tre månaders vaccination

Idag har vi varit på bvc för vaccination, vägning och mätning.

Frode kan väl milt sagt sägas inte var på sitt mest soliga humör ... Vi är ju alltid ute och går mellan 10,30 och 13 så han är ju van att sova då .. detta syntes också när vi var där ... mungiporna var nere vid fötterna ungefär...

Först var det vägning och mätning. Frode väger nu 6980 gram dvs han har gått upp 3010 gram sedan han föddes! Ungefär 1 kg i månaden. Han är 64 cm lång dvs 11 cm längre än när han föddes! Det är en stor kille vi har men han följer sin kurva perfekt!

Jag frågade faktiskt Kerstin (bvc sköterskan) om jag gav honom för mkt mat, tycker alla andra bebisar är mkt mindre ... men det tyckte hon inte utan vi ska bara vara väldigt glada att han går upp så mkt. En bebis kan aldrig gå upp för mkt däremot för lite. Det var skönt att höra. Vi rådfrågade även om den stundande sommaren och då särksilt inför vår Spanien resa. Det viktigaste att tänka på var att ha lätta kläder på honom, ha parasoll samt under siesta tiden skall vi göra som spanjorerna! Dvs ta siesta!!!

Angående vaccinationen så var det mot : äkta krupp, stelkramp, kikhosta, barnförlamning och hjärnhinneinflammation. Det gör fysiskt ont på mig att se när han får dessa. Frode blev så rädd och det gjorde ont ... Han skrek så att han tappade andan!!! Mammas älskling ...

Nu har vi varit ute och gått i ca 1 timme ... blev en lugn promenad, kanske tar en motionsrunda senare ... Men jag vill hålla lite uppsikt då det finns risk att han kan få feber ikväll pga sprutan.

Igår kväll använde jag förresten mitt wii fit på det sättet det var meningen från början. Jag tränade rumpa, mage, armar och lår. Det var faktiskt riktigt jobbigt. Ska nog försöka köra 30 min per dag med det!

Ha en fortsatt härlig dag!

För torsdagens bilder : http://frodekjorlingoberg.blogg.se





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0