Husägare!!

Nu är det KLART! Vi är ägare till Humlekärret 68. Känns så himla skönt att det är klart så ni kan ej förstå!!

De vi har köpt av har ju krånglat fram och tillbaks och det var osäkert in i det sista om de skulle skriva på, men nu är det som sagt KLART!!

Och jag säger bara det, akta er ni som gör affärer med sura stötar för dom är för J..LA jobbiga!!

På söndag går flyttlasset, så den som känner för att jobba av sig julmaten är välkommen till Humlekärret 68 vid 11 tiden =)...

I morgon är det nyår och då är det klackarna i taket i Askim!!

Imorgon

I morgon skall vi till banken, skriva på en hel massa papper, och sen är huset vårt!!! Så härligt!! Dock har vi varit tvungna att lova dom som ska flytta in att de får va kvar tom tredje, så vi får inte flytta in förräns dess, men ändå!!

Idag har vi varit på mosaik jakt. Vi har hittat ett jättesnyggt på Stigs kakel så det har vi lagt undan tills i morgon. Vi ska mäta köket i morgon, vi visste inte riktigt hur mkt vi behövde ännu.

Nu lagar Jonas en fiskgryta, jag packar och Frode leker. Inte många dagar kvar i denna lägenheten nu ... känns kluvet!

Men snart är det nyår och då åker festblåsan på och vi far till syrran på party! Tror att vi sover över där =)

nej tillbaks till lådorna

julen

Julafton

Igår var det ju julafton. Vi hade det kanonmysigt, dock blev det lite annorlunda i och med att Jocke är sjuk. han fick läkartid exakt kl 15 så det var lite avhopp vid Kalle.. Vi fick jättemkt fina julklappar och vi tackar ödmjukast för dom allihop! Alla var bra men det som var extra kanon var presentkort av mamma och pappa och av Birgitta och Thord till vårt nya hus! Det var kanon. Jonas fick en massa verktyg också som kommer väl till pass!!

Sen fick jag en jättebra digitalkamera av pappa. En Panasonic Lumix! Min kamera gick ju sönder när Jonas var i Las Vegas så det var verkligen skitbra!

Här kommer några kort från den :





Idag har vi varit i Falun och Jonas har varit vid sin morfars grav. Sen har vi inte gjort så mkt mer. Vi åt en kanongo middag med lammfiol och potatisgratäng.



 Sen kollade vi på Stenhuggaren och Offside. En mysig lugn kväll ... annat än juldagarna förr om åren.....

Kupolen och gran

Vaknade vid halv nio i morse! Skönt. Frode sov som en kung i natt, vaknade bara till vid fyra, kom över till oss och sov till halv nio! Det bästa av allt .... Jonas gick upp med honom så jag sov till 10! Fattar ni vad skönt det var ???

Sen blev det lite bråttom och kl 11 var vi på kupolen ... Jonas hade lite julklappar kvar att inhandla (läs alla) och jag ville mest gå runt och kika .. vi var inte ensamma om jag säger så! Alla som varit på kupolen vet att det är typ världens största parkering ... vi fick stå längst bak på denna parkeringen. Det var verkligen folk överallt!!!

Jag köpte nya tossor till Frode och ett par goa tumvantar som klarar väta.

Nu på kvällen har vi klätt granen, jag och Jonas har rullat köttbullar. Nu sitter jag och läser en Läckberg bok och Jonas gör Jansson.

God Jul på er alla! I morgon smäller det =)

Dagen

Dagen började vid halv åtta . Då gick först Jonas upp för han skulle jobba, sen kravlade Frode och jag oss upp ur sängvärmen också. Det blev lite gröt till frukost.

Ca 10 gick vi hem till Ellinore och Ebbe. Där träffade vi även Maria, Thomas och Emilia, samt Kim och Vilgot. Maria, Ellinore, Kim och Jonas har bott på samma gata när de var små och nu har alla lyckats med bedriften att få barn från november 08 tom maj 09. Så här nedan sitter de uppradade!




Ebbe, Emilia, Vilgott och Frode




Elinore, Maria, Kim och Jonas

Vi åt lunch tillsammans också. Det blev tacos och smakade jättegott! Här kommer lite bilder från vår lilljul i Mellerud! Första året jag inte ska fira jul hemma. Känns konstigt men är säker på att det blir kanonmysigt här. Får hoppas Jocke blir kry från flunsan bara!!




Framför granen




Frode och Jonas hälsar på den fina tomten (min mamma)



Frode och tomtemor!


Borlänge

Nu är vi framme i Borlänge. Vi åkte kl 11,30 ungefär och kom fram först ca 17. Helt sjukt lång tid tog det. Då kan man ju tro att det är för att Frode var jobbig, men han var skit duktig. Han tyckte det blev tråkigt i Ludvika men då var vi ju istort sett framme! Nej anledningen är att vi har dubbfria vinterdäck. Jättebra i ett snöfritt Gbg men på vinterkogsvägar funkade det mindre bra. Blir nog bara till att ta tjuren vid hornen och inhandla ett par riktiga. Vi har ju tänkt komma till fjällen också i år och det funkar bara inte när man måste vara rädd för att det släp´per hela tiden.

Innan vi åkte så gick vi och hälsade på pappa på kontoret. På väg dit tog jag lite härliga vinterbilder med mobilen. Här är dom :



Sover gott när det är kallt ute





Stomgatan i vinterskrud

Lilla julen

Fredag :

Då hade vi julfest med jobbet, först var det konferens. En kille som hette xxx Lange höll ett föredrag. Så himla bra!!

Kl 18 var det fördrink .... under den studsar Lasse Kronér upp på bardisken. Det visar sig att han är vår "värd" under kvällen. Så himla rolig. Jag och Elin hamnade brevid varandra till bords. Det bjöds på regnbåge med kalixlöjrom, oxfilé och potatiskaka och slutligen pepperkaks cheescake ! Så gott!!! Brevid mig och mittemot mig hade jag två andra kollegor och vi råkade halka in på ämnet offpis och alperna ... Dom var lika frälsta som jag.. Åh vad jag vill åka!!

Sen precis efter efterrätten så är det nån som tar mig på armen, japp då är Kroner där och vill ta upp mig på scenen. Jag följer snällt med. En kille blir också upptagen på scen. Då skall han och jag spela teater på scenen, vi skall dramatisera Maria går på vägen !! Inför alla mina arbetskamrater (ca 300) + varberg, falkenberg, borås, alingsås, kungälvs och kungsbacka kontoret!!! Ja ja bara å spela med .... I och med att jag kan låten så vet jag ju att det kommer en rad med "han tar på hennes kropp" ... I mitt huvud funderar jag väldigt "vart tusan ska han ta" ... Det blev på vaden =)

Sen fortsatte i allafall festen till kl 2. Skitkul var det!!

Lördag : Igår firade vi lilla julafton hos mamma och pappa. Farmor var här och vi åt ett litet och mycket gott julbord, vi delade ut lite julklappar och öppnade en var. Frode fick en kanonjulklapp som var en lekgiraff från fisher price. Man lägger i en boll genom munnen och då spelar den, + att bollen åker iväg på en bana. Frode älskar den!

Jonas fick en julklapp av mig, Hardcore Superstars spelade i Mellerud, så han fick två biljetter dit (sen var han tvungen att bjuda med mig) . Han blev jätteförvånad och glad. Mamma och pappa var barnvakt så vi traskade upp i -13 ... Väl där var dom gör bra och vi blev väl kvar på wärs tom kl kvart över ett. Men det var riktigt skoj att va ute på wärs! Sen är det lite tråkigt att förr i tiden kunde man ju gå dit i stort sett själv för man kände så mkt folk. Nu känner jag ingen!! 

Nått som faktiskt är lite roligt/jobbigt det är att man har sån koll på folk nu förtiden med facebook så att man ibland inbillar sig att man känner folk bättre än vad man gör (ibland känner man dom inte alls) ...

Det var i allafall riktigt roligt att gå ut jag och Jonas. Men det var även skönt att komma hem till den lille gode! 

I morgon åker svarta pärlan norr ut till Borlänge!! 

packa

Jag håller på att packa för fullt, vill vara så klar som möjligt innan vi åker. Åker gör vi på lördag och hela dagen i morgon har jag konferens och sen julfest på kvällen. Räknar med att inte komma hem före 2 på natten i allafall =)...

Nu är hela köket (utom maten) nerpackad, allt smått i vardagsrummet (utom frodes leksaker) och mina kläder, sänglinne och handdukar. Slog två flugor i en smäll och behöll det jag ska ha med mig över julfirandet och det är de kläder jag får klara mig på nu. Blir till att tvätta lite oftare

Här kommer lite bilder från det kaos vi lever i :



Tomt i lådan



Frode i lådan



Lådor längs hela väggen



Och längs hela hallen!

Nu sover Frode så jag har en liten paus i packandet.

ut och äta ...

Ikväll kändes det nästan som förr ... Viktoria passade Frode och då var jag och Jonas ute och åt. Vi gick till Svarta Oliver, en favvorestaurang för mig. Vi tog en tzatziki till förrätt och delade på och sen åt vi lammentrecote med potatisgratäng. Skitgott!!

Dagen har spenderats på Allum. Vi mötte upp Emma och Noel där vid halv tolv, sen gick vi och julhandlade. Nu har jag köpt till alla utom två. Känns skönt!! Och tur att det nästan är klart för pengarna är i stort sett slut =).
Vi var kvar till 15,30 ungefär och sen drog vi kosan hemåt.

Sen har jag lyckats med bedriften att slå in ungefär 20 julklappar med hjälp av Frode och en nagelsax! Den riktiga saxen var nerpackad så man tager vad man haver .. Frode tyckte ju att det var superkul att jag satt på golvet med en passa prasslande papper och kom som en raket och ville ta allt jag grejade med ... Det var lite cirkus men samtidigt kul!

När Viktoria passade Frode så klädde de granen. De har ett STORT vardagsrum som vi kallar för kyrkan. Där har de köpt en görfin gran, stor som bara den! Frode hade även krypt tre lite ... annars ålar han ju mest, och eftersom han har sådan himla fart så verkar han inte ha nått behov av att lyfta magen ... men men man lämnar bort honom i tre timmar och då händer det ... =)

Tack snälla syster för hjälpen med barnvakt, nu ska jag sova!!!

fika

Idag har jag och Frode äntligen kunnat vara med på föräldrar/barn fikan. Vi träffades på dahls cafe, Var ett tag sen vi kunde va med pga alla förkylningar. Jag har även köpt en julklapp till Jonas som jag hoppas han blir nöjd med.

Sen har vi varit på banken och pratat om lån. Binda eller inte binda det är väl frågan som snurrar i mitt huvud just nu (alltså lånen) ... vad tycker ni ??

Nu kom precis Jonas hem. Så jag tror vi ska mysa till det med lite glögg. Sitter även och försöker vara kreativ ... går så där.... jag är verkligen inte kreativ ... fy fäen .. i need some help now


På fredag ska jag "jobba". Vi har konferens och sen julfest på kvällen. Gäller att välja sina tillfällen.

Nej tillbaks till biggest looser och försöka va kreativ.

ett tag sen

Nu var det några dagar sen jag uppdaterade! Har varit så fullt upp så att jag har faktiskt inte hunnit. I fredags var jag ju hos tant doktorn, visade sig att jag hade bihåleinflammation så det var bara till å ner för att inhandla kovepenin och nått mer .. Börjar så sakteligen släppa nu.. SKÖNT!

På lördag tog vi svarta pärlan och åkte mot civilisationen ( Mellerud). Pappa bjöd på julbord på Dalslands Gästgifveri i Ånimskog (bort från civilisationen igen). Det var kanongott. På väg upp till Mellerud så stannade vi på Överby och köpte bilstol till Frode. Så nu har han en riktig stol och han trivs kanon i den! Det var en julklapp från min mamma och pappa till Frode. Hur bra som helst!

I morse försökte jag förgäves hitta en ersättare till mig i beachvolleyn men fick ej tag i någon. Så jag hoppade träningen men spelade matchen. Det gick över förväntan men ändå inget vidare. Blev oavgjort.

När jag kom hem hade Jonas gjort en gör go kycklinggryta cajunstyle .. Den hade fått stå och puttra ungefär 1 h längre än vad den skulle men det gjorde bara att den blev ännu godare. Är en kanonrätt att ha med sig till fjällen!

Nej nu väntar söndagsmys, det tredje ljuset är tänt och Per Moberg är på tv.

Ha en go vecka ....... i morgon ska jag förresten åka och julhandla på allum!

vaknade kl 9 !!!




Imorse hade vi en rejäl sovmorgon. Vaknade kl 9 allihop. Frode sover mkt bättre nu. Han vaknar ju fortfarande några gånger per natt men nu får han ingen mat längre, och tro det den som vill men han somnar om nästan lika fort utan mat. Han brukar få komma till oss vid 4 tiden på morgonen ungefär, i morse tror jag Frode varit vaken längre än vi för han låg och tittade i taket när jag kollade på honom första gången. =)

Snart är det jul och jag har nästan inte köpt några julklappar ännu ... shit .. vet väl i ofsig vad jag ska köpa men ändå ... de här himla förkylningarna och halvinfluenserna tar kål på oss ... orkar ingenting! Var ju ute en sväng igår men fick nästan lägga mig och vila sen ...

Nu hostar jag och Frode ikapp på nätterna ... blääää

Men jag är ju som sagt på bättringsvägen och har bara hosta kvar nu så jag börjar se ljuset i tunneln..



Ett kort på mina lussekattar ala Stomgatan stil





Så här glad är den lille gode när mamma bloggar!




besviken

Idag har varit en riktigt trök dag. Frode hade feber igår kväll och även lite när han vaknade, så då tog vi en dag inne ... i och med att Frode nog inte mådde så bra så har det varit antingen ris eller ros idag ... dvs antingen gapskratt eller gallskrik ... ofta i den ordningen också ... känns som jag fått tinnitus idag =/

Nu på kvällen har vi kört monstertvättning ... Sammanlagt 6 maskiner ( det är så man gör när man inte har egen maskin ... men snart har vi en!! ) Två av mina favvotröjor har det blivit fläckar på. En vitrandig är det stora gula fläckar på och på en grå är det som en stor fettfläck mitt på magen ... så det blev rakt ner i soporna. Lika bra att slänga på en gång för annars så ligger de bara i garderoben och tar plats.

I morgon är det julfest med gruppen! (gruppen är min arbetsgrupp på jobbet). Då brukar det bjudas på julmat och vi har julklappsutdelning. Vi ska köpa för 60 kr, sen brukar man köra ett tärningsspel om vem som får vad. Kan sluta med att man går därifrån med alla eller att man blir utan själv =)

Nu är det god natt för mig och hoppas på en feberfri dag imorgon avseende både mig och Frode!

förresten

Glömde ju berätta, i fredags var jag och Frode hos Daniel och Linda. Det var så roligt att se den nya lägenheten. Frode och Charlie kommer väldigt bra överens, Frode är helt fascinerad av Charlies svans =) ... Charlie tycker i sin tur om Frodes blöjdoft så det går väl på ett ut.

Idag har jag jobbat i en timma. Eller ja hade ett möte. Frode fick följa med och han skötte sig jättebra. Jag åt lunch där,. Blev en sushi! Frode somnade lagom till lunchen så det var riktigt skönt.

På onsdag har vi lite julfest med min grupp på jobbet. Blir trevligt det!

När man har för mkt tid över

så kan man fylla i sånt här =)

1. Hur gammal är du om fem år? 34
2. Vem var den senaste du träffade? Frode och Jonas
3. Hur lång är du? 174
4. Vilken var den senaste film du såg? Resan till jordens mittpunkt (sådär bra)
5. Vem ringde du senast? Mamma.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Mmmm och en bild på mina nybakade lussekatter
7. Vad är dagens planer? Dagen är snart slut, borde sova
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? sms
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma?en vecka sedan
11. Vilken ögonfärg har du? grön/bruna
12. När vaknade du idag? 08,20
13. Har du någon gång hittat en katt? nej
14. Vilken är din favoritplats? Nånstans uppe på ett berg med en massa lössnö framför mig
15. Vilken plats föredrar du minst? korsvägen vid rusningstid
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I skintebo ...
17. Vad skrämde dig som barn? att tappa bort grejor
18. Vem fick dig att skratta senast? Frode
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, äger då inga i allafall
20. Har du stationär eller bärbar dator? I vår lilla familj har vi två bärbara och två stationära
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Olika.
22. Hur många kuddar har du i sängen? två
23. Har du någon gång spytt på fyllan? inga kommentarer
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota
25. Är du social? Ja men jag älskar att va ensam också
26. Vilken är din favoritglass? nogger
27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av topplånet, resa
28. Tycker du om kinamat? sådär, thai är bättre
29. Tycker du om kaffe? Ja särskilt latte
30. Vad dricker du till frukost? vatten
31. Sover du på någon särskild sida? vänster sida av sängen
32. Kan du spela poker? jo då, beror på vem man jämför med
33. Tycker du om att mysa? jupp
34. Är du en beroendemänniska? nej
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
36. Vill du ha barn? har redan
37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
38. Har du någonsin åkt ambulans? tror inte det
39. Föredrar du havet eller en pool? havet
40. Vad spenderar du helst pengar på? resor, möbler och Frode
41. Äger du dyra smycken? inte så många
42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? en lussekatt
43. Vem är den roligaste människan du känner? känner många roliga
44. Välj ett ärr på din kropp? ett på knät från fotbollstiden
45. Vad har du för ringsignal? vanlig ringsignal
46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? ja några tror jag, bla dopklänningen
47. Flirtar du mycket? nej
48. Vart togs din profilbild för din blogg? i Alicante när vi var där med sundsvallsgänget
49. Kan du byta olja på bilen? byta eller fylla på ??? fylla på kan jag
50. Har du fått fortkörningsböter? ja
51. Vilken var den senaste bok du läste? Dumpa Matthew
52. Läser du dagstidningen? på nätet
53. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
54. Dansar du i bilen? Nej.
55. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Bandit
56. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? adressen till friggahuset
57. När var du i kyrkan senast? 13 juni ( Frodes dop)
58. Vad ska du göra nu? Sova.

Go natt!!!

sjuk ...

Fy för bövelen vad jag hatar att va sjuk!! Nå så jobbig!

Började eg redan förra veckan med att jag kände mig svag och orkeslös, på fredagen blommade det ut, men då var det bara liksom en vanlig förkylning. I går ville jag bara ligga och sova och natten till idag så var det som knivar i halsen på mig ... så himla tråkigt.

Vi var ju barnvakt åt C och H igår. Vi gick först på universeum och sen åkte vi hem till dom och åt tacos och såg på tv. Vi sov över där också så vi får väl hoppas jag inte lämnat allt för många bakterier efter mig!

Idag skulle ju jag spela beachvolley, men det blir ju inget med det heller. Jäkla skit !!!!!!!!!!! Hade jag bara varit snuvig så hade jag skitit i det och spelat i allafall men när jag har ont i halsen och lite feber så får man ju faktiskt lyssna på kroppen.

Nu ska jag ut och försöka underhålla Frode. Får nog bli lunch nu!!

En helt vanlig torsdag

har egentligen inte så mkt att skriva för det har inte hänt så mkt.

Men vi sov i allafall rätt länge i morse, sen åt vi frukost i lugn och ro. Kl 11 hade vi tid hos bvc. Vi har precis bytt bvc till Carlanderska som bokstavligen ligger ett stenkast bort, gick härifrån 10,50 och hade 7 minuter till godo när vi kom fram. Hyffsat =) ...

Det var lite mätning och vägning. Frode är per idag 74 cm lång, väger 9670 gram och har ett huvudmått på 46,5. Sköterskan tyckte han låg perfekt på sin kurva och att han följde utvecklingen bra. Det är ju alltid skönt att höra!!

Efter detta gick vi hem, åt lunch, Frode sov i en timma ungefär. Kl 14,30 åkte vi iväg till babysimmet. Idag kunde Jonas följa med, det var roligt att visa vilka framsteg Frode gjort. Han sitter ju på kanten och "dyker i", sen får han med lite hjälp simma upp mot kanten. Idag klättrade han nästan upp själv! Vi gjorde även ett nytt "dyk" idag som gick ut på att Frode satt i famnen på oss och skulle dyka mot kanten för att sen sparka sig upp. Man hjälpte honom ju såklart upp men han kämpa bra själv! Han tycker det är så roligt !! Så kul, det är bara ett konstant leende på honom.

I morgon ska vi träffa Emma och Noel kl 11 och sen vid 15 tiden tar vi svarta pärlan till Halmstad. Ska hälsa på brorsan och Linda i nya lägenheten!! Jonas ska på julfest med sitt jobb så han lär nog bli sen .. fast han ligger för närvarande däckad efter att ha vaccinerat sig idag, men det lär väl ha löst sig till i morgon.

Nä nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig tidigt idag!

Ring på mobilerna!!

Vi har ett litet problem hemma hos oss ... vi har comhem som abonnemang på allt. När man har dom så måste man ha telefonenheten brevid originaljacket ... detta jack är i sovrummet, kontentan = det ringer brevid Frodes säng !!!

Så snälla när ni ska ringa på kvällen ring på mobilerna!!!

fika

Idag har jag och Frode anordnat mamma/barn fika hemma hos oss. Jag skulle bakat men hann inte så det bjöds på delicatoboll, pepparkaka och schweizernöt .. gick bra det med.
Det var fem mammor och lika många barn som kom på besök. Vi hade jättetrevligt. Alltid lika kul att träffas å prata. Även om det är mindre prat och mer lek nu förtiden än vad det var i början.
Tre av de som var här börjar jobba redan i januari, kändes skönt att jag inte börjar förrän i mars. Samtidigt känns det skönt att faktiskt börja då.



Nu ligger Frode och sover och jag känner nästan att jag skulle behöva göra samma sak själv... Känner mig inte riktigt ok faktiskt ... lite ont i halsen och lite varm... får hoppas att det bara är inbillning.


RSS 2.0