fjärde deltävlingen

Ikväll har Viktoria och barnen varit här och vi har sett på fjärde deltävlingen.
Tyckte det var helt ok ikväll. Tyckte dock att piloterna var bäst.

Nu ska jag gå och se på tv igen... ha det gött

lördag morgon ..

Igår kväll tänkte jag att nu j...lar. Så Jonas fick laga till väldigt stark tacos, jag öste på jalapeños ... kändes som att det brann i munnen. (Enligt nån gammal huskur skall detta sätta fart på det hela)

Detta ledde till att jag mellan 2-5 imorse inte kunde sova utan hade världens halsbränna istället ... livet som gravid är bra glamouröst.

Nu ger jag upp alla huskurer och den lill* får komma när den är redo istället för när jag är redo.

Vad svårt det är med namn förresten .......... vi kan bara inte komma på nått som vi båda tycker är det bästa...

Tror jag ska ta och försöka lära mig lite mer om kameran idag ... tycker det är så snyggt när man tar vissa kort där bara en sak är i fokus och allt annat är lite dimmigt!

äntligen lite goda nyheter

Kom precis hem från bm. Blodtrycket hade sjunkit till 125/85 och ingen äggvita längre! Så skönt.

Jag gick hem därifrån, det brukar ta ca 30 min men jag tror nog det tog en timma idag =)... man är inte snabbast i stan just nu.

Nu ska jag gå ut och sätta mig bakom huset i solen, läsa en bok och ta det allmänt lugnt.

undrar vad jag ska hitta på idag .......

jo men jag tror jag går till barnmorskan. Där har jag ju inte varit denna veckan så det blir ju spännande =/.

Nu sitter jag och väntar på att min gröt skall bli klar, sen blir det duschen och sen blir det som sagt bm.

Jonas känner sig lite krasslig idag, hoppas verkligen inte att han drar på sig den influensan som alla verkar få. Det skulle ligga väldigt fel i tiden om man säger så.

Vad händer denna helgen då ? Nja vi ska nog bara vara hemma tror jag. Jag är lite sugen på att åka till ikea och sen var det ju den här mässan imorgon. I morgon kväll får vi väl se på melodifestivalen. (till Jonas stora glädje=) )

I morgon åker ju dom andra till St Anton...

Nu har jag förresten varit och köpt förlossningsgodis ....... det blev marabou daimchoklad ... Den ligger i bb väskan så nu gäller det att hålla sig borta från den fram tills det är dags.

v 40

Detta står att läsa på http://www.gravid.se/ ang v 40

Du är i vecka 40
 
 

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Ungefär 6 - 12 veckor efter förlossningen brukar man träffa sin MVC-barnmorska för efterkontroll. Du ringer själv och beställer tid. Fundera gärna på om du behöver någon typ av preventivmedel, om ni inte vill ha barn tätt! Amning är inget hundra procentigt skydd.

Lycka till i framtiden.


åh vad kul

det är att vara vaken så här tidigt, man känner riktigt hur man sprudlar av livsglädje ......... NOT!

Vaknade för en timma sen och var hur pigg som helst. Så nu har jag satt mig för att greja lite med datorn.

I dag går vi in i v 40 ......... 6 dagar kvar till bf. Känns som två år! Tänk om det bara kunde sätta igång och göra lite ont. Jag tror att jag kommer gå över minst en vecka så det lär ju dröja.

I morgon har jag inga direkta planer förutom att Helena kommer hit vid 15 tiden! Ska bli skoj, länge sen jag träffade henne nu. Tänkte jag skulle ut och gå lite också, även om det inte är den bekvämaste av sysslor just nu. Den gode dr Fritz sa att det var ett bra sätt för att bli av med vätska i kroppen. Känns som om hela ansiktet är vattenfyllt....

På lördag åker mamma, pappa, Daniel och Linda m familj till St Anton. Det svider lite att inte komma iväg på nått sånt iår. Vet ju att det inte går och jag har ju nått ännu mer spännande framför mig, men känslan när man står där och ser ut över alptopparna, särskilt när man tagit sig en bit bort från pisten och man bara ser orörd snö. Det är inte mkt som slår det som jag varit med om hittills. Då känner man sig riktigt fri!

Jag ska nog göra nått helt annat på lördag =). Det är en baby- och barnmässa istan. Så jag tänkte nog gå på den. Lite skillnad.

Nä nu har jag nog faktiskt inget mer att skriva.

onsdag 7 dagar kvar till bf

I dag har jag för tredje gången denna veckan varit och tagit blodtryck, urinprov och vägt mig. Visade samma igen. Det verkar som jag har början till en havandeskapsförgiftning, dock har dom det under kontroll och blodproverna dom har tagit visar att det är i ett väldigt tidigt stadie.
Dock kommer jag få komma in varannan dag nu framöver. Så imorgon skall jag faktiskt inte dit, men på fredag är det dax igen.

I övrigt så är pappa här. Han var på kundbesök och passade på att åka hit. Vi skall vidare till Viktoria sen.
Jag har satt ihop en almenacka med massa bilder från olika tillfällen. Det blev bra, så nu har vi en almenacka igen för första gången på två år.

Jag har köpt jättegulliga kläder idag som jag ska ge bort (dom lägger jag inte in här om de som skall få dom är inne och läser här) , sen har jag köpt en fin filt också. Har vikt den lite för att den ska få plats på bilden. Från åhlens.
Sen var jag inne på bokrean och köpte Jens Lapidus " aldrig fucka upp".



Förresten kul att det gick så bra för sprinttjejorna idag!

Kronprinsessan och Daniel .....

Tänk att dom äntligen har förlovat sig!
Dom kommer bli ett representativt kungapar! Det roligaste var imorse då man på nyheterna intervjuade en journalist som var "expert på svenska kungaförlovningar" .... Hur många har det varit de senaste åren, få se nu Kungen och Drottningen förlovade sig väl för 32 år sedan och sen dess har det ju inte varit så där värst många .. Krävs kanske inte så mkt för att vara expert på detta.

Jonas är och klipper sig nu, så jag tänkte börja med middagen snart. I dag vankas det tomatsoppa med avokado i.


Tisdag

Nu ska jag lägga mig och läsa en bok och dricka en kaffe latte.

Ha det gött


bakat och lagat mat

I eftermiddag har syrran varit här på en fika. Hon hade tur för jag hade precis börjat göra kladdkakemuffins när hon ringde.

Sen nu på kvällen har jag lagat lite mat, gjorde potatismos och ugnstekt falukorv. Det blev gott.



Nu sitter jag och ser på law and order och ska ringa Marika!

Hemma igen

Nu har jag kommit hem från sjukhuset.

Det visade sig att läkaren från i fredags hade glömt spara det han skrivit in i min journal, så ingen visste vad han kommit fram till. Så det var bara att göra samma prover igen. Jag var klar med proverna och ctg ca 11,45, sen skulle jag bara sätta mig en liten stund och vänta så skulle de hämta mig. Kl 13,30 kom dom! Jag var så förbannad så att jag trodde jag skulle smälla av! Det visade sig att de hade gått på lunch i en timma utan att säga till.

I övrigt så var blodtrycket det samma, det fanns spår av äggvita men inte mkt. Så imorgon ska man dit igen. Gott less på att springa där nu, men det är ju som sagt skönt att dom har koll på mig!

Nu tycker jag att det är dags för h*n att komma ut! Även fast jag vet att det är 9 dagar kvar till bf, men va tusan kom ut nu!

ny vecka

Inatt var en jobbig natt igen, dock inte pga halsbränna utan jag har drömt så mkt sjuka saker. Jag drömde att jag var tillbaks på gymnasiet och hur mkt jag än pluggade så fick jag bara 2:or. Min hjärna tror jag inte alltid funkar som den ska =).

Nu skall jag snart till sjukhuset (kl 11). Samma procedur som gjordes i fredags skall göras igen.

Jag uppdaterar sedan hur det gick.

nyfärgad!

Nu har jag precis kommit hem från Viktoria och Singe. Åkte dit för att få hjälp med airbagen men det visade sig att det inte fanns någon på den sida =).

Viktoria bjöd mig på lunch. Jättegott med klyftpotatis, vitlökssås och kött.

Sen hjälpte hon mig med att färga håret.



Så här mkt snö var det förresten när vi kom hem inatt, nu är det nästan inget kvar. Töar fort här i Götet



Nu väntar jag på att Jonas och hans mamma ska komma, har gjort iordning lite fika. Mamma hade ju med sig bruna rutor sist hon var här så det tänkte jag bjuda på, samt kaffe.

Ha en härlig fortsatt söndag

söndag

Åh vad skönt, i natt har jag kunnat sova nästan hela natten !! Tror det är första gången på två veckor. Känner mig tom utvilad och ej så där tröttsur som jag känt mig senaste tiden!

Vi var hos Viktoria igår och såg på melodifestivalen. Jag tyckte att EMD var bra, resten av låtarna tyckte jag höll en jämndålig standard så det spelade ingen större roll vilken som gick vidare... Jag har fortfarande inte till fullo förstått vad den internationella juryn gör. Skickar den dom direkt till finalen el går dom till andra chansen ? Om nån vet förklara gärna!!

Det var ju rena snökaoset när vi åkte hem. Jonas körde och gjorde det väldigt bra men man fick ta det riktigt lugnt. Dom hade ju inte ens gjort i ordning motorvägen!!

Nu ska jag hem till Viktoria och Singe och få hjälp att koppla ur airbagen. Jonas ska till jobbet i några timmar och sen kommer Birgitta (Jonas mamma) kl 16! Ska bli jättekul att hon kommer. 

Ha en bra dag!

6 dagen och nu helg =)

Igår kväll var jag sjukt trött så jag gick och la mig vid 22. Hade även lite huvudvärk så jag tänkte sova bort den. Mkt riktigt somnade jag snabbt och lätt för att sen vakna kl 00,30 med den värsta halsbrännan i mannaminne!

Efter mkt om och men så bullade jag upp med kuddar så att jag satt i sängen. Sen kollade jag på tv. Som sagt någon borde se över utbudet på kvällskvisten (nattkvisten). Ej så mkt bra. Vid fyra tiden somnade jag äntligen. Då iklädd en svart ansiktsmask för att det skulle bli riktigt mörkt. Den synen skulle jag nästan vilja ha kort på själv.

+ 20 kg, sittandes i sängen och med en svart mask på mig.... en riktig läckerbit om jag får säga det själv.

Annars är det inget nytt på värkfronten ... går liksom bara och längtar efter att det ska börja göra lite ont nu. Dock är det ju faktiskt 11 dagar kvar till bf, så jag har en känsla av att det kan bli långa dagar!

Ikväll är det ju melodifestival. Ska bli kul.

femte dagen

Idag har det varit fullt upp!

Mamma kom med 9 tåget. Hon har hjälpt oss att städa lägenheten idag. Det är så fint här nu! Är så tacksam !
Först hjälpte hon mig med fönstren, sen satte hon fart på mig så att jag också gjorde något =). Då städade jag toaletten, Sen tog hon resten av lägenheten när hon ändå var igång! Tusen tack säger jag bara! Känns så skönt att det är rent och fint nu om h*n kommer!

Kl 13,30 hade vi tid på sjukhuset. Blodtrycket hade blivit något bättre 150/90 dock ej bra. Äggvitan var borta så det var ju skönt. Sen gjorde vi även ctg ( lyssnade på hjärtljud) samt gjorde tillväxtmätning med ultraljud. Allt verkar väldigt bra! Bebisen väger 3329 gram +-300 gram idag. Läkaren trodde nog att det var + i vårt fall.

Jag ska dit på måndag igen och ta nya prover. Så nu kommer jag nog ränna på sjukhuset mest hela tiden fram tills dess att h*n är född!

Jag följde mamma till tåget förut. Då träffade jag även brorsan som skulle hem med samma tåg som mamma.

Nu väntar på spåret, pizza och avslutningsvis godis! En riktig GI kväll =)

.......

Då har jag varit hos barnmorskan. Proverna visade tyvärr på att blodtrycket ökat ännu mer (150/103) och att det nu fanns lite äggvita i urinen. Så imorgon skall jag in och ta prover på östra. Sedan om inte den lille behagar komma ut så skall jag på kontroller varannan dag till mvc.

Det är ju skönt att dom gör så löpande kontroller!

fjärde dagen hemma

Nu har jag nästan kommit in i lunken att vara hemma, skönt att ta tid på sig när man gör saker utan att känna stress.

Idag kl 13,30 skall jag till barnmorskan. Hoppas hoppas hoppas att blodtrycktet svarat på nedvarvningen och gått ned! Skulle vara så skönt. I övrigt har jag inga planer för dagen.

Jag fick ju 24 boxen av Jonas på alla hjärtans dag så jag tänkte nog riva av ett avsnitt el två i eftermiddag. Sen kommer bolia med nya kuddar till soffan.

Idag har vi gått in i vecka 39 ... 13 dagar kvar till beräknad ankomst! Känns så skönt att det börjar närma sig på allvar. Skulle vilja att den kom nu, men bara för det kommer jag med all säkerhet gå över.

Vi har tagit kort varje vecka (nästan) sedan vi var i v 16. Tänk vad det har ändrats. Jag tyckte att jag hade en enorm mage i v 20... nu tycker jag att den inte syntes alls då ! Nu känner jag mig som en enorm människa ... men det är ju så det ska vara.

Jag har läst nånstans att det är en slags mental förberedelse att man blir less så här i slutet av graviditeten för att man skall orka med själva förlossningen. Hoppas det stämmer.

I morgon kommer förresten mamma hit. Det ska bli mysigt. Sen skall vi åka en sväng till Mellerud på lördag. Jag har inte varit där nu på ett tag så det ska bli kul att åka dit!

Ha det nu så bra.

japp då va kl 5 ..

och jag har varit vaken sedan kl 4. Så skönt att jag inte ska jobba imorgon.

Vid lunch imorgon skall jag in till stan och träffa Karin Hultqvist. Ska bli så kul! Det var länge sedan nu!

Sen på kvällen har "ungdomsnätverket" på hisingen middag. Vi ska träffas på El Corazon. Ungdomsnätverket betyder egentligen att alla under 35 år är med. Det är alltid kul att träffa dom. Ungdom har fått en annan mening ju äldre man blir =)

Ikväll höll jag på att skriva men jag menar igår kväll var jag och Jonas på bio. Man får ju passa på att göra lite sånt som kommer bli svårt att göra framöver. Vi gick på filmen Valkyria. Jättebra. Bygger på en sann historia om hur tyska motståndsrörelsen försökte ta över makten innan de allierade gjorde det.

Tänk vad hemskt det måste varit på den tiden. Tänk då 1944 som detta utspelades så var min farmor 27 år. Dvs ett år yngre än vad jag är nu. Tänk vilken förändring hon har varit med om om man jämför världen idag mot då!

Nej nu babblar jag bara för att jag inte har nått annat att göra.

Sov gott ni som kan och ni som inte kan får ha det bra ändå!

2 dagen hemma

I natt var en lite jobbig natt, vaknade helt kallsvettig av en mardröm och sen kunde jag inte somna. Så jag låg vaken mellan kl 4,30 - 07,00 ungefär. Som sagt utbudet på bra tvprogram vid den tiden är ej det allra bästa.
Jag är nog lite elak egentligen för jag var tvungen att väcka Jonas och berätta om drömmen. Jag har hört att annars kan drömmen bli sann ... visst skrock jag vet, men jag vågade inte chansa. Men som tur var kom han inte ens ihåg det i morse så han måste bara ha svarat ja utan att riktigt vara vaken.

Ikväll ska vi faktiskt på bio. Vi ska gå på Valkyria. Det är en ny film med Tom Cruise.

Skulle egentligen ha varit hemma hos Therese och fikat idag, men jag har kännt mig lite illamående ett tag, och jag vet att dom har haft influensa, kräksjuka mm mm de senaste tre veckorna så om det skulle vara nått liknande som håller på att slå till på mig är det väl snällast mot dom att hålla sig borta. I ofsig mår jag bra idag men men.

Idag är det 15 dagar kvar till beräknad födsel ... undrar om den kommer före, i tid eller efter ... Nått lär det ju bli iallafall =) Hoppas före!

Härligt !!

Vilken mysig dag jag har haft.

I eftermiddag har jag legat och sovit ett slag, sen har jag varit på apoteket och nu har jag gjort mig en kaffe latte och ska läsa en bok.



Nu tänker nog många, vänta du bara .... men snälla säg ingenting! Det märker jag själv sen.

I kväll skall jag laga kreolskans gryta och frysa in!

Ha det gott

1:a dagen hemma från jobbet ....

Då har man gått in i vänteperioden nu, för vad som väntar! Nu har jag semester/flex i två veckor och sedan börjar jag ta föräldraledigt. Känns lite konstigt att inte ha några planer .. Det har ju inte hänt sen man typ var 5 år. Och den tiden minns jag inte riktigt =).

Jag började denna ledighet med att tvätta kl 8 i morse ... kanske inte den ultimata början, men det är ju skönt med rena kläder.

I övrigt har jag inga planer för dagen faktiskt, funderar på om jag ska ta och laga kreolsk gryta och frysa in. Tror faktiskt att det blir så om jag orkar mig iväg till affären. Problemet är att det går så fruktansvärt långsamt för mig. Blir i stort sett omkörd av folk med rullatorer.

Nu är syrran m familj + mamma och pappa uppe i sälen. Fick ett mms igår, såg hur härligt ut som helst. Var inne på skistar förut och hittade en massa stugor v 16 för ca 2500-3000 kr. Ca 6- 8 bäddsstugor. Det är min plan att vi ska ge oss iväg på det.

Nu är det bara två dagar kvar tills det är dags för Linn! Ska bli så kul att höra vad det blir!

Nu ska jag ner och hämta tvätten!

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag! En del tycker det är fjantigt men jag tycker det är ett ypperligt tillfälle att säga till nära och kära att man tycker om dom!

Jag har köpt en jättesnygg klocka till Jonas med ett brunt skinnarmband. Han verkade bli nöjd! Jag fick en filmbox med första säsongen av 24. Jag har aldrig sett på dom förut så det passar ju jättebra nu när man ska gå hemma de här två veckorna! (hoppas inte längre)

Igår var ju som sagt sista dagen på jobbet på lite mer än ett år! Kändes gott konstigt när man gick därifrån igår. Blev lite övertid in i det sista så jag kom därifrån vid 18.

På kvällen sen var det tjejmiddag hos Lina. Hon har flyttat till Lindome. Ett jättefint radhus/lägenhet med uteplats! Det behövs ju lite utrymme för dom då hon har två hundar och fyra katter. Katterna var nakenkatter (el vad dom nu kallas) Har aldrig sett såna förut på riktigt! Dom var lite lebbiga i början, men när man vant sig vid utseendet så upptäckte man vad goa dom var! Hur keliga som helst.

I morse var Jonas förresten iväg och köpte mysfrukost och sen har vi tittat på vinterstudion hela förmiddagen. har en känsla att eftermiddagen kommer tillbringas på samma sätt. Kombinerar detta med att frosta ur frysen =)!

En jättestor kram till alla på alla hjärtans dag!

sista veckan på jobbet

fast i dag har jag varit hemma också. Vaknade med lite huvudvärk och så har jag kännt mig så seg, så jag stannade hemma. Kl 10 var det dags för bm besök igen. Skulle kolla blodtrycket eftersom det var högt förra gången. Tyvärr var undertrycket lika högt denna gången (135/89) så jag måste verkligen ta det lugnt. Tycker dock att jag gör det. Om jag blir mkt lugnare nu så vet jag itne vad som händer.

 Vad gör man egentligen nu när man bara ska gå hemma i två veckor då ??? Kryper i kroppen på mig redan och jag har ju bara varit hemma i dag ... visst man kan städa mm mm, men det går ju inte riktigt ihop med att ta det lugnt.
Se på tv kanske man kan göra, men hur mkt bra är det då ??

Jag är så anfådd nu hela tiden, jag blir typ anfådd av att skriva på datorn. Helt sjuukt! Längtar så tills den här lille vill göra antåg till världen!

I morgon ska vi gå på visning på östra. På fredag hoppas jag verkligen att jag ska orka följa med på tjejmiddag till Lina. Men jag får nog vänta att ge nått definitivt besked tills samma dag. Men sen har jag ju två veckor där jag bara ska slöa.

I dag är det exakt tre veckor tills beräknat ...

söndag

Idag har varit en riktig slöar dag ...

Syrran m famlij kom hit förut på en fika, vi spelade lite wii och sen kom Singe (a.k.a byggare bob) på hur vi skulle lösa vårt problem med att barnsängen inte fick plats brevid vår säng. Så då grejade Jonas och Singe med det. Vi har dock kvar sängen än så länge där borta (det är mkt snyggare) men när mr/miss gör entre så flyttar vi sängen närmar där vi sover. Så att man skall slippa gå upp på  natten för mkt.

Jag har sån himla tur!! Jonas är världens goaste och han gillar att laga mat! Idag när han varit nere på ICA Focus så kom han hem med gös, potatis och kantarellsås som han lagade till. Det blev så himla gott. Det skulle inte varit goare om man så fått det på sjömagasinet!

Nu skall jag snart se på Mia och Klara som börjar kl 20. I morgon har jag bestämt mig för att ta sovmorgon och börja först kl 9. Skönt!!

kameraväska

pappa - Den här kameraväskan var det vi köpte till D 200



Finns på https://www.atphototech.se/

Melodifestivalen

Idag har vi först på morgonen varit på profylax. Det var jättebra denna gången också. Lite skoj, ett annat par på kursen visade sig bo i grannhuset och dom skall ha barn 1 mars! Dom var gör trevliga så det var ju jätteskoj!

Sen åkte vi ut till Sisjön och handlade lite grejor. Vi handlade madrass, skötunderlägg, lite kläder mm. Sen köpte vi även en kameraväska till filmkameran och ett minneskort. Helt sjukt vad billigt det blivit med sånt eg. Vi köpte ett minneskort på 4 gig till kameran som kostade 349 kr. Första USBminnet jag köpte för några år sen kostade väl typ 6-700 kr och var på 256 mb ... lite skillnad.

Sen åkte vi hem till syrran. Linda och Daniel skulle hem till oss sen på kvällen så dom var där innan och hälsade på. Charlie och Enzo lekte väldans! Så när vi kom hem till oss var Charlie helt slut.
 
Jonas gjorde lasagne på kvällen och vi kollade på melodifestivalen. Jag tyckte att det var ett väldans blekt startfält. Dom jag tyckte skulle gått vidare var låten Tik Tok el vad den hette och sen Alcazar. Tik tok gick inte vidare utan istället blev det Emilia med den fjantiga jazzlåten ... skämmes svenska folket!

Efter order i veckan av bm så skall jag gå och lägga mig. Måste ta det väldigt lugnt nu då mitt blodtryck tydligen är lite högt. Jonas har blivit utsedd till polis, ett jobb som han tar på allvar

sista gången

på magplasket var det ikväll! Känns nästan lite sorgligt! Det har varit så skönt att vara i den 35 gradiga poolen.

I morgon är det fredag! Åh vad skönt.. Sista dagen på högsäsongen!

Undrar om man kommer vilja åka till fjällen i april .... hoppas det! Jag saknar så att se en massa snö och ta på sig skidorna.. vi får väl se ... helt omöjligt känns det inte måste jag säga.

På lördag kommer Daniel och Linda hit! Då ska vi nog se melodifestivalen på kvällen! Bra att dom kommer hit för då måste vi se på det ... annars brukar alltid Jonas lägga in sitt veto där ...

nu ska jag sova

v 37

Här är lite info som jag hittade på www.gravid.se

 Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

..

Åh vad skönt. Idag kunde jag faktiskt gå i tid från jobbet.
I morgon går vi in i v 37 ... kan motvilligt erkänna att jag inte tänker på så mkt annat just nu.

28 dagar kvar till bf ... känns som en evighet samtidigt som det inte känns som nån tid alls.

Helgen som varit

I helgen kom först mamma och pappa hit på fredag kväll, då lagade vi lite mat, såg på lets dance och satt och pratade. Det var jättemysigt.

Pappa hade med sig kameran som vi skall ha, det är en nikon D200. Så nu gäller det att vi övar så vi blir duktiga på att ta kort... Har ju sett vilka fina kort det kan bli med den kameran så vi kan ju inte direkt skylla på nått  ...

Igår så var vi på profylaxkurs mellan kl 10-13. Då gick man igenom att det var viktigt med en klar målbild vid förlossningen, vi övade andning och så hade vi meditation. Låter väldigt hippieaktigt men det var väldigt skönt och trevlig. Och jag känner väl att man gör gärna allt som kan underlätta det vi har framför oss.

Sen åkte vi ned på stan, vår plan var att vi skulle vara nere på stan i max en timma, sen åka hem och vila lite inför kvällens fest. Dock var det kaos nere på stan så vi kom hem först 16,45 och vi hade bestämt att vi skulle åka senast kl 17,15 hemifrån. Det blev dock lite senare men inte mkt så det blev inte mkt vila där.

Festen var hos Anu och Tobbe. Det var verkligen en kanontrevlig fest! Jättegod mat och mkt trevliga människor. Vi åkte hem vid halvtvå för då kände jag att jag började se dubbelt.

Har nog bestämt mig för att det blev sista grejen innan det är dax. Det känns som det är läge nu att börja samla krafter, och vila så mkt som möjligt.


RSS 2.0