatt

Lite bilder



Nya snickarbyxor innan resan till Mellerud



På en blåsig men solig promenix runt golfbanan



Jag hade ju inte babyskyddet med till bilen så då får man gå ... det gick bra även fast det kom lite regn




Frode sov fram tills Lilla Edet ungefär sen var det high life ... men då var det ju bara en halvtimma kvar



En svan ...

Nu väntar snart besök av Anna Lund.

kram på er

Snart på väg hem

Bokade ett tåg som går 10.31 idag. Det tar 1.18 h för att ta sig från Mld station till Gbg C. Inte farligt !

Tänkte gå förbi pappas jobb en sväng innan vi åker och sno åt mig en kopp kaffe. Har man tur så har dom ju nått till också  =).

Ikväll kommer Jonas hem. Längtar!!

Nu har jag köpt present till Linda(säger inte vad eftersom jag vet att hon läser här =)). Nu har jag kvar till Daniel och pappa ... Det är alltid lättare att köpa till tjejer för då kan man bara köpa nått man själv skulle vilja ha!

I eftermiddag kommer förmodligen en barndomskompis från Selja (liten by utanför Mora) hem på en fika. Ska bli jätteskoj att träffa henne, det var några år sedan sist. Hon är här på mässa med sitt jobb.

Skriver mer sen

Mellerud

Igår kväll bestämde jag mig för att vi skulle styra kosan mot Mellerud. Därav tog vi tåget i morse. Kul att hälsa på!

Jonas är ju i Stockholm och då tänkte jag passa på. Idag så gick vi först hem och åt lunch. Pappa hade gjort en jättego korvgryta, sen gick vi upp till farmor och fick lite fika. Frode var jätteglad och charmade min farmor. Sen skulle farmor till tandläkaren och då gick vi med och visade upp Frode. Han var jättenöjd där med ... Dock på vägen hem vid kvarnis ungefär så blev det kaos och Frode ville bäras, jag gav med mig !!

Nu på kvällen har vi varit ute och gått "långa rundan". Förbi vid golfbanan.

Nu kom Tinna (min faster) så jag ska gå och va social

(vi saknar dig Jonas)

Trååååkigt

Vi skulle äta jättegod söndagsmiddag, potatis, lax och romsås ......... Allt var klart och så upptäckte vi att laxen var dålig ! Den smakade helt enkelt illa ........ Vad göra vad göra ???

Jo pizza ......... onyttigt så det skriker om det men är man hungrig så har nöden ingen lag!


Fika i haga

I går kväll var vi hemma hos Viktoria och grillade. Vi gjorde riktig bbq och grillade fläskfilé på indirekt värme. Svingott!! Med vi menar jag Jonas och Singe. Michael sov hos oss i natt och vi mötte upp syrran i Haga för en fika. Vi fikade på Le Petit Café. Gör mysigt men oj vilken tid det tog att få nått. Dom gjorde allt när man stod och väntade och i stort sett alla utom vi skulle ha frukost. Men vi hann fika i allafall. Jag och Jonas tog varsin tonfiskröresmörgås och Viktoria och Michael tog med kycklingfilé. Till detta tog vi en latté.

Nu är Jonas på jobbet och skriver på en uppsats, Frode sover och jag tittar eg på en film.



Jonas var lätt genomfrusen när vi kom ut efter att det tog minst en halvtimma att få fikan... han hade börjat tro att vi smitit.



Jag och Michael



Frode efter söndagsbadet

Jag vill även passa på att gratta Fredrik och Ellinore till sin lille Ebbe!! Vad kul med en killkompis till Frode där uppe i Dalarna!

Grattis Linda!!

Idag fyller min "svägerska" 23 år. Grattis och hoppas du får en kanon dag!!

Den lille gode fyller även 8 veckor idag! Frode har börjat sova riktigt bra på natten. Igår somnade han för kvällen vid 21 -21,30 och sen sov han till 6,30, lite mat och sedan till 8,45!! Hur skönt som helst!

Vi har även varit ute och gått idag, det luktar så himla gott ute nu, allt har slagit i blom. Våren är absolut den vackraste årstiden!

Nu har jag lagat mat. Jonas och Frode är och möter Michael vid stationen. Vi ska bjuda på kassler och ostfylld canneloni. Efter det ska vi prata om dopet och sedan åker vi ut till Viktoria för att grilla.

Förresten har jag kommit i ett par byxor idag som jag inte kunnat ha på hur länge som helst. Dom är tighta som attan men ändå! "Skiner som en sol"



Glad 8 veckors grabb, här ligger han och tittar på våra bonnie and clyde tavlor. Frode kan ligga och titta på dom hur länge som helst och bara skratta! Det är som han vill säga " mamma och pappa vad tänkte ni med när ni köpte dom"




1:a maj

Idag har vi varit ute och gått, hela familjen. Jonas lyckades förhandla sig till att vi skulle gå ner till stan och att vi skulle gå snabbt dit, men jag måste nog säga att det inte var mkt till träning idag.

Jonas köpte sig en ny I Phone i allafall. Den har han saknat väldigt så det var ju kul. Sen var vi även nere vid hamnen och kollade lite. Det har ju varit kanonväder även idag, så jag avslutade eftermiddagen med att sitta och steka på uteplatsen. Först var jag själv, men sen väldigt snabbt så blev Frode hungrig (IGEN han äter hela tiden nu) så då skickade Jonas ut honom genom fönstret till mig och jag satt och ammade honom ute, han slocknade i vanlig ordning efter maten och då fick han ligga på en solstol i skuggan och sova. Jag fick riktigt mkt färg!

Nu ska vi äta middag om en stund. Längtar för jag är hungrig!

Lite bilder från dagen



Frode under myggnätet



Sover gott




Vackert träd, är det någon som vet vad det heter???



Jonas på Södra vägen



Trädet igen

Det var en massa demonstrationer ute idag, VI DELTOG INTE! Men det var lite roligt att kolla på dom. Dom gick längs hela avenyn.

I morgon kommer min farbror hit som även skall döpa Frode. Vi skall diskutera dopet och sen på kvällen ska vi nog grilla hos Viktoria. Hoppas Hugo mår bättre då!!

RSS 2.0