7 anledningar att älska morgonträning

Jag är ju med i viktklubben. Har faktiskt lyckats gå ner 2 kg på de tre veckorna jag varit med utan att att försöka allt för mkt. Kanske inte låter så mkt men jag har stått still ett bra tag på vågen nu så det känns skönt att det börjar lätta lite

Hittade en artikel som jag tyckte var bra på deras sida, tänkte dela med mig. Man kanske skulle börja med morgonträning i allafall, synd bara att det är så himla skönt att sova

1. Att träna på morgonen sätter igång din ämnesomsättning. Som ett resultat kommer du bränna mer kalorier hela dagen. Och det bara för att du tränade på morgonen.



2.
Att träna på morgonen ger dig energi. Dessutom får du känna dig stolt och nöjd hela dagen, med vetskapen att du har varit disciplinerad och gjort något bra. Studier har också visat att den som tränar på morgonen blir mer skärpt under dagen. Så genom att träna, tränar du hjärnan.



3.
Om vi säger att du gör träning till en prioritering, borde det inte vara så svårt att gå upp 30 eller 60 minuter tidigare på morgonen, eftersom regelbunden träning leder till bättre sömn. Så småningom kommer du behöva mindre sömn. Och om 30 till 60 minuter känns jobbigt till en början, kan du starta med att gå upp 10 eller 20 minuter tidigare.



4.
När du tränar vid ungefär samma tid varje morgon, speciellt om du vaknar vid samma tid, reglerar du din kropp så att den redan innan du vaknar gör sig beredd för träning. På sikt gör det att det inte kommer vara lika jobbigt att gå upp på morgonen. Du kommer dessutom att känna dig mer alert och redo att köra igång när du vaknar!



5.
Många upplever att morgonträning reglerar deras aptit resten av dagen. De som tränar på morgonen inte bara äter mindre – de väljer också hälsosammare mat.



6.
Människor som tränar regelbundet, upplever ofta till sin egen förvåning att den fastsatta tiden för träning, är något de ser fram emot. Så förutom att de är nöjda över att de tar hand om sig själva, upptäcker de att under tiden de tränar är en utmärkt stund för att planera sin dag.



7.
Att träna det första man gör är också ett smart sätt att se till att träningen verkligen blir gjord. Speciellt om du har ett hektiskt familjeliv där kvällarna kanske ofta består av middag och läxläsning.

Källa: SparkPeople

Sofia Carlberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0