hemma igen

Nu har vi kommit hem igen, eller ja vi har varit hemma sedan kl 21 ungefär. Då hade vi (läs Frode) fått nog och det var dags att gå hem. Det var jättemysigt i allafall och vi grillade korv och halloumi. Det var hur mkt folk som helst verkligen, nästan som att vara på festival.

Frode har ju börjat med nått nytt att bara göra nr 2 en gång per dag och då är det rejält. Nu hände det sig så att detta skedde i slottskogen, upp till nacken denna gång med. Så Frode har näckat inför flera tusen människor  =)

Här kommer lite bilder från slottskogen



Frode förbereder sig inför sin första valborg




Helena och Lotta har det skönt i solen



Galet mkt folk



Japp fullt ös var det



"Vårt gäng"

Nej nu ska jag titta lite på tv. Jonas gick med Magnus ut en sväng så han kommer nog inte hem på några timmar. Jag kommer snart gå och lägga mig. Är trött.

Sov gott

Valborg

Dagen började med att vi gick ut och gick tillsammans med Carina och Olle. Vi mötte dom i Örgryte och sen gick vi ned på stan. Carina skulle köpa skor till sin stora tjej i minishop på vallgatan. Jag gick in en snabb sväng men sen kände jag att min shoppingbudget för Frode är redan sprängd denna månaden så jag gick ut igen ... men åh vad mkt fint dom hade!!

Sen gick vi och åt lunch på kosmos. Vi åt fisksoppa med blåmusslor, kräftstjärtar och räkor. Nästan i klass med brasseriets fisksoppa men bara nästan!

Nu ska vi snart iväg och grilla i slottskogen, Ska bli jätteskoj! Vi ska grilla chorizo, cabanossy och halloumi. Sen har jag med mig vindruvor också!

Ha en härlig valborg

bilder från dagen!!



Avenyn ( mer sommar blir det inte)



Frode har ny mössa



Frode hemma hos Viktoria



Världens sötaste tjej



En go Hugo som är lite krasslig



En pussvänlig fot



Frode i tröjan mamma har stickat


Nu har vi en liten kvällstrött kis här hemma som helst vill bli buren och man får absolut inte sitta ner. Tror att han kommer somna för natten om en stund, för man hör att det är trötthetsgråt ... Det jobbiga är att han vill äta hela tiden då men det är fysiskt omöjligt...

Ha en bra kväll allihop, snart börjar Greys!

Jonas hemma igen

Nu har Jonas kommit hem, han och Frode sitter i soffan och myser, jag har passat på att duscha.
Det är väldigt svårt att göra det när man är ensam med Frode, man kan verkligen inte njuta av den i allafall. I morgon blir det grillning i slottskogen! Ska bli roligt att komma ut och träffa lite folk. Slottskogen är ju bra när man har barnvagn med sig.

Jag är så himla trött idag med och idag finns verkligen ingen anledning. Frode har varit jättelugn och jag fick sova i natt, kanske är vårtrötthet ?

När vi åkte hem i från Viktoria idag fick Frode ett utbrott som hette duga. Han skrek och skrek, jag tänkte vara hård och vänta ut honom, men jag kunde bara hålla mig tills hemköp och då fick jag stanna. Då var han genomsvett av allt skrikande och jag med för den delen!!! Men sen ammade jag honom i ca 10 min och då var allt bra. Han har humör!

Mamma : det kommer snart en bild, väntar på att den lille ska vakna!!

Förresten när jag gick hemifrån kl 11 idag var det 23 grader i skuggan!

Då var det onsdag

Natten som gick har varit mycket bra, vilket troligtvis är en följd av att gårdagen var mycket jobbig!! Frode somnade av utmattning igår vid 21 och sov till 05,15. Då fick han lite mat sen sov vi båda två till 8,15. Skönt!!!

Idag är planen att vi ska fika med Karin Hultqvist kl 12 på Condeco, sen åker jag nog ut en sväng till syrran och sitter på hennes altan. Hugo är ju inomhus och som Felix Herngren säger "luften är fri" ...

Nu har Jonas fixat med sin semester. Han tar semester från jobbet mellan v 27 - v 32 !! Av dom veckorna ska han ta två veckors pappaledighet och då tar jag semester. Det ska bli så härligt att kunna vara lediga så länge tillsammans!!!!!

Förresten jag hittade nycklarna  ..................... dom låg i sminkväskan!!!

Dagens outfits


Rörig

Dom som känner mig vet ju att jag kan vara lite rörig ibland ........ men nu är det värre än nånsin. För femte dagen irad ringer nån granne på och säger att jag glömt nycklarna i dörren, jag kan inte hitta mina vanliga nycklar utan jag har extra nycklarna samt att mina rikskuponger är spårlöst försvunna ....... Blir knäckt på mig själv... Undrar om det är amningen som gör att man är så rörig ???!!!

Här kommer lite kort från dagen iallafall



Dom här fina kläderna hade Frode ibörjan av dagen, efter en nummer 2 olycka så fick han istället ta på sig :



Tuff i linne som sin pappa =)


Tisdag

Dagen började bra med att Frode sov till kvart i sex och sedan till kvart över nio. Dock blev det lite fel ändå, eftersom jag glömt bort att vi ställt bilen på nattparkering. När jag och Frode sedan gick ut på vår promenad så satt det böter på vindrutan ... 900 friska slantar ska man ut med .. Ibland HATAR jag att bo i stan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Promenaden sedan var lite annorlunda mot vad den brukar. Frode brukar ju vara däckad hela vägen men idag var han vaken. Halva tiden var han nöjd, andra halvan fick vi stanna nästan hela tiden för då ville han bli buren.

Man börjar märka att han kommit ett steg vidare i utvecklingen för nu är han helt plötsligt inte så nöjd längre med att bara sitta el ligga, han ska bli underhållen hela tiden.

Sen hade jag ett utvecklingssamtal med en jag jobbar med, var lite halvsvårt att vara koncentrerade när man har en mask i knät. Men det gick bra i allafall så det var ju skönt.

Jonas är ju som sagt i Sthm nu. Pratade med syrran förut och hon trodde kanske Hugo hade halsfluss .... stackars liten ! Hoppas han inte smittat Frode, men det har han säkert inte för när bebisar ammas så har de väldigt starkt immunförsvar.

Nu har jag precis ätit lunch i allafall, det blev pyttipanna och ägg. Gott!!


Kvällen

Idag på eftermiddagen har jag bakat kladdkakemuffins, passade på när Frode sov. Dom blev jättegoda!





Vi har även klarat av ett bad idag ... Innan Frode kom i badet hann han kissa två ggr på två olika handdukar ...



Ha en bra kväll !

eftermiddag

Sitter i soffan nu och kollar på Frode när han drömmer, tänk att man kan drömma så mkt när man är så liten!

Imorgon åker Jonas till Stockholm och är där över natten, tråkigt för oss, men kul för honom!

Nu börjar that´s 70 show, men idag verkar det inte så värst bra ... dom håller på att spela teater.

Jag har suttit och gått igenom våra räkningar för denna månaden nu, jag är nog lite knäpp men om det inte vore för att det försvann pengar på kontot så tycker jag det är rätt kul att greja med sånt. Men nu är det ju den lilla detaljen att det försvinner pengar och det gör det mindre roligt ..

På torsdag är det valborg, och det skulle bli jättebra väder enligt aftonbladet ... får hoppas de talar sanning för en gång skull!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

I morse klarade Jonas sitt körkort ! Jag är så glad jag tror man kan bli. Känns så otroligt skönt !!!!!!!!!!!!!!! Nu har han 7 år att ta igen =) .... nej då men GRATTIS ÄLSKLING !

Jag och Frode firade med en långpromenad och en tur till ica focus. Pratade med syrran förut, stackars lille Hugo hade haft feber i natt,. 39 grader, men han var bättre nu. Skönt !!

Det va gör varmt ute idag. 17 grader i skuggan... känns som sommar!

Skriver mer sen för jag har en liten som vrider sig som en mask i knät...


Lite bilder



Glad kille



Vi två !



Jag och Jonas var ute och gick i lördags och hittade en barnbutik som heter Villervalla. Jättefina kläder. Lite dyra men det är väl vår älskling värd ?! Den ligger i allafall i Haga om det är någon som blir sugen.






Singe och Daniel bygger altanräcke



Charlie!



Enzo!



Hugo visar sina stora kusiner sin lille kusin



Frode ser inte riktigt förtjust ut i den pussen, men mostera gillade den!



Ute på långpromenad



Sover i bilen

Nu kom lite bilder också !! Nu väntar jag på att Jonas ska komma hem med mat, sen väntar en dusch och jag hoppas komma i säng tidigt idag. Är väldigt väldigt trött!! Förresten nu går min goa kompis Sandra i väntans tider, Bara tre dagar kvar tills deras tjej är beräknad att komma till världen. Väntar med spänning!!

kram på er

söndag

Nu sitter jag hos Viktoria för tredje dagen i rad =)- I fredags var vi ju här och hade lite syskon kväll med respektive. Gör mysigt.

I går hade Hugo 9 års kalas, det bjöds på tacos och det var en massa folk. Det var ju rena sommarvädret så vi satt ute till 22 på kvällen. Gött att sommaren är här, får hoppas den stannar!

Mamma och pappa sov hos oss, så i morse lurade jag med dom på en två timmar promenad, vi gick och kollade på det stället vi ska ha dopkaffe. Mysigt. Sen åkte vi till Viktoria för mamma och pappa hade bilen där. Singe gjorde gör goa hamburgare och nu är Singe och Jonas ute och kör.

Det kommer nog lite bilder inom kort. ...

Ikväll ska vi nog bara va hemma och se på tv och ta det lugnt.

fredag/lördag

Nu har vi precis kommit hem. Vi har varit hemma hos Viktoria och grillat.
Jonas stod för maten och det blev grillspett på fläskfilé och chorizo, pommes strips och tzatziki. Gör gott!!

Jag och Frode var ute idag mellan 11-15. Förutom en kortare amningssession så sov han i stort sett hela tiden. Han trivs verkligen i sin vagn.

Jag köpte två par leggings, ett par jeansfärgade och ett par svartvita, dom svartvita vet jag inte riktigt vart de tog vägen men jag hoppas de ligger i vagnen =).

Imorgon är det kalas för Hugo.

Nej nu är det sovning för mig!

Fredag!

Idag är det bästa dagen på hela veckan !!

Planen för idag är :

1. Ut och gå

2. Möta upp syrran på stan

3. Fixa present till Hugo

4. Ev fika med Lotten på stationen

5. Hämta mina skidor på Adams.

6. Hem till syrran ikväll.


Vi får väl se hur mkt av dessa saker man hinner med.

Jonas har tagit lite sovmorgon idag och tar hand om Frode, rätt skönt att få duscha och äta frukost i lugn och ro. Men nu ska Jonas iväg så jag ska väl passa på att gå ut jag med.


skön dag!

Idag har varit en riktigt skön dag.

För det första har ju Frode börjat sova mkt bättre på nätterna. Nu sover han från ca 22-23 på kvällen tom 4 - 4.30 på morgonen, sen lite mat och nästa gång vid 8 tiden. Så det är ju nästan en hel natt. Och Frode är på så himla bra humör på morgonen så då får man dom mest underbara leenden!

Vid halv elva tiden gick vi ut på vår promenad, vi gick till kärralund och tillbaks ( ca 7 km). Jag försökte göra som Martin Lidström (brottaren) säger att om man ska göra powerwalk så ska man gå så snabbt att nästa hack är att springa. Efter det gick jag till Franks och tog en smothie och en lunchmacka med mozzarella och pesto. Sen var jag på väg hem och då mötte jag vår granne. Hon skulle precis gå riktigt snabbt uppför eklandabacken och sen sätta sig och sola i carlandersparken.


Ikväll ska Jonas på afterwork med jobbet, och det brukar ju bli rätt så sent så jag och Frode får ha en myskväll hemma ensamma.

Förrestesten är jag SÅÅÅÅÅ GLAD idag för Jonas klarade teorin!!! Grattis älskling!!!!!!!!!!!! Snart är det efterlängtade kortet ditt!




I vagnen



Ett fint träd ... somrigt!



Från vänster : Min granne och hennes Gustav samt en från hennes föräldragrupp, hennes son hette också Gustav.
Jättesöta killar!

BVC och Halmstad

Dagen började med att vi var lite sena upp ur sängen vilket gjorde att vi fick halvspringa till BVC.
Väl där fick vi ändå vänta ett litet tag. Idag skulle vi för första gången träffa doktorn.
Först var det vägning och mätning. Frode väger nu 5880 g och är 60,5 cm lång. Han följer sin kurva perfekt sa läkaren!! Läkaren kollade även allt annat och allt var bra!

Sen tog jag och Frode tåget till Halmstad och hälsade på Daniel och Linda. Daniel kom och mötte mig vid tåget tillsammans med Charlie. Charlie är så söt!!

Väl hemma hos dom så åt vi lunch. Spagetti och falukorv. Mums!! Sen gick vi ut på stan en sväng. Det var rena sommarvärmen i Halmstad !! Linda hittade två dukar på hemtex men i övrigt var det enda inköp vi gjorde en glass var.

Efter detta gick vi åter till deras lägenhet och där fikade vi med sockerkaka som Linda hade gjort. Gör go!!

Vi tog tåget hem vid sex tiden och Frode var väl inte så sugen på att åka tåg om man säger så, men det gick allt bra.

Tyvärr glömde jag ju kameran hemma, så det blir inga bilder därifrån.

Nu är det Greys så jag får gå tillbaks till tvn.

kort

Nu har vi fått våra tackkort så jag sitter och grejar med det. Tänkte skicka ut inbjudan till dop i samband med det också.

Jonas kom precis hem och tog med sig Frode ut på en promenad. Det är första!! gången jag är ensam hemma sen Frode kom. Det känns nästan lite kusligt men väldigt välbehövligt.

Det blev en promenad för mig och Frode tidigare idag ändå. Det var riktigt skönt, fast det kändes mkt kallare än vad det gjort tidigare i veckan.

grått idag

Idag är det riktigt grått väder så jag funderar på om vi ska strunta i promenaden, men vi får se.

Egentligen skulle Linn och Tilde hit idag, men då Frode fortfarande är lite hostig och snuvig så avbokade jag. Det är ju synd om Tilde ska åka på nått. Nu blev det ju dock en lucka för dagen så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Så tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot att träffa Linn.

Nu sitter jag och dricker en latté hemma. I morgon bär det i allafall av till Halmstad.

Lotten : Det ska vi verkligen försöka hinna till!! Vore jättekul att träffa dig och Leo. Vi ska på rutinläkarbesök kl 9.45, så det kan bli lite tight att hinna, men jag ska försöka!! Vet inte hur långt tid sådant brukar ta. Har du kvar samma nummer som förut ?

Nu vaknar min lille älskling.




båt

Igår köpte förresten mor och far en ny båt, den gamla blev ju stulen.

Den var jättefin. Lånar ett kort från Lindas blogg


Jättefin! Undrar om jag kan lära mig att köra den ... den ser stor ut =), kanske är bäst för pappas skull att jag inte lär mig det. =)


Nu väntar jag på att min mat ska bli klar. Blir kreolskansgryta och bulgur. Har varit ute och gått nu i 1,5 h och sen varit på apoteket. Fick pencillin mot det Frode har på tungan ... Det kostade 330 kr!! Fick en smärre shock ... Sen köpte jag lite andra grejor så jag har shoppat för 450 kr --- på apoteket! Roliga pengar.


Nej ha en bra dag nu. kram




populär ..

Idag har jag väl varit lite mindre populär för vår lille grabb. Jag lyckades ju inte få nån bra parkering igår kväll. Det resulterade i att jag innan kl 9 var tvungen att flytta bilen då det blir böter annars. För en gångs skull verkade Frode inte vilja vakna så jag var ju tvungen att väcka honom, klä på honom, ta ut honom i babyskyddet, flytta bilen ungefär 100 m, gå in igen, ta av honom mm mm... Inte nog med det så gav jag honom även koksalt i näsan ... Behöver jag säga att jag kanske inte var den mest populära i detta kvarteret. Det löste sig dock med lite mat ...

Vad väntar då idag ?? Jo nu väntar jag på att Frode ska vakna, sen ska vi väl byta på honom och sen ska vi ut och gå.
Jonas är ju i Sthm så han är inte hemma förrän kl 8 ikväll. Jag har lite planer på att sätta in alla kort i albumet men vi får se, började lite men det var så många =)

I morgon kommer Linn hit vid halv tolv och på kvällen skall jag vara barnvakt åt Cornelia och Hugo... Viktoria och Singe har varit gifta i 8 år då!

Gratulerar

Då måste vi ju gratulera min svåger Joakim Öberg som lyckats med prestationen att vinna slalom och storslalom samt bli tvåa i Super G i helgens tävlingar i Höglekardalen. Vi är riktigt stolta!

Eftermiddagen och kvällen har spenderats på Östra ... Vi har ju tyckt att Frode har verkat ha ont i magen, jag ringde ju såklart mina vänner på sjukvårdsupplysningen och sen åkte vi in till Östra. Efter mkt undersökningar, infektionsprover mm mm så kom man på att Frode äter väldigt häftigt och får därför luft i magen = ont i magen. Därför är det extra viktigt att vi får honom att rapa! Dom kollade även allt annat och man kom fram till att han är helt frisk!!

Vi var på sjukhuset mellan kl 17-21. Frode tyckte det  var roligt eftersom han fick 100 % uppmärksamhet av mig, vi pratade med lampan och med väggen =)... Själv tyckte jag det var lite trist att sitta i ett litet rum, utan tv eller nått ... men vad gör man inte för sin lilla älskling !

Nu skall jag sova och imorgon får vi se om Jonas kan smyga, Han åker till Sthm kl 5 igen ... Jag måste flytta bilen innan kl 9 för det fanns bara platser på nattparkeringen!

Hemma igen

Nu har vi kommit hem igen, Jonas är på jobbet och läser teori, jag sitter och väntar på att kaffet ska bli klart och Frode sover.

Jag har gjort ett rejält snedsteg i mitt nyttiga liv idag ... Vi hade ingen mat hemma och jag orkade inte göra i ordning Frode för att gå ut och handla, så det blev pannkakor. Och när jag äter pannkakor så äter jag det som mormor och morfar lärde mig, med strösocker på ......... riktigt riktigt onyttigt men även ÅH SÅ GOTT!!

Det var lite synd att vi var tvungna att åka hem så tidigt idag, tycker det är väldigt skönt att vara hemma hos mamma och pappa. Men som sagt det är ju inte så långt kvar tills Jonas skriver så han måste plugga och det är svårt att göra det om man är borta. Det är ju faktiskt rätt gott att komma hem i tid också.

På onsdag fyller Hugo 9 år. Undrar så vad jag ska köpa ??? Vi ska dit på kalas på lördag .... Då hinner man få lite pengar igen .. gött de ... man lever inte så fett som föräldraledig, särskilt inte första månaden då fskr kassan har sina månader mellan 20-20 i varje månad ... Ja ja man ska inte klaga!



Frode i Hugos keps! Lite oförstående om vad som händer ..



Skrattar åt mosters roliga ljud!



Nyklippt!!

När vi ändå var i Mellerud passade vi på att byta till sommardäck samt storstäda bilen, det behövdes kan jag säga! Det var rätt mkt sand i den från mina beachträningar ... =)

Vi har även upptäckt att ljuddämparen är sönder ... mindre roligt, men om ni hör nått som vrålar så är det vi som kommer.

Nu vaknar den lille gode ...

kram på er!!

Mellerud !

Nu är jag i Mellerud. Vi har varit hos Tinna och gett henne en present eftersom vi missde hennes kalas i tisdags. Vi gav henne rosa äkta champagne ! Skall man väl ha när man blir 50 *=)

Nu börjar det lukta gott i köket, mamma och pappa gör nått gott med fläskfilé.

Idag har Frode varit  lite kinkig mellan varven... tror att han har lite ont i magen, så svårt att veta vad man ska göra !!!

Snart kommer min goa syster . Nu saknar vi bara bror och Linda !!

kram !!

Glad och nöjd!

Jag är så himla nöjd med mitt liv just nu! Jag har verkligen allt man kan önska.

Hoppas alla kan få vara med om det!!!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen, eller ja det har jag varit en stund. Åkte därifrån vid halv tio tiden. Då hade jag nog skickat 5 sms till Jonas tror jag. Men Frode hade sovit i stort sett hela tiden.

Frode fick jättefin present från Emma (och Martin tror jag i allafall =))

Tog kort på tjejorna men lägger endast upp det på Emma och Helena då det andra faktiskt inte riktigt går att lägga upp =)

vi fick jättegod mat hos Helena, Först en thaigryta med kyckling och sedan en JÄTTEGOD chokladmousse sak .. MMM Vill ha recept på den!!!



Emma och Helena



Jättecoola surfshorts och t-shirt samt sandaler. Blir perfekta i Spanien i sommar!!


Nu hoppas vi kunna få Frode att somna snart då vi ska till Mellerud och har sagt att vi ska hämta Singe i Askim kl 8,15 ...

snart iväg

Nu ska jag snart iväg till Helena, el det är ju två timmar kvar men det känns som snart.

Jag har faktiskt redan gjort mig iordning för man vet ju aldrig när Frode sover eller inte.

Just nu sover han faktiskt. Kl kvart i sju måste jag se till att senast mata honom eftersom han behöver va riktigt mätt när jag åker.

Här kommer lite kort från dagen



Knopparna jag tog kort på för nån dag sen har slagit ut



Ankunge



Nöjd efter badet.

Godmorgon!

Ny dag och solsken ute, en liten pojk som sover sin morgon tupplur, frukost på väg ........ kan det bli bättre ??

Dagens planer är

1. köpa nya teoriprov åt jonas

2. gå ut och gå minst en timma, förhoppningsvis få sitta ute och sola i en timma också !

3. städa sovrummet

4. bestämma vad jag ska ha på mig ikväll samt packa för Mellerudstrippen i morgon

5. Hem till Helena vid 19 - 19,30.

Vi föräldralediga lever ett hårt liv =) ... fast ibland kan det faktiskt vara jobbigt men just nu känns det helt fantastiskt!

Vi åker ju som sagt till Mld kl 8 i morgon! Jag har bokat en klipptid kl 12.15 så nu ska man äntligen få nån bukt på håret... Känns lite dumt att inte gå dit jag brukar men det är sååå mkt billigare i Mellerud och dom är i stort sett lika duktiga.



godnatt

Nu har Jonas kommit hem, känns alltid skönt när vi är hemma allihop.

Laxen blev god förut, nu har jag mat tills i morgon också.

I morgon kväll skall jag hem till Helena. Frode stannar nog med Jonas.

Godnatt!

ny dag

I morse åkte Jonas till Stockholm kl 5. Då var jag och Frode också vakna, han var klarvaken och låg med stora ögon och pratade och skrattade, men efter lite muta (läs mat) så somnade han om.

Sen har vi varit ute och gått, suttit och solat utanför universeum samt en tur ner på stan. Nu på eftermiddagen har Frode suttit i nästan tre kvart i babysittern utan att tröttna. Jag har hunnit dammsuga och städa undan. Men det ser ju jämt rörigt ut i och med alla saker man har i diverse neonfärger. Jag och Jonas har ju alltid kört med rätt lite möbler och i en färgskala som gått i svart, vitt och kanske grått ... lite ovant. Men det är en ny boss i stan!!

Man möter rätt lustiga människor när man är ute och går. Idag mötte jag en man på cykel ca 70 + som hade cyklop på sig, han kanske hade läst fel ... cykelop ... hi hi ... Det lät lite roligare inne i mitt huvud än vad det gjorde i skrift =).

Nu skall jag laga lite mat, Jonas är dock inte hemma förrän kl 21 ikväll så jag får äta själv, skall försöka äta middagen innan kl 19 ......... Är sjukt trött på att inte komma i ett enda par av mina gamla byxor!!! Sen pratade jag med en tjej som sa att det är helt normalt att man inte gått ner allt inom 9 månader efter graviditeten ...

Idag blir det lax, bulgur och nån sås .... blir nog vitlökssås för det är det enda vi har ingredienser till hemma.

Askim och lek

På eftermiddagen idag har vi varit och hälsat på syrran. Det var kul för det var länge sen !! När man kommer dit möts man av en glittrande Cornelia, i dubbel bemärkelse, den tjejen är verkligen alltid glad!! Sen hade hon och en tjej kompis lekt med glitter så dom glittrade verkligen.

Vid sju åkte vi därifrån och hämtade Jonas, han hade stannat kvar på jobbet för att läsa teori.

Nu på kvällen har vi ätit köttfärssås och spagetti och nu börjar snart Greys Anatomy. Frode har somnat på soffan.

Han har börjat bli väldigt gnällig när han blir trött, då får man nästan tvinga honom att somna genom att hålla honom mot sig och klappa honom på ryggen/rumpan. Helst med älsklingsfilten mot kinden.

Här kommer lite kort från när Frode leker



Den nya favoritplatsen i lägenheten med favvoleksaken över sig



Babysittern är inte alltid lika rolig men i morse pratades och skrattades det mkt




en pussvänlig knubbig arm =)



Present från Disa, Jonny och Havanna. Tack så mkt !!


Ha en skön kväll nu!

lunch på stan

Natten har varit underbar ... vågar nästan inte säga det, Frode somnade om utan mat vid två tiden, och sen vaknade han inte förrän kl 5,30. Mat i en kvart och sen vaknade vi först kl 8.40. Vi är ju vana med att Frode vaknar vid ca halv åtta så Jonas hade inte ställt kl vilket gjorde att han försov sig.

Jag hade en lunchträff med en tjej som jag spelade beachvolley med förut. Vi träffades vid korsvägen och gick och åt lunch på ett franskt cafe i närheten. Sen gick vi en sväng på stan för att leta present till hennes kille. Hon har en dotter som är född två veckor före Frode som heter Lovisa. Båda våra små bebisar skötte sig så bra och sov så att vi fick prata.


Vid halv fem skall jag ut till syrran. Det var gör länge sen jag träffade henne nu känns det som. Får bli bättring.

Idag kom det ett paket med posten från Disa, Jonny och Havanna. En jättefin body med korta ben till sommaren. Lägger in kort sen när jag sitter vid andra datorn.

presenter!

Tiden har runnit iväg men här kommer kort på de fina presenter vi fått från

Anna Nordin



Kan Frode ha på peace and love kanske .,...

Från Fam Hill



En jättefin pyjamas i stl 68. Kanon för i den storleken har vi nästan ingenting!!

Tusen tack!!

Nu väntar tre timmar framför tvn för mig. Först premiär för Ugly Betty och sedan dubbel avsnitt av desperate housewifes!!


tillbaks till vardagen

Natten gick riktigt bra, Frode sov i sin säng till kl 5 i allafall, dock gjorde han ett avbrott vid 2 för lite mat men i övrigt så gick det bra. Vid fem tog jag upp honom för mat igen, då somnade vi dock båda två och vaknade vid 8.

Vid 10.30 gick vi ut på vår promenad, Halvvägs träffade vi en av mammorna från magplasket ( Carina). Vi stog och pratade i ca en halvtimma. Hennes kille Olle som är född två dagar efter Frode var 57 cm lång och vägde 5350 gram. Frode är ju 57,5 och väger 5300 gram. Dvs dom är ju nästan lika.

Idag när vi skulle gå ut så visade termometern 15 grader i skuggan. Därför tog jag ur åkpåsen och la i fällen, sen fick Frode ha sitt täcke över sig istället, samt delen som hör till vagnen. Precis när vi kom tillbaks och kom in i lägenheten så slog vädret om och det började regna, snacka om flyt. Nu är det dock fint igen

Jag har slarvat med vattnet idag och har därför ont i huvudet. Gott jobbigt.

På fredag är det tjejmiddag hos Helena, ska bli jätteskoj att träffa alla tjejerna igen! Var ett tag sen nu. Är lite i valet och kvalet om jag ska ta med Frode eller ej. Om jag inte tar med honom så blir det ju en väldigt kort kväll, men det kan det ju iofsig bli om jag tar med honom också. Ja vi får se och vi får väl diskutera med pappan ...

Sen på lördag/söndag blir det en tur till Mld för däckbyte och hälsa på mamma och pappa.

Idag har vi övat med att leka i babygymet och med  babysittern. Det går ett litet tag men sen tröttnar Frode. Jag är lite osäker på om jag verkligen köpte den bästa babysittern, tycker det är för dåligt gung i den. Frode verkar inte riktigt gilla den. Men det kan ju vara en mognadsfas också.

Ha det gött

Hemresan

Nu har vi kommit hem från Borlänge. Resan gick jättebra, men om man inte har barn så satt vi nog i vagnen från h.ll. Det grinades och skrek överallt, men som stolt mor måste jag ju meddela att Frode sov i stort sett hela tiden, och när han inte sov så åt han eller byttes på. .. Helt nöjd hela tiden! Så skönt för då vet man ju att det inte är några problem att åka med honom ... denna gången i allafall! Det roligaste var dock ändå en mamma och en dotter som var med,. Dottern var nog ca 2-3 år och skrek konstant. Så när vi var några mil innan Örebro så slutade hon äntligen, då bestämmer sig mamman för att göra en inbakad fläta på den stackars tjejen, gissa vad som händer ... Jo självklart börjar hon ju skrika igen! Jag förstår henne!!

Igår kväll var det dock en annan situation ......... Frode var helt utom sig och skrek konstant i 2 timmar, till slut fick vi gå ut och gå med honom och då lugnade han sig lite, men när vi kom in fortsatte han. Det slutade med att jag satt och sov med honom till ungefär kl 2 och sen efter blöjbyte låg han i min säng och sov

Nu när vi kommit hem så har Jonas gjort lite mat, det blev spagetti och en tomatsås med räkor och musslor. Mmmmmmmmmm! Tycker vi har en rätt bra uppdelning här ... jag gör mat åt Frode och så gör Jonas mat åt mig och han! Får se hur länge han går med på det.



Här är den gode efter dagens bad


påskdagen

Idag har varit en lugn dag. Vi vaknade rätt så sent, sen har jag och Jocke varit ute och gått i skräddarbacken. Jonas stannade hemma och läste teori.

På eftermiddagen har jag och Jonas varit en sväng vid kupolen. En kompis till Jonas kom förbi, Kim, och han hade med sig sin son Vilgot. Vilgot var jättesöt och var 4 månader gammal.

Nu skall vi ha grillpremiär. Det blir grillad lax!



Kim och Vilgot



Frode i sitt nya gym



Ler

promenad och fika

Jonas, Frode och jag tog en promenad förut ned till stan, det tog ca 45-60 min. Väl nere kom Tord och Jocke för att hämta oss, det vankades fika i kvarnsveden. Det var första gången för Frode i Jockes lägenhet. Även där tog vi en kort promenad. Jocke körde självklart vagnen. En mycket stolt farbror!!

Nu byter Jonas på Frode, Birgitta lagar mat, Tord och Jocke är på väg ner till Tords jobb för att hämta något och jag sitter vid datorn.

Vilket väder det har varit idag!! Vi har gått i kortärmat, man har sett folk ligga och sola i badbyxor (vilket iofsig inte var så vackert då det var en mkt vinterblek, ej vältränad och i speedos 60+ åring ) och jag har ätit årets första pinnglas. Den nya soleron ... gör god!!

Jag skulle gärna lagt upp några kort men då jag glömde kameran inne idag så har jag inte tagit några roliga.



Här kommer ett kort på en väldigt fin kaktus som blommar i Öbergs datarum

vi får skylla oss själva!

I natt somnade inte Frode förrän kl 3. Inte så konstigt faktiskt eftersom jag var ute och gick med honom i ca 2 h (sov hela tiden) när vi kom hem så fortsatte han sova och då sov han till 23,30... Man är ju lite kluven där för det är ju rätt skönt när han sover om man ska äta och så, men man förstår ju själv att om Frode sovit i ungefär 8 h så kommer han inte somna om endast för att klockan säger det.

Dock efter kl 3 så sov han jättebra och vaknade först kl 5,30. Då var det dags för lite mat och sen sov han till 8. Nu ligger han och hans pappa och vilar fortfarande, och då passar jag på att blogga lite, och sen ska jag ut i sommarvärmen!! Försöka bygga på färgen i ansiktet lite!

Vi har märkt att Frode utvecklats de senaste dagarna!

1. Han följer med jättebra i blicken, och om jag går därifrån så går ögonen fram och tillbaks när han letar efter mig, han följer även med grejor som man håller framför honom.

2. Han ler oftare med hela ansiktet (dvs man ser att det inte bara är gaser)

3. I morse lyckades han vända sig från sida till mage ( i och försig var det lite nerförsbacke så han fick lite hjälp, men ändå!!)

4. Huvudet blir stadigare och stadigare. Om man har honom på bröstet så lyfter han  på huvudet hela tiden.

I dag har vi inga planer som jag vet i allafall, så det blir nog en lugn och skön dag.

Glad Påsk allaihop! Och ät nu mkt godis, jag har hört att det är nyttigt!

Lång fredag

Idag har vi varit på slalomtävling i Nybrobacken. Jocke var med och tävlade.
Frode har även fått sin första medalj från Borlänga slalomklubb. Ska bli många fler om mamma får bestämma!

På eftermiddagen gick jag ut för vad jag planerade en kort promenad, dock svängde jag åt fel håll vilket gjorde att promenaden blev på över två timmar. Helt slut! Jag har fått så himla ont i ryggen, antagligen sitter jag fel när jag ammar. Det är gör jobbigt. Måste jobba på hållningen.

Nu på kvällen har vi fått lammfiol och potatisgratäng. Supergott!



Inför slalomtävlingen, go och gla



Jocke efter första åket



På väg uppför backen, sovandes i babybjörn



Solvägg i målfållan



Sover hos mig




Frode tog guld i klassen 0-6 mån, lite arg är man dock ändå ...

Nu vankas kaffe

Dagens köp

Här kommer kort på vad jag köpt idag



Påskpresent från Viktoria





Kläder till Frode



Nya skor till mig! Köpta på din sko

Nu väntar lite kaffe efter maten. Vi fick laxroulader med gorgonzolaost och parmaskinka samt couscous till middag. Supergott!!.

Skärtorsdag

Natten som gick var väl sådär måste jag säga, Frode var klarvaken mellan 2-3,30. Han grät inte eller så men han var liksom klarvaken... och då kan man ju inte sova. Så jag vaggade, matade, sjöng mm mm men de där stora blå ögonen bara tittade på mig , inte kan man väl bli irriterad då. Men trött var jag sen. Så när nästa vaken period började vid 6 så tog Jonas honom efter matningen. Då fick jag sova, skönt!!

Dagen har tillbringats mellan 11-15 på kupolen. Jonas köpte en skjorta, ett par jeans och en plånbok. Jag köpte ett par skor, som ser ut som converse skor fast med en liten kilklack. De var lite höga i skaftet så man kan ha dom till leggings. Vi köpte även tre bodies och ett par joggingbyxor till Frode. Det blev en mössa från polarn för påskpresenten från Viktoria.

Vi har även varit hemma på fika hos Ellinore och Fredrik. Dom bor i ett jättefint hus nära Jonas föräldrar. De väntar barn som är beräknat 7 maj. Det är brorsans födelsedag =).

Det är väldigt mkt barn som går runt här och lämnar ett påskbrev och vill ha godis. Så gjorde/gör man inte i Mellerud. Där lägger man godis i påskbrevet och sen ger man sina klasskompisar som sen ger tillbaks... så jag tycker det känns lite konstigt när dom kommer och vill ha godis .. Jag kommer ihåg första gången jag var med om det i och för sig i Mellerud. Det var på påskafton och jag hade varit ute på wärs på långfredagen, jag var väl kanske inte alltför pigg och kl 9 på morgonen kom det några och lämnade fram ett påskbrev och sa gladpåsk ... jag tittade på det och sa glad påsk tillbaks och var på väg att stänga dörren. Då förklarade de vänligt men bestämt att jag skulle ge dom godis ... jag hade ju inget godis men då förklarade dom att det gick bra med pengar också ... Men nu har jag lärt mig i allafall!

Här kommer lite bilder från dagen som gått!



Frode sover gott i sängen




Slocknat med fjärrisen i handen



På väg till kupolen



Fika på waynes





I en blivande fars famn




Väldigt fin blivande mor



Hos farfar i nya kläder



Jättefin nalle från Ellie och Fredrik!

Borlänge

Nu är vi framme i Borlänge. Resan började i morse kl 10. Frode har skött sig exemplariskt hela vägen. Han har faktiskt varit vaken större delen men han har nog gråtit max i tio min sammanlagt. Fem av dessa var de sista minuterna innan vi rullade in på Borlänge station.. Han kände väl antagligen att vi var lite stressade.

Nu ligger Frode och sover nere i insatsen på kökssoffan. Jonas sitter nere och kollar in utbudet av kanaler och jag sitter uppe och skriver. Birgitta kom precis hem ifrån jobbet.

Här kommer lite kort från dagens övningar



Början av resan, sovandes ...



På väg av tåget i Örebro, där tog vi en tur på stan



Sovandes igen, ombonad i vagnen



Paus i ätandet, Ler lite nöjt..



Efter lite tjurandes somnade Frode utmattad, sover på kökssoffan



Farmor och farfar har köpt den här fina sängen till Frode, den får han prova i natt!

Resa bokad

Nu har vi bokat resa till Spanien i sommar, Vi ska bo i en bungalow. Allt finns i denna(ac, toa, dusch, kök, tv ), själva huset ligger på campingen så det är ju perfekt i och med att mamma och pappa + syrran m fam kommer vara där. Annars skulle det ju bli ett evigt spring. Den är egentligen för 5 personer men vi fick ett bra pris. Mamma och pappa har ju varit där sedan jag var 13, så det blev lite kompispris. Vi flyger med Ryan Air. Dom är lite småfula, dom tar till och med betalt per väska man checkar in ... då är det ju inte konstigt att man kan va billig.

Vi ska ju i allfall då till Pineda de Mar mellan 20 - 27 juli! Skönt när man bokat och betalt för då vet man att det blir av!

Fick ett paket med posten igår från Anna Nordin. Hon hade köpt ett nitbälte till Frode. Det blir han gör tuff i!! Det var lite stort nu men vi ska göra ett nått extra hål så att det passar till Peace and Love =). Tack så mkt!!

 

tjohoo

I natt lyckades vårt expriment med Frode. Sköterskan har ju sagt åt mig att vi inte behöver ge honom 2-3 målet utan att det är helt ok att försöka somna honom utan ... lättare sagt en gjort har jag upptäckt innan. I natt gjorde jag dock som Anu tipsade mig om och körde vagnen över en matta inne i vardagsrummet. 10 min senare sov Frode och vaknade inte förrän kl 5. Då åt han och sen sov vi till 8! Riktigt skönt.

Idag kl 12 hade jag stämt träff med en tjej som jag träffade på bb som heter Emma. Vi träffades vid Linnéplatsen och gick en LÅNG runda (det var hon som ledde, skulle nog inte hitta tillbaks till den rundan), Vi var i allafall ute och gick i över 1,5 timma, sen satte vi oss och tog en kaffe på ett fik i Linné. Båda våra små killar (som är födda på samma dag) sov hela tiden!

Nu har jag en liten sovande kille hängandes i babybjörn på bröstet, nu har jag tänkt packa inför vår resa ... svårt att veta hur mkt man ska ha med sig .. Till Frode blir det nog större delen av hans garderob ... och det innebär nog att det inte finns plats för några kläder till mig och Jonas ... Japp så var det löst.

Spoden



Nybadad kille i badrocken från Fam Huitfeldt!

Ny vecka ...

Idag har Frode och jag varit ute ur huset nästan hela dagen. Först gick vi ut på vår promenad kl 10,30-11,45. Sen satt vi på Franks till kl 13. Kl 13,45 gick vi till bvc för vägning och mätning.

I morgon är det ju förresten Frodes månadsdag!! (1 månad). Tänk vad tiden går snabbt. Det vísade sig att vår lille kille inte är så liten längre! Han är nu 57,5 cm lång och väger 5300 gram!! Han har alltså vuxit 4,5 cm och gått upp 1,3 kg sedan han föddes! Sköterskan tyckte att han var väldigt med i blicken och han gav henne ett av sina bästa leenden.

Efter detta gick vi in i femman en sväng för jag var på jakt efter ett babygym, de var dock så himla dyra (650-700 kr) så det blev en variant som man satte över babysittern. Detta blev Frodes påsk/månadspresent!!  Vi ska nog köpa ett babygym ändå men det finns billigare på ikea som är jättefina.

Efter vi hade varit inne där gick vi hem (sammanlagt tror jag att vi har varit ute och gått i över 3 timmar idag). När vi kom till korsvägen så sov han så djupt och det var ju nästan sommar ute så jag köpte en latte och en hänt extra på pressbyrån och satte mig utanför universeum och solade. Där satt vi nog i en timma ungefär. Vi har faktiskt medvetet försökt att hålla oss lite borta idag eftersom Jonas vaknade med feber, därför tänkte jag att han skulle få vila. Sen fick jag iofsig höra att han hade haft flera telefonmöten ändå!! Sånt är det när plikten kallar...

Nu på kvällen är i allafall Jonas feber borta så förhoppningsvis var det nått tillfälligt. Vi ska ju åka tåg till Borlänge på onsdag så då vill vi ju helst vara friska allihop.

I morgon skall jag förresten ut och gå med en tjej jag träffade på bb. Ska bli kul!


Här kommer lite bilder



Lite färg har man allt fått . Ser dock mkt tröttare ut på det kortet än vad jag är i verkligheten ... Lite smink kanske vore på sin plats



Grejen till babysittern (även förtidig månadspresent/påskpresent) Nallarna plingar och piper när man trycker på dom.



En sovande prins

kasslerlasagne och film

Ikväll har jag hyrt film, jag har hyrt en med Ben Stiller och Jack Black, som handlar om några skådespelare som skall ut i djungel och spela in en krigsfilm. Jag håller även på att göra en kasslerlasagne för kvällen.

När vi var hemma hos Viktoria förut gick vi ut på en promenad ... jag kan konstatera en sak ... Viktorias runda är MYCKET jobbigare än min! Vilka backar det finns i Askim/ Hovås! Skall kanske också tilläggas att jag hade stövlar med klack på .. inte så hög men ändå ... det värker lite i fötterna fortfarande =).

Här kommer lite kort från kalaset i helgen. På begäran av min far kommer hädanefter bildtexten under bilden!



Finklädd på kalas



Jonas får present av Anu, Tobbe och Wille. En rockkokbok och en vinflaska som hette the king!



Wille, Tobbe, pappa och Daniel



Daniel och Anu



Den här fina klänningen och sjalen fick jag av mamma när vi var ute på stan på lördagen!


söndag

I går skulle vi på fest, men då jag kände mig lite krasslig så fick vi stanna hemma.Nu känns det dock bättre

I natt så har vi sovit jättebra, nu är Jonas på invigningen av Ullevi. Jag är hemma hos Viktoria och har fått tacos- Så gott!.

Nu skall jag mata min lille kille. Skriver mer sen.

Nu är det matat och klart. Frode sitter hos sin mormor.  Sitter och tittar på den rätte för Rosing ... känns som ett klokt val att hon valde en 19-åring ... man är ju ofta redo för att bli typ plastpappa till två barn då..

Vi har bestämt oss för att åka till spanien mellan 20-27 juli i sommar. Min familj är där nere då och bor i husvagn, Jag och Jonas har dock tänkt på något lägenhetshotell. Med AC!!

På onsdag ska vi åka till Borlänge. Vi skall åka tåg. Det känns lättast om nu Frode skulle bli otålig så kan båda jag och Jonas gå runt med honom. Vi ska vara där tills  måndag.

Annars har jag inga större planer för veckan.

Nya skidor!!

Jag har köpt nya skidor idag!! Jag är supernöjd. Det är ett par friåkningsskidor som även funkar bra i pisten. Det var halva priset på allt på adams sport. Så jag fick skidorna och bindning för 3500 kr. Ordinarie pris 7000 kr

Här nere ser ni info om den!

Ett par elan FREE SPICE. Bild och info taget från https://www.shopatron.com/product/part_number=874020/690.1.12964.10238.0.0.0



The Free Spice represents every female freeskier's idea of dream. A female-specific truelite woodcore is combined with fiberglass for added strength, while the ski's lifted tail delivers a memorable powder skiing experience every time it dumps. On the hard pack, the Free Spice's sidecut radius and RST sidewalls ensure flawless carving performance. Lengths/radius: 159 (16.8), 168 (19.4), 177 (21.1). Geometry: 128/88/108, 128/88/108, 128/88/108. Optional binding: ELW 11 Wide Brake.

Lite bilder från veckan som gått

Ikväll skall vi ha lite kalas, så eftersom jag hade tänkt städa så ville inte Frode sova =) Nu är han dock nere för räkning.
Förkylningen verkar ha släppt nu vilket är skönt, för då låter han inte lika rosslig.

Nu har jag precis suttit och valt ut nästa veva med kort som skall framkallas. Extrafilm har en jättebra tjänst där man kan skicka över bilderna över nätet. Sen kommer dom på två-tre arbetsdagar. Snabbare behöver man dom ju inte eftersom man har dom ju ändå på datorn. Nu kommer snart min bror hit. Han kommer med tåger 17,20. Jonas ska ner och möta honom och sen ska Daniel få hjälpa till att bära från systemet och affären.

Vi måste ju även skicka ut inbjudningskort till dopet snart. Oj oj mkt att göra ...





Dagen som gått

Frode sov bra i natt, vaknade vid fem, sju och sedan vid halv tio!! Vi gick ut och gick vid 11 tiden. Kl 14 åkte vi till hisingen (mitt gamla kontor). Vi hade med oss lite fika och alla fick träffa Frode. Han fick jättefina presenter. Dels ett jättevackert kort som en tjej gjort själv, sen fick han en leksak, mjuka klossar och en lära sig att gå vagn. Det kommer kanske dröja nån månad innan han kan använda vagnen, men snart så =)

Nu på kvällen har en arbetskamrat till Jonas varit här. Frode fick en jättetuff Guns n Roses tröja av honom! Gör tuff

I morgon ska vi ha lite30 års kalas. Vi blir 9 vuxna och fyra barn. Vi ska nog koppla in wii i sovrummet så barnet har nått att göra. Ibland önskar man att man hade lite mer plats!!

dagens outfit ...



Frode har nu vuxit i byxorna som han fick av sin mormor och morfar på bb! Tröjan fick han av Cornelia!



Så här snygg är Frode ikväll när vi ska lite familjekalas (vår lilla familj). Dvs jag och Jonas ska äta lite gott, och kolla på hockey och fotboll.
Kan ni inte riktigt se Frode framför er när han står och dansar på push ??

promenad och vårtecken

Igår kväll var ju mamma, Viktoria, Hugo, Daniel och Linda här på besök. Det var jättemysigt
Här kommer lite kort från det

Tänk vad nöjd Frode ska vara med detta kort när han blir lite äldre när han sitter hos Linda!



Charlie och Hugo dansar



Hos morbror



Idag fyller ju även Jonas 30 år ... konstigt jag som bara är 22 .. Mamma var ju här i morse och hjälpte till med sången. Av mamma fick han en skjorta. Vi gav ju även paket i lördags vilket var från Thord, Birgitta, Jocke, Vicke och Singe m fam, Linda och Daniel, Mamma och pappa, och från mig och Frode. Detta var ju ett dykarcertifikat. Det hette open water diver ... och är padi certifierat. Idag fick han även ett presentkort från våra vänner i Sundsvall. Detta så han kan köpa sitt abc paket.



jag har gått en långpromenad idag igen till kärralund. Efter detta satte vi oss och tog en latte på Franks. Det var så himla gott väder idag, och vi kom ut redan vid kvart i tio. Solen går i moln på Franks vid ett, men vi hann ju sitta där mellan 11 - 12,15. Läste bostadsbilagan. Finns ett hus i gåsmossen som jag vill ha! (Askim)



På promenaden var det så mkt vårtecken så jag var tvungen att dokumentera

Ankor i en å



Knoppar på påskliljor



Vårblommor (Skilla tror jag dom heter)



Blommor på buskar (samt brandmän i bakgrunden=))



Utanför Focus har dom planterat krokus .. dock är dom i Färjestads färger (gillar jag icke), undrar om dom tänkte på det ?




Jag med en latté i handen ( för att få igen de kalorier jag eventuellt brände)




Min älskling



Förresten idag när jag vägde mig så såg jag att nu har jag exakt 10 kg kvar att gå ner!! Inte illa att ha gått ned 17 kg på 3,5 vecka (även om det är djupt tragiskt att man la på sig så mkt) Men till 13 juni skall dom vara borta!! Jobba jobba jobba. Dock måste jag tillägga att jag bantar inte, för tydligen så avger det miljögifter till barnet ...

RSS 2.0