stan

Idag har mamma, pappa, Cornelia, Frode och jag varit ute på stan. De kom in vid 10 och fick komma in och beundra vår lägenhet =)... seriöst har den nog aldrig varit så snygg som nu!! Dock är ju Frodes leksaker framma nu igen så det ser ju lite rörigt ut.

Vi gick en sväng till näckrosparken och lekte lite, sen gick vi till Lindex .. men det var så mkt folk så vi gick till kappahl. Där har jag ALDRIG handlat förut men dom har himla bra barnkläder. Köpte ett par vantar och en body till Frode. Sen fick Cornelia en skitsnygg stickad kjol av mig. Hon kommer se ut som en docka i den!!

Nu ligger Frode och sover en stund, sen får vi väl gå ner och handla. Jag har varit gör duktigt med viktklubben änsålänge. Inte ätit nått sött. Men ikväll kan det nog bli nått som slinker ner... men vi får se.. ska försöka stå emot.

Imorgon ska vi till Anu och Tobbe på Halloweenfest. Det är för barnen också, börjar kl 17. Ska bli gör trevligt.

Viktoria och Singe är i Stockholm över helgen och ska se på Buddy Holly samt gå ut. Härligt att komma bort själva!

tips

En tjej från Mellerud har precis släppt en skiva med Kent covers. Den verkar skitbra. . Man blir nästan lite stolt bara för att man är från samma ort =). Hon är i allafall riktigt duktig! Jag ska köpa skivan så fort jag hittar den i butik!

Ni kan gå in på hennes myspace här:

http://www.myspace.com/carolinawallinperez

Jag utmanar Linda, Disa, Sandra, Åsa K och Viktoria

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

Skriv er utmaning i era bloggar eller i kommentarsfältet!

1. Vad heter du: Karolina
2. Ett ord på fyra bokstäver: kram
3. Flicknamn: Katarina
4. Pojknamn:Karl
5. Yrke: konstruktör
6. Färg: krämvit
7. Klädesplagg: klänning
8. Mat: korv m bröd
9. Sak i badrummet: kräm (tand)
10. Plats/stad: Köping
11. En orsak att vara sen: kräk över hela sig
12. Något man skriker:  kasta då
13. Film: karate kid
14. Något man dricker: kaffe
15. Band: Korn
16. Djur: ko
17. Gatunamn: kostigen
18. Bil: kia
19. Sång: Kan du vissla Johanna



socker ...

Jag erkänner. Jag är en sockermissbrukare... shit vad nära det var att jag köpte en liten chokladbit i affären ... men jag stod på mig och gick därifrån. Stolt över mig själv. Inte lika stolt när jag kom hem utan det jag skulle köpt, dvs plastpåsar till blöjhinken ...

Idag har jag förresten haft tur, eller ja tur i oturen kanske man ska säga.
Jag tappade min mobil när jag var ute och gick, märkte det först när jag kom hem. Pappa ringde mig i panik för då hade någon ringt honom och sagt att dom hittat min mobil i skogen. Så nu har jag varit och hämtat den. Lämnade en hundring i hittelön. Det ska belönas att vara ärlig.

Imorgon väntar en sväng till doktorn och kolla Frodes hosta, städning av leksaker och piffning av lägenheten, babysim om läkarn säger det är ok, visning av lägenheten och kalas för Singe. Fullt upp!!

Nu ska jag avlösa Jonas som sitter och passar Frode när han badar.

Ha en go Greys kväll!!

nyttig

Idag har mitt nya viktklubbliv börjat ...

Började dagen med att ge både mig och Frode gröt. Har köpt en med fiberhavregryn. Gott va det. Konstigt är bara att när jag äter en ordentlig frukost så är jag superhungrig två timmar efter, men äter jag ingenting kan jag istort sett klara mig hela dagen ..

Sen ringde jag barnmedicin för Frode har ju sån hosta, och vi tycker inte att han blir bättre. Så vi ska dit i morgon kl 10,15.  Efter detta lekte vi lite sen gick vi ut och gick. Enligt viktklubben bränner man 232 kcal om man är ute och går i medelfart i en timma. Medelfart betyder att man ska hinna 5,6 km på en timma. Min runda är 6,6 km och den klarar jag på en timma, så farten är väl lite högre ..

Efter detta har jag ätit en supergod veggiesmörgås som viktklubben tipsade om som lunch.
Man rostade två brödskivor. Mosade en avokado och hade på. Hackade lite rödlök, tre coctailtomater. Sen stekte jag champinjoner till. Ett bra tips egentligen för kvällsmål. Endast 369 kcal.

Nu ligger min lille älskling och sover. Han får ju sova i vår säng förtillfället då hans säng är nedmonterad. Han verkar gör nöjd med det för helt plötsligt sov han ända tills kl 5 utan att vakna en gång ... sen lite välling och så sov både jag och Frode till 9,45 !!! Lite lockande att han ska få vara kvar men den minan ska vi inte gå på. Folk säger att om man väl har börjat låta dom sova i sin säng så är det gör svårt att ändra på det sen. Men men får njuta så länge det varar.

Förresten här kommer några bilder på inköpen från ikea



ny golvlampa



Ny blomma och kruka på golvet samt ny golvlampa vid fotöljen



Egen uppfinning av kruka, är eg en skål men vi hade ingen kruka som passade mittenblomman, och visst blev det snyggt!!




sover så gott..

tisdag

Nu sitter vi i en skinande fin lägenhet, eller ja.. två av oss ligger ... det är bara jag som är vaken.

I morgon fyller Marika 30 ... är så tråkigt att man inte kan åka på hennes fest, men det är så långt och så dyrt. Men dom får festa för mig och Jonas också!

Frode sov riktigt kasst natten som var så jag hoppas det blir bättre inatt. Änså länge är det ju lovande. han sover i vår säng och då brukar han ju sova gott.

Nu har jag tagit tag i mitt liv och gått med i viktklubb.se... Mitt nya kaloriintag är 1474 kcal per dag. Om jag tränar så räknar datorn ut ungefär hur mkt jag bränt och så har jag det tillgodo ... Tyvärr vet jag ju från tidigare gånger att man inte kan spara kalorier, dvs äta dåligt på veckorna och sen svulla på helgerna ... man måste äta bra jämt, sen ska man ju hålla sig till cirkeln över hur mkt fett, energi och kolhydrater man ska äta... Ska man gifta sig så ska man!!

städning och shopping

Idag har verkligen dagen gått i städningens tecken. Vi har ju röjt här inför visningen. Stackars Viktoria och Singe har fullt hemma nu av våra saker i deras kyrka. Dom tror att de blir av med dom på fredag ... hehe

Jag har varit på IKEA nu på kvällen .. SJÄLV! Så skönt måste jag säga!!

Köpte tre stora gröna blommor, värmeljus, några handtag och sen .. wait for it ... en bäddmadrass!! Det var ikeas värstingmodell som jag hittade på fyndlagret. Den hade kostat 2900 kr och kostade 1695 nu! Vi har pratat om att köpa en dubbelbäddmadrass jättelänge, dels för att våra inte var så bra och sen för att vi som sagt ville ha dubbel, har haft enkel förut... så nu ska vi sova gott inatt.

Jonas har redan gått och lagt sig, jetlagen sitter i! Frode har änna varit jetlaggad han med men det är förkylningen som sätter sina spår på honom ... önskar så att det kunde gå över!!

hemma och 4 poäng

Nu är Jonas hemma igen! Åh vad skönt det är, fast han har haft helt enormt skoj. Las Vegas låter verkligen som en stad i min smak. Dit SKA jag åka en dag!!

Nu sover båda killarna. Jonas hade ju varit uppe i 28 h i sträck så han var lite mör. han fick en rivstart när han landade då jag var där och mötte honom tillsammans med Frode, sen fick dom skjutsa mig till beachhallen och sen hem. Jag hade ju mina matcher och träning. Vi vann båda två idag och spelade riktigt bra. Skitkul var det!!

Gjorde värsta vurpan när jag gick ut ur lägenheten så jag har faktiskt lite ont fortfarande. Det var blött i trappan och jag hade gummisulor. Stig Helmer var här och hälsade på kan man väl kalla det. Tur att jag inte höll Frode!! Usch får nästan rysningar när jag tänker på det

Både jag och Frode fick jättemycket snygga saker av Jonas. Lägger upp bild nån annan dag. Imorgon blir en hektisk dag då vi ska göra ordning lägenheten för visning ... Vad nervöst.

Nej nu ska jag titta lite på tv, ovant att jag är den som är sist uppe =)

trevlig kväll

Jag och Frode kom tillbaks till Gbg vid halvfyra-tiden. Vi gick och handlade och hyrde en dvd då Helena har varit här ikväll. Filmen som valdes ut var The accidental Husband. Gillar man tjejfilmer som är lite förutsägbara så är den klockren. Jag ÄLSKAR sådana filmer. Får passa på att se sånt när Jonas inte är hemma.

Jag gjorde fläskfilé med klyftisar. Fläskfilén stekte jag tillsammans med champinjoner, till det var det en sås gjord på creméfraiche och blåmögelost. Gör gott blev det om jag får säga det själv =)..

Frode var nöjd hela kvällen, eller ja ända tills det var dags att sova... Han kämpade emot så gott han kunde men jag vann tillslut =).. inte lätt för lillkillen när han är snorig och hostig ... det blir nog en lång natt har jag på känn ! =(

Imorgon kommer Jonas hem. Shit vad jag saknar honom!! Jag kommer hämta honom vid flyget 14,05 och sen får vi kasta oss iväg till beachvolleyn för min träning börjar 14,30. Kommer ju bli sen till den men det får gå!

snart tebax igen

Efter lunch ska jag åka tillbaks till Gbg igen ... ikväll skulle kanske Helena komma hem och se på en film eller nått... Det blir kul! Igår kväll hade jag och Frode lite eget fredagsmys med räkor (jag), vitt vin (jag), godnatt välling (Frode). Vi såg på IDOL. Jag tyckte nog att Rabih skulle åkt ut, så jag är lite missnöjd med resultatet!

Frode har blivit förkyld, så den lille killen snorar och hostar. Dock ingen feber.

Drömde en sån verklig mardröm i natt. Helt plötsligt var det dags för bröllopet, jag sprang runt och hade glömt köpa ringar ... sen frågade jag någon om det inte räckte med förlovningsringen men det gjorde det då absolut inte, så i mitt huvud började bröllopet kl 13 och kl 12 var jag inne och försökte fixa några ringar till oss...

Tror jag innerst inne är lite stressad över att det blir så lite fokus på bröllopet och så mkt fokus på hus.


Mellere

Nu är jag "hemma" i Mellerud. Kom i onsdags .. Tror att Frode också känner sig hemma här för hör och häpna ... i natt sov han mellan 21-08,15... Så länge har han inte sovit sen han var 2 mån. Jag vaknade vid 7,45 och tänkte, nej är det en sån natt som man inte kan sova ... var helt säker på att klockan bara var typ 4 eller nått ... Men riktigt positivt överraskad.

Dagens schema bjuder på besök till farmor, en sväng till modehuset (detta ställa är helt fantastiskt, man hittar alltid nånting), en sväng till nyströms skor och sen tänkte jag gå förbi hemma hos Anita Huitfeldt och hälsa på. Skulle eg hälsat på en gammal klasskompis som har en son som är lika gammal som Frode, men Frode vaknade med ännu mer snuva idag så vi får hoppa över.

Igår var vi och hälsade på Patrik och Helene i Svanskog. De har precis fått sitt andra barn. En söt liten flicka. Oj vad liten hon var. Har redan glömt bort att dom var så små.

Nej nu ska jag göra lite kaffe sen iväg


ok

Nu kör vi!!

Snart packa in mig och Frode i bilen, med packning för tre dagar.

Sen köra till bvc, göra sexmånaderskontrollen 2 månader försent ... älska bvc centrum

Sen köra vidare de 13 milen till Beverly (Mellerud).

Detta samtidigt som man håller på att buda för fullt ... gäller att kunna göra två saker samtidigt, och inte låta tävlingsinstinkten styra .. för då är det lätt att 100 tkr bara slängs iväg utan tanke ...

Sen vill jag ge den största grattiskramen till Emma och Martin och deras nytillskott Olle!! Är så glad för er skull!!

Jonas

På andra bloggen är lite kort som jag lagt upp till dig.

Puss på dig och hoppas du har skoj i Las Vegas!!



Puss på dig!

hemma igen

Då var man hemma igen från ett toppendygn hos Daniel, Linda och Charlie. Åkte vid 10 i morse för Daniel skulle till skolan och Linda var på sin praktik på sjukhuset. Hon började kl 6,30 tror jag ...

Nu har jag storstädat lägenheten. Tom torkat golv. Dock ser man ju återigen att vi bor för litet! Det är ju liksom bara å ställa tillbaks alla grejor och så ser det lika stökigt ut igen. Nu luktar det dock rent i allafall och man behöver inte oroa sig för att Frode ska få i sig nått olämpligt.

Förresten om det är någon som är intresserad av vår lägenhet så kan ni gå in och kolla på hemnet och sen komma och på visning. Vi har trivts och trivs så himla bra men som sagt för tre börjar det bli för trångt:

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/534736

Nu ska vi på visning kl 17. Pappa är här nere hos en klient idag så han ska följa med mig. Skönt!! Funderar på att shockhöja på engång och hoppas att dom tar det =)...

Halmstad

Befinner mig just nu hos Daniel och Linda i Halmstad. Satte kl på halv nio i morse för att veta när vi skulle gå hemifrån. Brukar ju inte behöva sätta den för att gå upp nu för tiden då Frode alltid brukar vakna kl 7.  Inte idag, utan vi vaknade när klockan ringde  ... då hade vi inte packat, vi låg i sängen, och vi var tvungna att hämta bilen innan 9. Vi hann i allafall!!

Det regnade hela vägen till Halmstad så vi tog det lugnt dit. Väl framme fick vi goa fattiga riddare som Linda har gjort. Sen gick vi ut och gick, då höll det faktiskt upp. Vi gick och kollade på deras nya lägenhet som var hur fin som helst. Såg den dock bara utifrån. Både gör stor balkong och uteplats.

Nu har  vi faktiskt varit riktigt onyttiga och ätit pizza. Snart ska vi se på film.

Vi åker hem vid 15 i morgon för vi ska på visning kl 17.

Ha en go kväll.

sköna söndag

Gårdagen var verkligen toppen. Festen började kl 19, men vi missade ju färjan vi skulle ta så vi kom en halvtimma försent. Varken jag el Johan hade ju lyckats få med oss inbjudan hem från TUR spelen så vi visste bara att det var 30 årsfest, den hade ju ett tema som vi totalt missat. Glitter och Glamour ... som tur hade jag ett linne med nitar på som väl kunde tas för lite glitter och Johan hade en smokingkavaj på sig, så det fick duga. Sarah däremot hade på sig glitter som tusan men hon hade istället missat att det var födelsedagsfest .. Men OJ vad kul det var!!! Elin som var ett av födelsedagsbarnen och även min arbetskamrat sjunger som en gudinna, så gör även hennes kille Jonas. Och alla andra på Öckerö verkar det som!! Shit vilka musiker det var, och alla bjöd på sig själva. Det var helt enkelt en kanonkväll.

Johan var en klippa och körde mig ut till Viktoria. Frode sov ju om möjligt ännu sämre än vanligt och vaknade nästan hela tiden. Så från fem har man ju bara halvsovit och varit beredd med nappen. Viktoria som är världens bästa storasyster tog Frode mellan 7-8 på morgonen så fick jag fortsätta sova.

Mamma och pappa kom vid 11 och följde med på visning. Kanonfint hus men vi ska INTE vara med och bjuda. Det är ingen trädgård och jag vill ha några grässtrån i allafall.

Sen skulle jag ju spela match så då passade mamma Frode. Vi vann en och spelade oavgjort en,. Så det blev tre friska nya poäng. Välbehövligt.

Fick ett mms förut av Jonas ... frukostbuffé stod det... kl var då 11,30 over there.... det var räkor, kräftor, pilgrimsmusslor, kött, mm mm och champagne... vad gott dom har det!! Är inte alls avis .

Särskilt inte med tanke på att jag sekunderna innan stod och plockade ur diskmaskinen och reste mig upp, slog huvudet i skåpet så jag föll ihop på golvet (stor bula i huvudet). Det gjorde faktiskt så ont så jag började gråta ... Tyckte lätt synd om mig då. Tur att Frode hade somnat för annars hade han fått höra en ramsa som inte varit lämpad för små barns öron.

Nej nu är det godnatt...

framme

Jonas sms:ade till mig kl 4 i morse att han var framme. I och med att Frode var pigg som en mört kl 7, så sms:ade jag tillbaks. Då var kl 11 i Las Vegas. Jonas ringde tillbaks och berättade att allt gått bra och att Las Vegas var en helt sjuk stad. Han bor i en borg!! Konferensen börjar inte förräns på måndag så det är ju roligt att dom hinner göra lite annat också när dom ändå är där! Det är ju typ 30 grader varmt där så det är man ju inte direkt bortskämd med här!

Nu ska jag och Frode strax sätta oss i bilen för att ge oss iväg på bröllopsmässa. Vi ska hämta upp Therese på vägen. Sen ska vi hem, åka till Viktoria, vara där en stund, hem ... göra mig i ordning sen till Öckerö.

I morgon är det husvisning kl 11, sen har jag övertalat mamma och pappa att komma hit och passa Frode så jag kan spela beach ... undrar om pappa vet det ännu =) ...

måste säga

att vad bra IDOLERNA är idag!! Han Rabih som jag sågat totalt var ju hur bra som helst och även den andre snygge killen som jag inte vet vad han heter.

Nu väntar jag på "Magnus Bäcklund" ... Hoppas han inte gör nått käckt av Thriller ... det vore ju att häda.

Den lille gode har blivit lite förkyld. Så nu sover han med två kuddar. Han är dock helt otroligt nöjd idag, han fick sitta uppe med mig till 21 och pratade och skrattade. Det var nästan tråkigt när han gick ner för räkning.

Undrar lite när Jonas mellanlandar i Denver. Undrar hur lång tid det kan ta att åka dit ? Han åkte från Frankfurt vid 14. Ja ja han ringer väl.

Nej nu ska jag tillbaks till IDOL.

fredag = saknar redan Jonas

Vi gick upp allihop kl 8 i morse ... Jag och Frode i rätt tid, JOnas hade försovit sig. Kl 9 körde vi Jonas till sitt jobb där han skulle skriva ut visumet samt ta en kopia på passet.. det gäller att vara ute i tid. Såklart så tog det extra lång tid för hans dator att komma igång så det som skulle ta 5 minuter tog helt plötsligt en halvtimma.

Men men vi var ju ute i så god tid att det inte var nått problem. Kl 9,50 kom vi till Landvetter. Kl 10.20 var sista checkin så det gick ju bra. Jag är så löjlig för när Jonas åkte upp för rulltrappan kom en liten tår .. men det är väl iofsig skönt att man känner att man kommer sakna varandra!

Efter vi lämnat honom så åkte vi och handlade på ICA Focus. Jag ska göra burritos ikväll (utan böner) och se på IDOL. I morgon ska jag och Therese på bröllopsmässa, sen ska Viktoria ju passa Frode för då ska jag på fest på Öckerö. Ska bli jätteskoj. Får hoppas inte Viktoria blir sämre bara för hon har haft sån magknip.

På onsdag ska vi till bvc. Längtar faktiskt för det var så himla länge sen. Ska bli skönt att få ett "kvitto" på att vi hänger med som man ska i utvecklingen mm. Det är den STORA nackdelen med att bo i city att vi kunde inte gå på förra tiden, nu har vi fått vänta 1,5 månad på en ny!! Det är ju egentligen inte riktigt klokt.

Groda

Nu är Frode officiellt en groda istället för krabba =).. Krabba är man första gången man är med på babysim, nu har han gått upp en nivå och är nu Groda. Han har fått sitt första märke så nu får vi allt köpa en sån där tavla som man hade när man var liten ... hmmm undrar om inte min gamla ligger i min "kista" hemma hos mamma och pappa ... kanske bäst att hålla tyst om kistan annars kanske jag måste ta hand om den =)...

Idag dök i allafall Frode tre ggr och han skrattar varje gång han kommer upp! Han är så go.

Vi har även varit på visning idag... tyckte verkligen om huset men det har en stor nackdel. Det är ingen trädgård. Det är liksom en altan och sen är det slut ... lite synd. Men det var en superfin lekplats några 20-50 m bort och en lekplats med sandlåda precis framför huset ... men jag undrar alltid ... var ska man stå och sparka boll ??

Jag stog alltid hemma i vår trädgård och trixade ... ja ja i ofsig finns det en fotbollsplan inte alls långt borta. Nej vi kan ju hoppas på det bästa ... kanske är det detta huset som är "the shit" för oss! Förresten i kväll el i morgon kommer vår lägenhet ut på hemnet ....... NERVÖST!! Tänk om ingen vill komma ...

onsdag

Då va det lilllördag igen ... änsålänge har det inte hänt nått större. Vi har tagit det rätt lugnt och lekt hemma idag. Nu ligger Frode och sover, sen blir det lunch och efter det tänkte jag mig en powerwalk.

Har en grym träningsvärk i baksida lår och i triceps .. biceps har klarat sig relativt bra, antagligen för jag använder dom dagligen med Frode men attans va jobbigt det är med träningsvärk. Dock lite gott samtidigt.

Jag har lagt in lite kort på Frode bloggen nu.

Är så besviken på mig själv även om jag har mig själv att skylla. Helgen resulterade i två kg upp (detta på ett dygn) så nu är det bara nyttigheter för mig. Nu när jag slutat amma så skall jag gå med i viktklubb.se har jag tänkt.

På lördag ska jag och Therese på bröllopsmässa och sen på kvällen så ska Viktoria vara barnvakt. Då ska jag till Öckerö på födelsedagsfest. Ska bli skitskoj!!

På söndag el måndag har jag tänkt åka och hälsa på Didde och Linda. Sen på onsdag bär kosan till Mellerud och så stannar jag nog där till lördag.

I morgon ska vi städa lägenheten fläckfri igen så därför vill jag inte vara hemma så mycket. För om två veckor skall den visas ... oj oj oj vad nervöst!! Var ska vi bo sen undrar ni kanske då ... Det undrar vi med, men det löser sig alltid! 


Förresten nån mer än jag som är SJUUUUUKT sugen på PUDERSNÖ och SLALOM!!

hektisk dag =)

Vi gick upp kl 8,30... åt frukost, sen på med kläderna. Efter en snabb koll på termometern så såg jag att Frode behövde mer kläder på sig. Det fick bli en premiär av overallen jag köpte i Mellerud. Så söt var han i den.

Sen gick vi till öppna förskolan i församlingshemmet. Där var redan Kristina och Lovisa. Det var väldigt mycket folk där idag, 22 föräldrar och minst lika många barn... lite halvtrött var man sen, Frode var heltrött och somnade efter 50 meter. Jag lät honom sova och var ute och gick tills vi skulle möta mammorna på glädjebubblan. Vi kom dit lite tidigt så Frode fick leka lite själv först. Var nog skönt det och slippa de lite äldre barnen som tar sig fram lite snabbare.

På eftermiddagen har jag lagat mat. Gjorde hemmagjorda köttbullar och potatis. Gör gott

Nu väntar betty och desperate

Ny vecka

och jag är inte trött, har inte ont i halsen och har inte för mycket inbokat .... så denna vecka SKA jag TRÄNA!!! Känns helt fantastiskt att inte ha ont i halsen längre..

Frode sov lite halvkasst i natt så jag var uppe flera gånger. Men sen vid fem somnade han riktigt hårt så då sov vi båda till kl 9. Sen blev det lite grötfrukost, lek och sen ner igen för räkning för en liten stund sen. Jag hoppas innerligt att han kanske sover till 12 nu, för jag har en rapport till jobbet som jag behöver göra klart.

Vi håller på att leta efter en gåstol som vi ska köpa till den lille, har letat lite på blocket för det känns onödigt att köpa en ny. Har dock inte riktigt kommit till skott ännu.

Förresten jag köpte ju ett par jeans på Lindex som jag var så himla nöjd med, nu har dom REDAN gått sönder i en söm, och Nej dom är inte för små så jag har töjt ut dom .. så jag tänkte faktiskt att jag ska gå dit och fråga om dom kan fixa det åt mig eller om jag kan få åtmistonde rabatt på ett par nya ... Man kan ju alltid testa.

På fredag åker Jonas till Las Vegas ... Åh vad jag skulle vilja följa med!!! Men jag tycker det är jätteroligt för honom och jag är samtidigt väldigt stolt över att han får åka. Det säger ju rätt mycket om vad dom uppskattar honom!

Nej tillbaks till rapporten

bilbarnstol!!

Alltså allihop ... innan ni köper nått i vanliga affärer jämför ALLTID på pricerunner el liknande sida.

Vi har ju bestämt oss för att köpa maxi-cosi bilstol nu när Frode alldeles snart har vuxit ur sin gamla. Vi gick till babyproffsen och hittade den. Där kostade den ca 3000 kr. Gick hem och sökte på internet. Hittade en för 1800 kr inkl frakt !! Detta på en onlinebutik som heter http://www.babyparadies-shop.de. Kan vara ett bra tips för andra med barn i samma ålder ... onödigt att betala 1200 kr mer om man slipper eller vad säger ni ? =)


Stockholmsresan i bilder


Det är över nu

Har haft en jätterolig helt tillsammans med tjejerna i Stockholm. Jag åkte ju tidigt i går morse, kom fram till stockholm vid 9.50. Sen letade jag mig fram till hostalet som låg vid skeppsbron i gamla stan. Helt ok ställe att bo på. Och kostade 2700 kr för två nätter och fem personer! Det måste man ändå säga är billigt. Sen var det ju inte världens flashigaste men det räckte för oss.

Dagen gick ut på shopping och att äta.... vi åt nästan hela tiden, vågar inte ställa mig på vågen nu när jag kommer hem =)

Sen förfestade vi på rummet och vid 23 gav vi oss ut i Stockholmsnatten. Vi gick till ett ställe på stureplan som hette blue moon bar. Skitroligt ställe. Dock gjorde vi felet att vi bestämde oss för att gå vidare.... Det var ju hur lång kö som helst överallt. Då tappade nästan alla sugen så vi gick till mcdonalds och  gick hem vid 2-3...

Som sagt det var en jätterolig helg men jag tror om man ska lära sig nått på vägen så skall man till en storstad är det bra att ha gjort lite fasta planer innan. Nu går mitt tåg om en halvtimma och jag ska hem till mina goda!!


snart godnatt, för snart upp

Som sagt, nu är det snart dax å träffa kudden för mig .. Har dock lite resfeber för i morgon, blir så less på mig själv för jag har alltid varit rätt cool när det gäller sånt, liksom packat i sista stund, tagit en spårvagn så jag varit där ca 5 min före tåget ska gå osv .... men nu är det så sällan jag gör nått själv så då blir man helt stirrig ... kommer säkert inte kunna sova utan kommer ligga och titta på klockan. Kl 5 ringer den i allafall och kl 6,01 går spårvagnen till stationen. 6,42 går tåget. Kommer va på stationen ca halvtimmen innan men kan va bra så man hinner köpa frukost

Ok nu IDOL .... Det är ändå bra många dåliga med eller vad säger ni ??

Tycker dom som är bra är Tove, Mariette (inte idag), Karolina (åkte ut), Kalle och sen Reza ... Resten sjunger så mjäkigt ... Alltså missförstå mig inte, jag skulle ALDRIG kunna göra det dom gör, MEN sen står jag inte där heller!!!

Alltså han Rabih (reservation för stavning) ... mjäkigare får man leta efter, kollar man bort i två sekunder så har man ju glömt att det är nått på tv, kunde lika gärna va en reklamjingel el nått ...

Erik sjunger ju bra som attan men han är ju se helylle så man spyr... Det är ju Magnus Bäcklund all over igen!!

Sen Camilla ska man ju inte prata om... Det är ju liksom Lotta Engberg, Kicki Danielsson och Jessica Andersson i en kropp ..

Dom övriga som jag inte har nämnt, dom kommer jag inte ens ihåg och det säger väl rätt mycket om deras chans att bli nya Zelmerlöw/Darin!

Fredagsmys

Snart är det fredagsmys ... om det så är det sista jag gör ... eller hur låten nu går. Jag älskar fredagar! Det har jag alltid iofsig gjort men nu är dom extra härliga! Särskilt nu när hösten är här och man kan tända massa ljus. Jag är ju närmast pyroman med min förälskelse till ljus ... tycker det blir så mysigt!

Jonas har fått till uppgift att bestämma mat för kvällen (för ovanlighetens skull... eller inte). Hoppas det blir nått som går snabbt att laga till och som är gott. Gott vet jag i ofsig att det blir men ibland så kan det sättas igång med ett långkok och då blir det ingen mat förrän kl 22 ... och idag är jag hungrig!! Har varit hungrig hela dagen!

Idag har vi träffat Karin H och fikat på condeco... eller ja jag lyxade till det och tog en lunch där. Sen när vi skulle gå hem gick vi en tur på stan först, sen var klockan så mycket och Frode behövde ju mat så jag stannade till vid grindstugan och tog en kaffe. Frode fick en hel burk lasagne och en halv burk päron/mango. Sen gick vi in i Trägårn och gungade lite.

Nu har precis Frode gått ner för räkning ... jag håller tummarna för att jag kan övertala Jonas att se IDOL ikväll. Älskar ju det programmet men lika mycket som jag älskar det, så hatar Jonas det... Kanske får bli Dobidoo istället .. är ju också ok men känns lite som ett pensionärsprogram ... har lite svårt för Kronér .. han är så himla Göteborskäck om ni förstår vad jag menar!

I morgon kl 6 går tåget till Stockholm och kl 9 får jag träffa mina goa Sundsvallstjejer! Det ska bli så skoj så ni kan inte förstå!!

jupp

Sitter och ser på en repris av Greys och smågrinar lite, Frode är nöjd för typ första gången idag och ligger och leker med ett leksakspiano på golvet. Tror att han också är väderkänslig för han blir mycket grinigare när det är sånt här skitväder.

Idag har vi träffat Emma och Noel i Linné för en promenad och fika. Blev dock ingen promenad då min hals har börjat göra sig påmind igen ... hoppas det inte kommer tillbaks.

Jonas är på avtackning av nån kollega så vi är själva ikväll. Blir nog lyxfällan på tv och sen tidig säng för oss båda!

life goes on ...

ja ja livet går vidare, men nog är det tungt när man förlorat ännu en budgivning ... Vi hade kunnat gå högre på detta men man måste ju se till vad man får också och vi tyckte helt enkelt inte att det var värt mer än 3,1 ... det tyckte nån annan och det slutade på 3,21. som jag sa först livet går ju vidare ... men det som är så trist är att för varje hus vi är med på, föreställer jag mig själv bo i det, ser hur man kan möblera, ser hur Frode leker och får ett fint rum ... och så är det pladask på näsan ... förstår nästan Frode när han ligger på golvet och vill så gärna framåt men bara kommer bakåt...

Men men ny dag, ny visning. I dag är Kungsbacka som gäller och det hus vi skulle kollat på igår.. HÅll tummarna alla på att det är lika bra som det ser ut på bilderna och att de inte använt allt för stort vidvinkelobjektiv.

Så lite roligare, idag kom Carina och Olle hit. Vi fikade med en pepparkaka som jag fick av Linn en gång och så lekte våra barn. Dom lekte rätt bra ihop men Olle var lite snabbare än Frode så Frode blev lite frustrerad... men han har kommit upp på alla fyra flera ggr idag!

Till lunch har jag ätit riktig husmanskost ... pressad potatis och fiskpinnar. Jättegott var det. Har även kokat potatis och gjort potatismos av det så att Frode ska få hemlagat mos för första gången i morgon!

Nej nu ska jag försöka göra mig respektabel så att man kan synas bland folk..


klant

Idag tog jag och Frode spårvagnen kl 16,15 för att möta upp Jonas (som hade bilen) för att åka på visning i Kungsbacka. Vi packade oss in i bilen. Både jag och Jonas var halvirriterade för att vi var så hungriga... vi åkte fel... väl framme - konstigt att dom inte har satt upp nån skylt att det är visning säger Jonas

Jag - dom kanske inte gör så i Kungsbacka, kanske bara i Göteborg ..

Jonas - bäst vi kollar så det var rätt dag. .

NEPP DE VA DET INTE!! Så klantigt av oss (jag säger oss för att det var till mig de mailat, men Jonas gick in och dubbelkollade tiden) Så i morgon kl 17 så hittar vi förhoppningsvis rätt på en gång och går på visning.

Vi började annars dagen med att gå på öppet hus i Örgryte församlingshem. Det var jättemycket barn där och vi fick kaffe, sen var det sångstund. Detta var slut kl 12, då var det bara att traska vidare till café Glädjebubblan där vi skulle träffa föräldragruppen. Vi kom lite tidigt så Frode fick leka lite själv först. Sen kom de andra och då fick barnen leka i en halvtimma ungefär. Sen fick vi vuxna leka eller ja fika och diskutera hur svårt det är att hitta hus. Alla i gruppen håller på att leta just nu . Konstigt att man inte mött dom på nån visning men dom kanske har högre budget än oss...

Nu ikväll är det premiär för Desperate Housewives!! Helt underbart känns det.

Nya bilder på :

http://frodekjorlingoberg.blogg.se

Om det är någon som känner mig som saknar lösenord så maila på [email protected] så skickar jag över det!


FRISK !!!

För första gången på fem veckor har jag INTE ont i halsen ... Känner mig som en ny människa! Började detta nya liv med att återgå till rutinerna innan sjukdom, dvs ut och gå! Har inte gjort det på fem veckor. Gick rundan på nästan rekordtid, kändes som man flög fram (kan undra vad det var i filen). Frode sov som en liten prins så efter stannade jag på Mahogny och tog en latté. Läste en superintressant artikel om Emma Wiklund. Hon är verkligen någon att beundra. Vilken karriär hon haft/har!

Nu kanske jag låter lite töntig men när jag var ute och gick kunde jag inte låta bli att fascineras av alla färger som finns ute i naturen denna årstid, hösten har ju kommit med stormsteg och idag var det en riktigt fin höstdag ute. Sol och 10 grader varmt. Skönt att vara ledig då!!

Denna vecka väntar tre visningar. En i Askim och två i Kungsbacka. Man kan bara hoppas på det bästa. Vi är särskilt intresserade av det huset i morgon.

Nu sitter jag med en liten tröttis i knät som sitter och klappar mig på armen ... Det är väldig mysigt.

Idag har Frode för första gången stått på alla fyra... blev dock ingen rörelse åt nått håll, men det är framsteg!

Nu ska jag nog lägga den här lille tröttisen och sen ta mig en kopp själv!

(har märkt att jag nästan missbrukar utropsteckentangenten)

Dagen som gått

den började som vanligt vid sju, Det har blivit Frodes vakna tid, och det är ingen idé att ens hoppas på att han ska somna om. Jonas tog honom på morgonon så jag sov till kl 9.. Vilken lyx!!

Vid tio tog vi bilarna och åkte för att hämta upp mamma och pappa hos Viktoria. Sen for vi vidare mot Kungsbacka där vi nu börjat inrikta oss på att vårt framtida hem kommer att ligga. Vi kollade på två riktigt fina parhus som vi ska gå på visning till här i veckan. Det ena var min favorit, älskade området.

Sen åkte vi till kungsmässan. Riktigt bra köpcentrum! Jag gick därifrån med ett par stövlar och en vinterjacka. Vinterjackan fick jag i förtidig födelsedagspresent av mamma. Hon är så snäll !!



Snygg va ??!!

Ikväll har jag gjort en bulgursallad med lax och sugersnaps. Gött som bara den!

Nu väntar tv:n och en liten son som behöver sova.

(förresten vi vann en match och förlorade en idag ... vi förlorade mot serieledarna och dom var skitbra eller vi skitdåliga, välj själva)

Ny dag ...regn ute men sol inne =)

Idag är jag inte riktigt lika förbannad, det känns som det ska finnas nån ljusning nånstans, vi har sett några riktigt fina parhus i Kungsbacka som vi nog kommer kolla på, vi har även sett några fyror inne istan ... ja det kommer nog ordna sig på nått sätt.

Sandra - Ytterby kanske vore nått att kolla på =)

Dagen började vid 7 med att solstrålen vaknade, lite halvtjurig till att börja med men sen var han på bra humör. Vi åt frukost vid 8 och tvingade samtidigt upp Öbergs klanen som förtillfället huserar i vardagsrummet. Vi halv elva gick Birgitta, jag och Frode iväg in till stan.

Dagens skörd är

Jag : ett långt linne med nitar ... jag tackar ödmjukast för att Veromoda har öppnat i femman igen!
Birgitta : Två par skor
Jonas : ett par jeans och en  stickad tröja
Jocke : ett par jeans
Thord : Skulle till en jeansaffär och kommer förmodligen hem med ett par, men i skrivandets stund är han ej hemkommen.

Jag, Frode och Jocke tog spårvagnen tillbaks vid halv tre, då var båda jag och Frode riktigt less. Jocke vill vara där Frode är så han följde med oss hem. Skönt det för det var en spårvagn av äldre modell så då hade jag bärhjälp av och på.

Ikväll kommer även mamma och pappa hit. Då ska jag stå för middagen och jag tror bestämt det blir ugnsbakad citronkyckling, klyftpotatis och vitlökssås.

Nu ska jag titta lite på tv


trött på skiten

Är så jäkla trött på Göteborgs bostadsmarknad ... är det verkligen vettigt att man ska behöva betala över 3 mille för ett sketet radhus ?? I vilken annan stad (förutom kanske Stockholm då) så skulle man kunna få vad som helst, men inte Göteborg inte.. Fy fxn vad trött och lessen jag är på detta!!

RSS 2.0