TUR 2009

Nu är jag hemkommen från en helt fantastisk helg i Mora.

Vi åkte kl 10,37 i fredags morse. Det var en rolig tågresa då vi bestämt oss för att TUR började redan där. På tåget var det med två trubadurer samt att det var lite frågesporter osv. Vi blev dock en del försenade men det gjorde ej så värst mkt.

När vi väl kom fram till Mora så skulle vi nästan direkt iväg till Orsa Grönklitt där första kvällens händelser skulle äga rum. Det gick i vasaloppets tecken och man fick en röd mössa, nummerlapp samt order om bekväma skor. De flesta gick en snitslad bana men den buss jag åkte med gick sönder så vi missade den. Vi kom direkt till målgången ... det gjorde inget då det regnade ute. Där stod Robinsson Anna Lund och tog emot ...

Där inne fick vi mat samt att det var uppträdande med Svenne Rubins, Kalle Moreus med band, Jill Johnsson. ett coverband som hette woodpjucks och slutligen dj. Partyt fortsatte till kl 2 och då kan jag säga att man va bra mör eftersom vi som åkt i Göteborgs tåget börjat partyt ungefär när vi gick på tåget ... (jag tog det dock rätt lugnt på tåget)





Dag 2 var det aktiviteter på FM Mattssons arena... jag skulle eg gjort folkdans men jag måste erkänna att jag hoppade det och gick istället runt och kollade på allt. Roligast att titta på var beachvolleybollen.
Vid 14 tiden började after tur med ett typisk afterski band. Skit skoj!! Vår vd var även uppe och sjöng med bandet! Han kunde faktiskt sjunga!

Kl 18 gick sedan bussen till Rättvik. Kvällens aktiviteter ägde rum på Dalhalla. Vilken arena!





Här fick vi se på Rhapsody Rock!! Och det bästa av allt CAROLA!! När hon kom ut skrek jag som aldrig förr!! Hon är ju favoriten från barndommen och hon drog av Mickey, främling, Tommy tycker om mig, En evighet mm mm!! Helt sjukt bra.



Carola

Här fick vi mat i picknick form. Tre rätters med vin till! Skit mysigt!!

Kvällen fortsatte efter detta i ett gigantiskt tält. Skitbra musik!!

Det har varit en sagolik helg, vilket toppen företag man jobbar på !! MEN oj vad skönt det var att komma hem till mammas lille gode! Ännu skönare var det att det gått så bra för Jonas och Frode.

Nu ska jag mysa med mig underbara familj

panik, roligt, ångest och superskoj

Så går mina tankar och känslor just nu!

I morgon 11,37 går tåget till Mora för årets TUR. Detta är ju som sagt en stor konferens som mitt jobb anordnar varje år på olika platser i Sverige.

Jag har ren panik av att åka ifrån Frode, tänk om han inte kommer ihåg mig när jag kommer hem ... eller jo det gör han nog för det har han ju gjort med Jonas när han varit borta

Det känns superskoj att åka iväg med arbetskamraterna för dom är så himla schyssta och roliga. Känns även roligt att få va Karolina en helg och bara ta hand om mig själv..

Ångest känner jag igen för att lämna Frode ... han är ju så go!!! I kväll somnade han i min famn för engångs skull utan ett sammanbrott. Jag klappade honom mjukt på huvudet och kinden tills han somnade. Fick ren och skär ångest för att jag inte ska lägga honom i morgon

Superskoj känns det för att imorgon kväll så kommer det vara party på hög nivå!!

Som sagt känslorna skiftar från sekund till sekund .. men åka det ska jag och det är nog bara nyttigt för oss alla tre ...

Jag kommer nog inte ha tid att skriva nått men annars skriver jag på söndag!!

Ha en härlig helg alla!

ute och gått

Nu på eftermiddagen har jag och Frode gått vår runda, sen har vi lekt på golvet. Frode lyckads åla 10 cm i allafall! Bra gjort.,

På fredag åker jag till Mora med mitt jobb. Jag ska vara borta hela helgen. Det ska bli SÅÅÅ roligt men oj vad det känns konstigt att vara borta från Frode. Vi åker kl 10.37 från Gbg central och är framma i Mora kl 17.17. Då ska vi direkt iväg och göra nått slags vasalopp så man skulle ha med sig bekväma kläder och framförallt bekväma skor. Sen på kvällen är det fest med mingel mat. Om det följer traditionen så är det pyttipanna =)

På lördagen sen ska jag lära mig att dansa folkdans och sen på kvällen är det först uppträdande på Dalhalla och sen fest i närheten. Jättesvårt att välja ut vad man ska ha med sig i och med att det är så många ute aktiviteter.... Vi får se vad det blir för nån stass ... skulle ju egentligen behöva ha med mig syrran i packningen så jag kan få hjälp med håret =)

föräldragrupp

Idag har vi varit på första organiserade föräldragrupps träffen. Det var intressant. Sköterskan var i ofsig lite mjäkig måste jag säga. Hatar när människor pratar viskande! Vill liksom bara säga till dom å tala ut!

Vi gick bland annat igenom hur man vet om barnen är sjuka, hur man ska skydda från influensan samt lite kort om matvanor. Man märkte att vi har kommit rätt långt med maten jämfört med många andra. Det är så skönt att Frode tycker om mat.

Att bli mamma kan ibland jämföras med att bli tonåring igen. Det är hela tiden nån som är lite bättre, gör saker noggrannare och man känner aldrig att man räcker till. Det finns dock EN STOR SKILLNAD !! Alla mammor vet att JUST DOM har det allra bästa, vackraste och snällaste barnet!! Det har då jag i allafall !!
Till mig har sköterskan Kerstin sagt att burkmaten är precis lika bra mat som hemmalagad och på många sätt är den bättre då den är riktigt anpassad till sådana här små personer. Men på den här föräldragruppsträffen börjar den ena efter den andra bre på om hur de gör ... den ena köpte färsk majs som hon rev, och sen gjorde pure av ... Det är bara att inse att sån kommer jag ALDRIG bli!!! Dock tror jag att när Frode kommer igång och äter lite mer saker och lite större bitar så ska jag göra lite mat. Men nu i puré stadiet så köper jag! Hon vi hade idag sa även att om man gör maten själv så måste man tillsätta en massa fett, det behöver man inte tänka på om man köper.

Jag och Kristina ska börja spela beachvolley igen på söndagar. Då är det först en timma träning sen en timma match. Känns skitkul att komma igång med det igen. Synd bara att det är på söndagar men men då har man ju en anledning att komma hem i tid på söndagar.

Visning

Nu har vi varit på visning! Det är väldigt mkt att göra på huset men vi gillar det kanon mkt! Det finns sån potential för att bli hur snyggt som helst. Jag och Jonas är ju lite från två olika planeter ... jag är optimist och tror att vi kan klara oss på renoveringar om ca 150 tkr ... Jonas är lite mindre optimistisk och tror att det kommer kosta 300 tkr ... Antagligen kommer det nog hamna nånstans i mitten. Det är så himla spännande att vi faktiskt tyckte om det... för detta innebär att vi nog kommer ge oss in i budgivning =)

Efter visningen var vi hemma hos Anu och Tobbe. Dom bor i samma område. Dom visade oss runt och visade oss även ner till havet. Det ligger max 5 min iväg med cykel och kanske

Igår hade vi ju besök av grannarna. Det var jättetrevligt. Vi grillade kött. Deras son Gustav är två veckor äldre än Frode.

Nu står Jonas i köket och ska göra en pastasås av ryggbiff och kantareller. Ska bli gott!



Våra gäster från igår.



Gustav och Frode


Fler kort finns snart på Frode bloggen

Uppdatering

kommer ikväll med lite goa bilder.

Nu ska vi snart på visning! Hoppas det är bra.

Uppdatering

kommer ikväll med lite goa bilder.

Nu ska vi snart på visning! Hoppas det är bra.

Så skönt

Natten som gick var den bästa på MYCKET länge! Frode sov från kl 21 - 06,15!! Jag var en duktig flicka och gick och la mig kl 22 så även jag är utsövd. hade nästan glömt bort hur det kändes!!

Ikväll skulle egentligen grannarna kommit hit och grillat men då vädret är S.K.I.T!! så bestämde vi oss för att ta det i morgon istället. Enligt weatherproo på Jonas i phone så ska det bli sol i morgon och på söndag. Vi får hålla tummarna!!

I och med skit vädret i kombination med min hals så hoppade jag över promenaden även idag. Pratade med mamma förut och hon tipsade om att de hade snygga regnrockar på Lindex. har även ett paket att hämta där så vem vet om jag kanske trippar dit sen.

Jonas, pappa och Daniel var ute igår och fiskade makrill. De hade bokat en fisketur som utgick från Tjörn. Jonas kom hem med 5 el 6 stora makrillar. Han hade faktiskt lyckats dra upp den största för året ... över 1,5 kg så han hamnade på kort på fiskeftg:ets hemsida. Det gjorde även Daniel som drog upp en över kilot. Pappa hade lyckats få en torsk så jag kan tänka mig att alla var nöjda. Jonas kom hem vid 23 och hade då även med sig 3/4 dels hink med kantareller som pappa hade plockat.

Jonas hade fixat allt ihop när jag vaknade imorse. DUKTIGT!! Får hoppas sopgubbarna kommer snart då det ligger fiskrens i soptunnan där nere. Dock i trippelplastpåse men ändå!

Ikväll blir det således makrill till middag!

Riktig "bad" dag

För att ta till lite göteborgs humor så började den här dagen riktigt "bad" ... Frode sov dåligt under natten (således jag också) och sen vaknade han super pigg kl 6!! I och med att jag har haft lite ont i halsen ville jag inte ut och gå så vi var hemma. Jag lyckades somna honom igen vid 9 och då sov vi båda två sen en timma. Det var riktigt välbehövligt.

Men nu till det riktiga badet! Vi har varit första gången på babysim idag! Det var såååå mysigt. Frode fullkomligt älskade det! Han plaskade som bara den, sen var han helt slut. Efter detta åkte vi ner till Hovåsbadet. Det har ju varit sånt kanon väder idag så man måste ju passa på dom här sista gångerna innan hösten.

Efter besöket på hovåsbadet åkte vi förbi syrran där vi fick kaffe. Gött. Dom har köpt en moccamasterbryggare och det blir sånt gott kaffe!

Angående huset i Näset där vi var på visning så var det inget vidare. Det kändes som man fick betala dyrt för deras halvtaskiga renovering och smak. Tror att vi har strykt Näset på vår lista. Nu väntar en visning på söndag. Är det bra går vi förmodligen även på måndags visningen och sen är ytterligare en visning på tisdag ... fullt upp nu!

Kolla in Frodebloggen för ett gör gulligt kort!

Dagen som varit

började med en monsterspya över hela mig, min säng och över Frode him self. Han har ju varit lite små förkyld och antagligen hade han slem i halsen vid första amningen och det blev för mkt ... puff sa det bara och så var allt ner geggat ... go morgon!

Efter att ha konstaterat att han inte hade någon feber och att allmäntillståndet var som vanligt så gick vi ut och gick. Frode somnade gott i vagnen. Var ute i lite över en timma. Har fått gott dålig kondis under sommaren, har nästan träningsvärk i rumpan =)

Efter detta gick vi hem, lekte lite, övade på att sitta och sen kl 13 skulle vi träffa Karin. Vi möttes vid korsvägen och gick till Franks. Det fanns nog bättre fik i dag då dom reparerade huset brevid och hade nån fläkt på som dånade som bara den. Det åkte även förbi två ambulanser med blåsljus samt två piketbussar från polisen med blåljus. Det hände grejor i allafall!

'Frode är inne i en gnällperiod nu, han gnäller liksom även när han är glad ... man blir riktigt trött i huvudet av detta! Dock är han världens goaste lilla kille, han skrattar högt när man kittlar honom och egentligen är det väl bara att han vill att man hela tiden ska underhålla honom och sitta med när han leker. Han älskar att ligga i babygymet och slå på grejorna men han vill väldigt gärna att jag ska sitta brevid och säga att han är duktig... Jag har ju blivit lite bortskämd med att han har lekt bra själv. Men det är nog bara att vänja sig av med.

I morgon ska vi på visning till Näset. Spännande!!!!

Eftermiddag/kvällen

I eftermiddags fick jag ett sms från grannen ( Rebecca och Gustav). Hon undrade om dom kunde komma över, det gick ju jättebra och vad roligt det var att se Gustav. Jag har inte sett honom sen han var ca 2,5 mån och nu är han nästan 6 mån. Oj vad det händer mycket, man blir ju lite "hemmablind".

På tal om att hända saker idag har Frode suttit själv för första gången!!!!! Jag är så stolt!!
Det var dock inte värst stadigt och ingen längre stund men ändå! Han satt själv!!

Vid 8 tiden kom Daniel och Linda. Vi bjöd på lasagnen som blev kvar från igår. Linda gick igenom de kläder jag lagt fram och valde ut några som passade. Frode fick en gör snygg pike tröja av Linda! Gå in på Frode bloggen för att se den.



Linda och Charlie gör high five




Daniel softar i soffan!

Förresten har jag bokat resa till Stockholm nu 10-11 oktober. Det ska bli en tjejresa dit med dom från Sundsvall. Ska bli så roligt! Saknar dom så himla mycket!! Dom andra åker 9-11 men jag känner ett en natt räcker att vara borta från Frode. Men oj vad roligt det ska bli!!

Övriga kort finns på Frode bloggen

Home alone

Nu är jag och Frode ensamma igen, Jonas är på jobbet.
Vi föll snabbt in i gamla invanda mönster och gick ut och gick kl 10. Frode sov nästan hela rundan och det är ju inte så konstigt eftersom han är van att få ligga och sova till kl 9,30 men idag gick vi upp kl 8.

Nu har Frode legat och övat sig på att åla sig ... än så länge snurrar han mest runt =). Det gjorde honom dock så trött och vi är ju nu inne på hans andra sovning för dagen. Idag ville han dock inte somna men i och med att han var trött så botta han ur rejält. Jag tror att han gallskrek i minst en halvtimma. Kändes som två dagar !! Vilken lungkapacitet lillkillen har, känner nästan att det tjuter i öronen nu.

Jag har bokat in oss på två visningar nu. En i Näset och en i Skintebo. Den första är på onsdag. Det huset är eg finare men jag gillar skintebo bättre. Kollektivtrafiken funkar ungefär lika från båda så det spelar ingen större roll men det kändes lite själva området kändes lite mer pensionärsvarning ... Det som är så härligt i Skintebo är att det skett en generationsväxling därute så de flesta som bor där är i åldern 30-40 år och nästan alla har barn.



Så här fin blev min garderob efter det att jag rensat ur 3 !! säckar med kläder. Undrar hur länge jag kan hålla den så fin ... jag ger det en vecka!

Kolla Frodebloggen för kort på honom!

utrensning, utflyttning och lasagne

Idag har jag rensat ur garderoben. Jag har varit oerhört hård mot mig själv. Tre "bort" högar har det blivit.

1. Mammakläder - de skall upp på vinden om Frode någon gång skulle få ett syskon
2. Bortskänkes till Erikshjälpen
3. En hög som Linda får gå igenom och se om det är något som passar henne ... (dvs för litet för mig)

Nr 2 högen blev helt enormt stor!! Här kommer ett kort på den



Tre lådor hög!

Utflyttning som det står överst är egentligen att vi har flyttat Frodes säng till andra änden av rummet. Så han har sin egen lilla hörna nu. Det känns nästan som han har flyttat hemifrån =/



Anledningen till flytten är att vi var tvungna att sätta upp sidorna då Frode snurrar i sängen. Helt plötsligt låg han med huvudet i min säng och i och med att sängarna inte satt ihop vågade vi inte ha dem så. Sen ytterligare en anledning är att när vi var i Spanien så sov han i eget rum. Helt plötsligt började han sova hela natten igen...



Så här snurrar han


Nu håller Jonas på att laga lasagne, det blir en extra lyxig sådan då vi har kantareller i den istället för champinjoner ... Får fira Jonas sista kväll av sju veckors semestern! I morgon återgår livet till vardagen igen...

kvällen som gått.

Nu har jag kommit hem från Viktoria. Singe och Cornelia kom hit vid 17 tiden och då tog jag, Cornelia och Frode deras bil och åkte hem till Viktoria. Vi beställde kebabrulle från Gatsby och sen såg vi på Mio min Mio med barnen och sen på En shopoholics bekännelse. Skitbra!!

Vi tog bussen hem och det är väldigt smidigt. In till Linne tar det ju 15 -20 min !! Jag och Jonas räknar ju allt från korsvägen men själva stan är ju faktiskt lite mer mitt i =). Det känns skönt att det är så smidigt i och med att vi vill västerut!

Jag fick ett sms nyss från Jonas och dom är på Thats Amore. Det är ju vänner till Viktoria och Singe som äger det stället. Jag frågade om dom fick nån mat men de drack öl fick jag tillbaks!

Nu ska jag ta en kaffe och titta lite på tv. Är inte ett dugg trött men blev nåsså sugen på att gå ut när jag åkte spårvagn med alla partyklädda och glada människor!! Men jag får göra det nån annan gång. Jag är ju hemma med världens BÄSTA kille!!

film

Nu ska jag snart ut till Viktoria och se på film. Singe och Jonas ska ut på stan så då tänkte jag våldsgästa Viktoria. Jag hyrt En shopoholics bekännelse som vi ska se på. Tror att den är bra.

Blev så förbannad förut, hade beställt sushi, och jag sa till dom att jag inte ville ha wasabi. Ändå är det där gröna där! USCH! Så jag kunde inte äta det.. Lunchen blev iställen en ostmacka.

Jag tar faktiskt bussen ut till syrran idag då det är kulturkalaset så är det så jobbigt att få parkering när man kommer hem sent.


kantareller

Vi är i Mellerud för tillfället. I dessa tider fanns ju bara en sak att göra, slänga sig ut i svampskogen!! Vi hittade 7,5 liter kantareller! Skogens guld fanns överallt! Gött blir det. Så nu ska Jonas rensa =).

Medan vi var ute i skogen så passade mamma Frode. Frode har börjat äta gröt på kvällen nu och han har även börjat gilla det. Ibörjan liksom kväljde han sig för varje smakbit, men nu går det riktigt bra.

I morgon åker vi tillbaks till Götet igen. Det är ju kulturkalaset så vem vet om vi kanske letar oss ner för att lyssna på nån bra musik!

mammut

Ikväll har vi sett på en film som heter Mammut av Lukas Modysson. Jag känner mig så ledsen nu efteråt. Den visar hur vi människor är och det är ingen smickrande bild. Jag tror att nu när man har barn som man älskar över allt annat så grips man ännu mer av när barn far illa. Man grips över den själviskhet som finns i samhället. Man vill liksom bara släppa allt och endast bry sig om det som räknas.

Igår såg jag en annan film som hette Marley och jag. Det var mer en måbra film även om jag grät som bara den. Nu mår jag fysiskt illa men inte en tår har kommit. USCH!

Jag rekommenderar alla som vill ha sig en REJÄL tankeställare att se denna film (MAMMUT). Dock räkna med att ni mår lite halvdåligt efter. Dock blir man väldigt tacksam för hur man har det själv.

I övrigt idag har vi varit på babysimintroduktion. Det verkar jättebra. Nu kommer det hålla på varje torsdag kl 14. Sen kom Helena, Linn och Tilde vid fem. Tilde hade blivir så stor och söt. Helena visade bilder från sitt äventyr i Sydamerika.

Nej nu ska jag försöka sova, vi får väl se om det blir några mardrömmar inatt. Chansen känns rätt stor!!

Dagen som varit

Idag hade vi en mycket slö morgon alla tre. Jonas var värst och låg och slappade till kl 11 !! Jag och Frode gick upp kl 10. Kl 12,30 hade vi tid på bvc för vägning, mätning och vaccination. Frode är nu 69 cm lång och väger 8315 gram. En stor kille!! Men han följer sin kurva perfekt!! Sköterskan sa att hon sällan sett ett barn som var så med i blicken och rörelserna. Känns SÅ skönt att höra!!

Frode har även gjort vaccination idag. Han fick en spruta i varje ben. Stackars liten blev så rädd så rädd och skrek som bara den! Sen var han lite sur på sköterskan ett tag och vägrade titta på henne. Men efter 10 min hade han glömt det och skrattade som vanligt.

På väg hem blev vi så hungriga så vi åt lunch på Franks. Jag åt en räksallad och Jonas en grekisk paj. Efter detta tog vi ju såklart en latte. Fick lite dåligt samvete, då det är mitt stamställe så känner de ju igen mig. Hon som brukar stå och sälja sa "har du slutat vara ute och gå nu, det var länge sen vi såg dig" ... påkommen eller vadå!?!?!?
Jag stammade fram att jag allt ska börja gå igen nu på måndag!! Och det ska jag. Har ingått en pakt med mig själv att jag inte ska äta pizza, hamburgare eller pommes förrän jag gått ned 6 kg ... så vi får väl se om jag nånsin får äta detta igen!=)

Jag hade glömt min nalle hos Viktoria igår så vi åkte dit för att hämta den. Vi blev kvar där ett tag och pratade hus och områden. Gött svårt att veta var man ska bo!! Men som Singe säger man behöver ju inte gifta sig med huset man köper utan man kan ju byta upp sig ! Vi får hålla tummarna för att det kommer ut nått bra i Skintebo snart (Det är där vi helst vill bo) ...

Man kanske kunde sätta upp en lapp där ute " radhus sökes, nyrenoverat, nylagt tak, fixad ytterpanel, byte rakt av mot bostadsrätt två i city". Undrar om nån skulle svara =) Tror nog inte det ..

bröllop och så!

Igår var vi på bröllop! Det var en arbetskamrat till Jonas som gifte sig i trädgårsföreningen. Det var superfint och vädret under gårdagen kunde ju inte varit bättre.

Mamma och pappa var barnvakt åt Frode så jag och Jonas kunde vara kvar hela kvällen båda två. Skitkul var det! Det var ett litet intimt bröllop med endast 30 gäster. De hade endast föräldrar och syskon där sen var resten vänner. Det var många bra tal och väldigt god mat. Och paret såg fantastiska ut! I och med att det var borgligt så behövde de ju inte ha psalmer och sånt så deras utmarsch var låten som är ledsången i våra värsta år! Så roligt!!!!



Kristofer och Ulrika



Så här såg jag ut, mycket tack vare syrran då det var hon som i turbofart fixade håret (gör snyggt blev det) och det var hennes klänning =). Tack syster!!



Så snygg var Jonas



Partyt fortsatte fram tills två då alla motvilligt fick gå hem, brudparet hade lyckats boka in en hotelnatt på samma hotell som Madonna =)... Undrar om de träffade henne =)


Nu kommer lite barnsnack så ni som inte är intresserade kan sluta läsa nu.

Frode har ju börjat med smakportioner och favoriten än så länge är morot och palsternacka... alla andra smaker gör han grimaser när han äter. Det händer verkligen nya saker varje dag nu och det är så skönt att han är så med. Dock verkar han ha lite problem med magen ... han stånkar och stönar och verkar ha lite ont. Dock kommer nr 2 som det ska .. I morgon ska vi till bvc för 5 månaders vaccination så då ska vi komma ihåg att ställa lite frågor.

Nu är vi inne på Jonas sista semestervecka. Lite ångest att han ska börja arbeta och jag och Frode ska va hemma ensamma igen. Men livet går vidare som man brukar säga! '

Kommer inom kort in lite bilder på Frode på hans blogg så håll ögonen öppna =)

kräftor

Dagen började lugnt med att vi sov till ungefär kl 10!! Gött tänkte vi.  Detta har dock gjort att hela dagen blivit kaos! Det har rört till Frodes sovtider så att kvällen som nu varit har vart en av de jobbigaste på länge! Frode har bara vägrat sova, han har gnällt konstant... Den lille gode verkar ha lite ont i magen men han kackar ju så det kan ju inte va det. Tror jag ska köpa de där dropparna miniform i morgon och testa om det kan hjälpa.

I övrigt har vi haft en väldigt härlig dag. Det har varit mulet men varmt. Vi åt lunch med Ellinore, Fredrik och Ebbe i Romme. Sen åkte vi till kupolen där vi köpte en massa kläder till Frode. Han har ju typ växt ur allt så när jag rensade ur hans garderob i måndags så blev det ju nästan inget kvar. Men nu har vi fyllt på med en massa snyggt!

Nu på kvällen har vi ätit riktiga svenska kräftor och västerbottenpaj med kantareller. Hur gott som helst. Det där med att hålla igen gick itne idag heller ... ja ja så kan det gå!

I morgon ska Jocke och Jonas ut och fiska. Dom ska gå upp kl 7. Om Frode är uppe då så ska jag ta mig i kragen och gå ut och gå med honom. Det är dags att få in lite rutiner igen !!

Borlänge

Nu är vi i Borlänge. I går när vi åkte var det jämngrått på himmlen och regnet öste ner ända till Lindesberg. Väl där var det som om någon viftat med ett trollspö. Helt plötsligt klarblå himmel och termometern i bilen visade på 24,5 i stället för 16,5! I LIKE!!

Idag är dock det gråa här. Det finns dock lite ljuspunkter på himmlen och det regnar inte. Så man kan hålla hoppet öppe i allafall!

Igår när vi kom gick vi ut och åt på S1. Det var riktigt gott. Jag åt lammytterfilé med potatiskaka och Jonas åt en oxfilé planka. Perfekt stekt kött!!

Dock på kvällen började det köra runt i magen ... Porslinsguden fick sig en påhälsning av mig, men sen mådde jag relativt bra igen. Idag är det som vanligt. Vet ej vad det var men kan ha varit att vi åt väldigt dåligt under dagen och sen smällde på en med en supermiddag. Vad vet jag ??

Idag har vi nog inga direkta planer, vill ut på stan och shoppa lite kläder åt Frode. Jag rensade ur hans garderob igår när jag packade. Det blev typ inget kvar. Han har ju vuxit ur 62 nu. Men det är ju roligt att köpa nytt! Polarn har ju fortfarande rea så man kan ju hoppas att de har mer kvar här än vad de hade i femman!

I helgen ska vi på bröllop, så denna vecka har jag egentligen bestämt mig för att leva på typ vatten och bröd för att så någorlunda ut i klänningen. Sprack i går men nya tag idag!

ha en bra dag!

(har förresten glömt USB sladden i Götet så det blir inga bilder på ett tag)

Filmkväll

Vi åkte hem kl 11 i morse och var hemma vid halv ett.

När vi kom hem hade Jonas städat upp efter sina kalas i helgen och vi gav oss direkt ut till Hovås. Där mötte vi upp Vicke m familj samt Angela m familj och Oluf. Vi skulle ut på en båttur. Det blev en rätt kort båttur och sen fikade vi på klipporna.

Nu har vi filmkväll.

Har precis sett på "I taket lyser stjärnorna". Grät som en liten bebis. JÄTTEBRA var den!!

Nu ska vi se på " Bedtimestories"

I morgon drar svarta pärlan till Borlänge .... vem har sagt att man ska ta det lugnt på semestern ? =)

Halmstad

Nu är jag och Frode på lillsemester i Halmstad. Vi kom igår vid halv åtta och då hade superbrorsan köpt räkor och havskräftor. Gött var det.

I dag gick vi ut och gick relativt tidigt. Charlie är helt otroligt energisk! Daniel lekte nån lek med honom när han skulle hoppa över ett staket. Han höll på så hur länge som helst.

Sen åkte vi till ett le ställe som hette steninge restuaurang och fik. Det låg alldeles vid havet. Där skulle vi egentligen fikat men vi var så hungriga så vi tog en hamburgare (200 gram) .  Jätte god. Efter det åkte vi till en kvarn... jättemysigt. Där sålde de saft och sylt . Linda köpte både och.

Efter detta  åkte vi vidare till Tylesand för en kompis till mig var med på golftävling där. Dock hittade vi inte honom, så det var lite synd.

Ikväll ska vi beställa mat från en restaurang som heter Verona och sen ska vi ut på marinafestivalen här i Halmstad.

Jag har förresten köpt två tröjor i dag på Veromoda!!



Fika på espresso house inne i Halmstad



Linda och Totte



Mätt!!




Hemma hos Daniel och Linda


RSS 2.0